GDC 2012: Nem csinál több Marvel-játékot a Sega

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Sóhajtás, hajlongás az istenek előtt, erre vártunk: a Sega számos csapnivaló adaptáció után nem csinál több Marvel-játékot. A Marvel jelenleg több fejlesztővel és kiadóval is együttműködik a jövőbeli feldolgozások miatt, azonban a japán cég ezekből teljesen kimarad majd.

Aki szereti a képregényeket, és megbarátkozott a gondolattal, hogy minden fontosabb szereplő története nyomán készül manapság egy-egy film, gamerként valószínűleg még a játékadaptációkkal is találkozott. Az utóbbi években számtalan Marvel-játék született, egy töredékük viszont kínosan csapnivaló volt: a Sega fejlesztései rendre óriásit buktak, szinte mindegyik darabon érződött, hogy azért születhetett meg, mert valami inkompetens szerencsétlen aláírt anno egy sokéves szerződést a kiadóval.

Iron Man, Iron Man 2, The Incredible Hulk, Captain America: Super Soldier és Thor: God of Thunder - csak néhány név, ezek a játékok a Metacritic szerint 45, 41, 55, 60 és 38 százalékos átlagértékelést kaptak a sajtótól, ami finoman szólva is lehangoló. A GDC-n érkezett a rajongók számára életmentő bejeletés: TQ Jefferson, a Marvel játékokért felelős alelnöke egy interjúban árulta el, hogy a Sega nem ad ki és nem fejleszt több képregényes játékot a Marvel címei nyomán.

Konkrétumokat nem árult el az úriember, általánosságban beszélt csak arról, hogy miért szoktak rosszul sikerülni az adaptációk. Elmondása szerint ezért egyfelől és értelemszerűen a rövid fejlesztési idő okolható, másrészt pedig az a nehézség, amit a filmek történetének adaptálása jelent a játékfejlesztők számára. Könnyű belegondolni: egy mozi másfél óra hosszú, ezt a történetet egy az egyben nem lehet átvenni egy lényegesen hosszabb játékba, ezért új karaktereket, gonoszokat, feladatokat kell behozni a programba, ezen a ponton pedig lényegesen csorbul az anyag minősége.

A Marvel jelenleg három játékos projektet görget maga előtt: az Activision készíti a nyáron érkező Pókember-mozi játékadaptációját, a Gazillion fejleszti a Marvel Heroes nevű free-to-play MMO-t, és várhatóan készül egy Avengers-játék is: ugyan Marvel: Avengers Alliance néven készült egy Facebook-játék a májusban bemutatkozó film alapján, a Marvel azonban úgy gondolja, ez a csapat megérdemel több adaptációt is. Reméljük, életképes csapat kapja meg a fejlesztés jogát!

16.
16.
DON GONDOCS
Lol pedig az america kapitány szerintem teljesen jó volt, abból nem lehetett többet kihozni, csak rövid volt.
15.
15.
Zakkantable
#14: Vagy esetleg a filmes adaptációt bővítsék ki a képregényessel és egy jó fejlesztő csodákra képes.
Én sem értettem miért a SEGA foglalkozott velük és én is örülök ennek a hírnek!VÉGRE!
14.
14.
Kreto
nagyon egyszerű a megoldás nem kell a közepes filmekről egy gagyi adaptációt csinálni. Kövessék a képregény történetszálait ellenségeit és kész.
13.
13.
FherT
A Captain America kurva jó volt xbox tri szixtiin toltam végig és a második játék ahol az összes achivement-et sikerült megszerezni a Godfather 2 után ami szint úgy hibátlan produktum volt.


12.
12.
Gotham123
Végre nem csinálnak többet,mondjuk a Super Soldier úgy ahogy elment,de a többi...
10.
10.
metercsiken
Jó lenne, ha tényleg olyan csapat kapná a lehetőséget aki rendesen meg is tudná azokat csinálni!
Igazán játszanék már egy jó kis adaptációval.
7.
7.
kebi90
Más attól át vehetné a fejlesztést. Így lehet jobb játékok születhetnének.
6.
6.
ApexPredator
Az összes jó Marvel ötletet elbaszta a Sega
5.
5.
McDuff
sose értettem,hogy volt ezeknek még pénzük az újabbnál újabb szemétre...
1.
1.
Ezio Auditore
Hát igazán örülnék ha a Bosszúállók játék nem lenne elbaszva!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...