Van esély az Icewind Dale: Enhanced Editionre

  • Írta: zoenn
  • 2012. április 13.
  • Hír
Link másolása
A Beamdog jelenleg is serényen dolgozik a Black Isle klasszikus szerepjátékának, a Baldur's Gate-nek újrakiadásán. A fejlesztők elhintették, hogy amennyiben sikeres lesz a finomhangolt verzió, akkor hasonlóan járnak el az Icewind Dale esetében is.

Trent Oster, a Beamdog fejese és az egykori BioWare-tag elismerte, hogy igenis van igény az Icewind Dale feljavítására is, hasonló köntösben, mint teszik azt jelenleg a Baldur's Gate-tel.

"Az Icewind Dale-téma többször is feljött. Érdekeltek vagyunk benne, de először sikeresnek kell lennie a Baldur's Gate: Enhanced Editionnek."

A Jeges Szelek Völgyében játszódó fantasy RPG első darabja 2000-ben jelent meg, a klasszikus, izometrikus szerepjátékok aranykorában. A Black Isle Studios erős kapcsolatokat táplált az Obsidiannal, az inXile-lal és a Troikával.

Egy rajongó rámutatott arra, hogy az Icewind Dale közösségi forrásai kiapadhatatlanok, amik könnyedén felhasználhatóak lennének az újrakiadáshoz. Ha már most nekilátna a Beamdog, minden osztály és egyéb forrás a rendelkezésére állna. nincs akadály előtte. Oster emellett kifejtette, hogy a Baldur's Gate: Enhanced Editionben javulni fog a közösségi modtámogatás is. S ha már ennyire belemerült a beszélgetésbe, a leendő projekteket tekintve megemlítette az Ultima-sorozatot is - az EA igen-igen elhanyagolja a nevet.

A hardcore rajongók megnyugodhatnak, a Beamdog minden fejlesztése izometrikus nézetben lesz játszható, elősegítve a taktikai játékmenetet. A Baldur's Gate finomhangolt verziója nyáron jelenik meg PC-re, Macre és iPadre.

17.
17.
Gabesz86
#16: Pont te vagy az aki "beleugat" mindenbe :) Van egyéb gondolatod is, vagy csak figyeled a hozzászólásokat, javítgatod az embereket és KÖTEGSZEL MÉG A SZARRAL IS?! :)
16.
16.
manderel
#10: Persze: "Nagyon gagyi kell hogy legyen". Muszály beleugatnod mindenbe?! Megfogadtam hogy nem húzom fel magam rajtad, de azért hülyeségeket ne beszélj, még ha nehezedre is esik.....
15.
15.
Trapyd
#6: Köszönjük szépen az infót. :)
14.
14.
Trapyd
#10: Pedig ez is mennyivel jobb lenne konzolon. Na sicc innen Seggeszki ha csak ennyire vagy képes.
12.
12.
Ooorky
#10: Pont, hogy Mac-re/iLófaszra optimalizált lesz, mint a BG:EE is...
11.
11.
giga321
#10: SEGG(eszki) szag van.
10.
10.
pfffff ha csak pc, akkor nagyon gagyi kell h legyen XD inkább maradok a konzolnál :)
9.
9.
DarkLord
Ezek a játékok azok amelyeket az életben nem lehet elfelejteni aki játszott vele. A kézzel rajzolt hátterek/helyszínek, mint a BG-ben is egyszerűen a mai napig gyönyörűek. Az első rész egyszerűen, nekem anno akkora élményt adott, hogy elötte nem sok játéknak sikerült az és azóta sem!

Ezek a régi játékosoknak olyan jól eső dolgok, hogy csak szuperlativuszokban lehet róla beszélni!
8.
8.
Mortis
Höhö, talán a világ legjobb multis játéka, de távol áll tőlem a kijelentés.
A BG jobban a szívemhez nőtt, de ez a játék is ott maradt a szeren. :)
7.
7.
SLi
Jobbnál jobb hírek!
Remélem jól megcsinálják.
6.
6.
névtelenség
Ha gondoljátok, akkor újra tudjátok élni az enchanted verzió kijöveteléig a kalandokat.
A Neverwinter Nights 2 Nexus oldalán még régebben egy csapat modder megcsinálta a játékot az NN2 egyik kampányaként.

Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, akkor itt a link hozzá: http://neverwinter.nexusmods.com/mods/31
5.
5.
daenath
Eloszor legyen itt a Baldur's Gate, aztan johet a masik nagy kedvenc, az Icewind Dale is, feltamad az AD&D vegre valahara :D
4.
4.
Trapyd
Én is nagyon szerettem a Jeges Szelek Völgyében kalandozni. Jöhet a cucc:)
3.
3.
KELL.KELL.KELL!

A.K.A.R.O.M. !!!

Minden idők egyik leg-fantasztikusabb, leg-lebilincselőbb klasszikus kalandjátéka számomra ! Annyira, de annyira örülnék egy méltó folytatásnak, újrafeldolgozásnak, hogy megkockáztatom, első napi vásárlók közé húzhatnak egy strigulát !!! A Diablo3-at nem várom annyira, a Witcher nem nyűgözött le annyira, a Skyrim nem varázsolt el annyira amilyen szép és pozitív emlékképek élnek bennem ezzel kapcsolatban !
2.
2.
Sun9us
Shut Up and Take My Money!!!!
1.
1.
DON GONDOCS
Ha olyan szintre vinnék mint a Baldur's Gate: Dark Alliance-t annak örülnék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...