Microsoft: mi vagyunk a vezető ülésben!

  • Írta: InGen
  • 2005. július 31.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft nem olyan rég megtartott pénzügyi tájékoztatóján Bill atyánk is megszólalt...
Bill Gates a Microsoft legfőbb embere egy hasonlattal élt a közöttük és a Sony Playstation 3 konzolja között esedékes versennyel kapcsolatban.

"Nekünk van egy Ferrarink. Nekik is van egy. De a mi Ferrarink jóval előbb hagyja el a rajtvonalat, mint az övéké, és a versenyekben ez általában jelentős dolog."

Hiszen, mint azt már ezerszer leírtuk az Xbox360 az idei karácsonyi szezon előtt debütál, egyszerre Európában, Amerikában és Japánban. Ezzel szépen visszavágnak a Sonynak, hiszen a PS2 esetében pont fordított volt a helyzet: az MS érkezett későn, és már nem tudott elég piacot szerezni.

Robbie Bach, a Microsoft valamelyik hosszúnevű és tökértelmetlen pozícióját betöltő embere hasonló dolgokat mondott: szerinte valahol az Xbox360 lesz erősebb, valahol a PS3, egy a lényeg: feleslegesek ezek a hatalmas viták a hardverrel kapcsolatban. Ezen felül elmondta, hogy ezúttal nagyságrendekkel nagyobb fejlesztői támogatást sikerült szerezniük, és az egyszerű fejlesztésre lehetőséget adó fejlesztői eszközöket szintén a cég egyik titkos fegyverének tekinti.

Bach elmondta, hogy jelenleg több mint 160 játék van fejlesztés alatt az Xbox360-ra, ezek közül 25-40 még ebben az évben megjelenik, de ebből 15 biztosan elérhető lesz a nyitással egyidőben.
9.
9.
InGen
Ja ez igaz :) de a japánok egyébként is mondjanak le!
8.
8.
ShadoW
Nekünk nem ugyanaz a SEGA meg az MS. De a japánoknak?
7.
7.
InGen
A sör az még erősen pénz és állapotfüggő mondjuk :D



Igaz valamilyen szinten ez is
6.
6.
Avium
Daks: en mindig nyitott vagyok egy masik mobil markara ha az jo :D (vagy sorre :D)
5.
5.
Daks
nem hiszem, hogy nagyon valtozna a piaci helyzet, az emberek huek a megszokott markakhoz... lsd pl cigi, mobil, sör stb
4.
4.
InGen
Jaja, sőt, az X sok mindenben le is hagyta a PS-t, a sikertelensége a nyilvánvaló okoknak köszönhető főleg...
3.
3.
Avium
szerintem se szabadna a DC-hez hasonlitani. azert valahol az X egy kategoria a PS-el, mig a DC egy szintel lejjebb van (ez is maganvelemeny)
2.
2.
InGen
Szerintem nem :) az MS az mégiscsak MS és nem Sega :P :D
1.
1.
Ryo san
Ez mind szép és jó CSAK:anno a dreamcast is igencsak nagy előnnyel kezdett és mi lett belőle.Pedig nem volt rossz gép és igencsak jó játékok is voltak rá,de ott is fennált az a dolog hogy mindenki a ps2.őt várta!Most is valami hasonló fog lejátszódni,csak nem olyan drasztikusan mint akkor.Persze ez a magánvéleményem:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...