Rovio-kézen a Shattered Horizon fejlesztői

  • Írta: fojesz
  • 2012. március 28.
  • Biznisz
Link másolása
Felvásárolta az Angry Birdsről ismert Rovio a Shattered Horizon nevű FPS alkotóit. Az űrben játszódó lövöldét a benchmark programjairól ismert Futuremark játékos részlege hegesztette, a szintén finn vállalat a reményei szerint újra az elsődleges célterületére tud fókuszálni mostantól.

A Futuremark neve valószínűleg ismerős a PC-felhasználók számára, legalábbis azon részüknek, akik szeretik bütykölni a gépházuk alatt fekvő hardvereket, vagy csak rendszeresen cserélik azokat: a Helsinkiben székelő vállalat gyártja azokat a programokat - 3DMark, PCMark, Peacekeeper -, amivel a lelkesebbek méricskélhetik a vasuk teljesítményét.


A Futuremarknak viszont volt egy játékfejlesztő csapata is, ami PC-s, Mac-es és iOS-es játékokat készített, így egyebek mellett az űrben játszódó Shattered Horizont is ők dobták össze. A kiváló grafikát ígérő FPS-nek a játékmenete is érdekes volt, elvégre először durrogtathattunk úgy egymásra a haverokkal, hogy közben gravitáció egyáltalán nem kötött minket a talajhoz - nem kell ecsetelni, hogy ez vitt némi színt a játékélménybe.

A finn stúdióra a minap az Angry Birds-szériát jegyző Rovio csapott le, a vállalat vezérigazgatója, Mikael Hed jelentette be a jó hírt, aki szerint hihetetlenül tehetséges emberek dolgoznak az újonnan megszerzett csapatnál. Az ügylet vélhetőleg a Futuremark számára is előnyös volt, Jukka Mäkinen vezérigazgató szerint a vállalat mostantól legalább újra az eredeti célterületére koncentrálhat.

5.
5.
Rapid
Sajna a Shattered Horizonnal ma már senki nem játszik. Nemrég vettem meg Steam-en, mikor akciós volt és tök üresek a szerverek... :( Kidobott pénz.
4.
4.
Hihi, a benchmarkokat általában az egészséges emberek 14 későn érők 14.5 éves korukban kinövik :D Ez még a pubertás előtti impotens állapot fizikai manifesztációja ... ;)

Amúgy meg mindenki megnézheti már ennek a "fúziónak" az "eredményét", Angry Birds space címen. Köszönjük Emese ;D (Amúgy az ABS :) egész jó :)
2.
2.
fojesz
#1: Nem... Nem tudom, mi van ma velem... Köszi!
1.
1.
jungleist
A Shattered Horizon ingyenes lett?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...