Nem ellenőrzi a fájljaidat az Origin

  • Írta: InGen
  • 2012. február 29.
  • Hír
Link másolása
Tegnap óta nagy vihart kavart az interneten az Origin katalógusának automata játékhozzáadás funkciója, melynek nyomán néhány régebben megvásárolt Electronic Arts-anyag automatikusan bekerült a játékosok könyvtárába. A kiadó gyorsan igyekezett tisztázni: nem ellenőrzik a fájlokat.

Tegnap azt találtuk állítani, hogy az Origin ellenőrzi a számítógép néhány offline állományát anélkül, hogy erről bármiféle jelentést küldene az EA-nek, s ez alapján tesz be régebbi vagy Steamen regisztrált játékokat az Origin felhasználói fiókjai alá. A kiadó azonban elmondta, az Origin semmit nem ellenőriz, a hirtelen feltűnt játékok csak régebbi regisztrációk alapján kerültek rá a játékosok accountjára.


Az EA közleménye szerint egyelőre csak tesztelik a lehetőséget, ezért nem nagyon kommunikáltak róla eddig semmit, de biztosítottak mindenkit arról, hogy az Origin nem ellenőrzi a fájlokat, minden csak régebbi regisztrációk alapján történik. Amíg ez a feature nem él teljesen, addig is bárki manuálisan aktiválhatja az Originben a régebbi EA-játékait (bár a lista egyelőre nem teljes) az Origin aktivációs eszközével.

7.
7.
Necreon
#6: A Daemon Tools Lite pl. naplózza és küldi hogy milyen képfile-okat tallózol be, és ha kikapcsolod (van rá menüpont), akkor sem kapcsol ki. Ez van, az internet sem fenékig tejfel.
6.
6.
donkutyafasz
#4: Majdnem minden program ellenőrzi a gépem teljes tartalmát személyes információkért hogy aztán azt visszaküldje az anyavállalathoz, az meg eladja az információt külsős cégeknek. Bocsi, de nekem ez egy kicsit sok.
5.
5.
Optimus Prime
Na persze... A heti csokoládé adagot 25 g-ra emelték!
4.
4.
Cuppak
#3 Mint majdnem minden program? :)
3.
3.
donkutyafasz
Elég régóta köztudott hogy az Origin információt gyűjt a gépedről, mint afféle hivatalos spyware
2.
2.
Mikeee
Bár én a régebbi játékom se az originbe se a linken nem tudom aktiválni, pl Mass Effect, NFS Most Wanted.
1.
1.
wardprod
Sejthető volt ez a megoldás is. Még a végén kényelmi funkcióként lehet erre a fícsörre tekinteni :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...