Bemutatkozik a kinectes intelligens bevásárlókocsi

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Régen mutattunk már izgalmasnak tűnő Kinect-fejlesztést, most ezt a hiányt pótoljuk a Microsoft újdonságával: a redmondi cég nem olyan régen egy intelligens bevásárlókocsit demózott, ami a Kinectet használja a tulajdonosa követésére, a bevásárlólista és a megvett termékek ellenőrzésére.

Rendben, elég szürreális a Microsoft ötlete, de azért érdemes eljátszani a gondolattal, hogy milyen lenne, ha a Kinecttel, tablettel és motorral szerelt bevásárlókocsink követne bennünket a boltban, a tagsági kártyánk alapján leszívná a bevásárlólistánkat, majd folyamatosan kommentálná, ahogy a választott termékeket beledobáljuk: megmondja, mi az, amit éppen vettünk, és figyelmeztet, ha adott esetben mellényúlunk - mint mondjuk Aaron Greenberg, aki lisztérzékenysége ellenére nem gluténmentes tésztát vásárolt. A rendszer érdekessége, hogy a leolvasással együtt magát a vásárlást is letudhatjuk egy online számlán keresztül, így nem kell kivárni a sort a Tescóban.

15.
15.
Fari777
10 percet adnék egy ilyennek egy Magyar boltba és már feszegetnék a tablet-et .
13.
13.
randall13
Ezt a szart a fizetés utáni első kanyarban kirámolják.
12.
12.
Cooper911
Akkor már inkább ráépitek a bevásárlókocsira egy robotot árufelismerővel, robot karral és elküldöm bevásárolni amig én otthon játszom. Na ennek lenne értelme. :)
11.
11.
samatagrav09
#2: Az hogy a sokk idióta barom megvegye ezt a szart ez a legértelmesebb és a legnyersebb válaszom volt.
10.
10.
D5000
#7: Egy átlagos testalkatú ember csontvázának tömege 14 kilogramm.
9.
9.
gucho
ügyes, okos...de értelmetlen
8.
8.
SLi
#7: Jó hát a magyaroknak inkább hallgatniuk kellene, ugyanis ott vagyunk szorosan a nyomukban, sajnos.
7.
7.
daenath
Ugy latom a M$ mar mindenhova be szeretne eroszakolni a kutyut, csinalhatnanak kinect porazt es az setaltatna a kutyat, nem csoda hogy az amerikaik 90% 100 Kg folot van amibol 10 kilo a csont 10 meg a hus, a tobbi meg szin tiszta zsir :D
6.
6.
Wackor
Lehet hogy nincs semmi értelme, de szerintem viccces :D
4.
4.
Dahaka18
Ennek annyi értelme van mint kocsiban az esőszenzornak...Aki nem bírja magától lehúzni egy kart az ne üljön autóba...ennyi
3.
3.
D5000
A kinect majdnem mindenre jó... bevásárol helyetted, meg felismeri a hangod és úgy adja ki a lemezt, hogy megkéred rá szép szavakkal.. meg netböngészőt is irányíthatsz vele, tényleg az övé a jövő.... csak játszani nem lehet vele.

A ps3 jelenleg egy egyszerűbb mozgásérzékelős cuccal rendelkezik, amivel nem lehet bevásárolni, meg nem ismeri fel a hangod.. de az előbb sandbox játékot irányítottam vele, a múlt heti házibulin meg még a részeg mozgást is precízen követte, valós időben...


gratula a microsoftnak! :P
2.
2.
DanielMcBas
és ennek most mi az értelme ?
1.
1.
Yanez
Olyat nem akarnak,hogy kinect-tel müködő vécé?Megmondaná a széklet és vizelet alapján,hogy éppen mit szabad és nem szabad ennem.A kutyám kakiját kenném rá!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...