John Romero ismét lövöldözős játékot készítene

  • Írta: zoenn
  • 2012. március 12.
  • Hír
Link másolása
Az FPS-műfaj alapköveit, a Wolfenstein 3D-t és a Doomot készítő, egykori id Software-alapítótag ismét a shooterek felé fordulna - legalábbis erre utal legutóbbi Twitter-bejegyzése. Az biztos, hogy határozott tervei vannak Romeronak, de hogy pontosan mi, azt még nem tudni.

A kilencvenes évek közepén a csillagot is lehozta John Romero az id Software színeiben, olyan bitang jó címeket készített, mint a Wolfenstein 3D, a Doom vagy éppen a Quake. A műfaj rocksztárjának kikiáltott Romero kreativitásával nincs probléma, ám miután elhagyta az id-t, nem tudott kikezdhetetlen címeket produkálni. Az Ion Stormmal készített Daikatana sem a rajongók, sem a kritikusok kegyeit nem nyerte el, holott igen hosszasan fényezték a megjelenés előtt, és a késlekedés sem tett jót neki.

Romero jelenleg a közösségi játékok talaján mozog a Loot Drop nevű céggel, több-kevesebb sikerrel. Legutóbbi Twitter-bejegyzése alapján viszont újra lövöldözős játékot készítene. Sőt mi több, már tervei is vannak, amiket egyelőre nem kötött a tisztelt nagyérdemű orrára, de vélhetőleg nem a Daikatana 2-ről van szó. Lehetséges, hogy a jövőben újra magára talál a tehetséges designer? Várjuk a fejleményeket!

4.
4.
#1: Ez az otthona? :-D Másik szobában tuti van valami Doom-oltár is ahol megidézi az impeket teliholdkor :D
3.
3.
kharami
Óóóó bárcsak a Doom4 hez csatlakozna, dehát az szép álom! :( Akkor legalább nagyobb eséllyel nem szarná el kármak!
1.
1.
Egy biztos, így elnézve a képet, hogy kripta biztos lesz benne :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...