HWSW: Magabiztosan menetel előre a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2012. április 21.
  • Biznisz
Link másolása
Történetének egyik legnagyobb termékrajtjára készül a Microsoft, de a cég korábbi generációs termékei is jól fogytak az első naptári negyedévben, ahogy a vállalati ügyfelek folytatták üzleti PC-ik cseréjét és új szervertermékeket is vásároltak - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Nincs nyoma a Microsoft kifulladásának, hiába áll küszöbön a Windows 8, az Office 15 és az új Windows Server rajtja, az előző generációs megoldások iránt is erős a kereslet. A redmondi cég növelni tudta bevételét, profitja azonban enyhén csökkent - ez azonban a tavalyi azonos negyedévben elkönyvelt egyszeri adójóváírás számlájára írható. Az eredmények jobbak a vártnál, a cég jutalma több mint 3 százalékos részvényárfolyam-növekedés a kereskedés utáni órákban.

Az Xboxszal foglalkozó részleget leszámítva minden üzletág bevételnövekedést ért el a Microsoftnál az első naptári negyedévre eső harmadik pénzügyi negyedévben. A Windows-üzletágnál a forgalom 4 százalékkal 4,62 milliárd dollárra emelkedett, ami felülmúlja a PC-piac növekedésének ütemét. A Microsoft tájékoztatása szerint erős volt a kereslet a vállalati ügyfelek részéről a Windows 7 iránt, a mennyiségi licencszerződések terén kétszámjegyű százalékos növekedést könyvelhetett el a cég. A nagyvállalati PC-knek ma már mintegy 40 százaléka futtat Windows 7-et, két év múlva teljesen el fog tűnni a Windows XP - igaz, 2014 tavaszán teljesen megszűnik hozzá a támogatás is. A divízió üzemi eredménye majdnem 6 százalékkal 2,9 miliárd dollár fölé javult, köszönhetően a termékmix kedvező alakulásának.

A tavalyihoz képest lényegesen kevesebb Xbox 360 kelt el - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

5.
5.
Gubi
#1: Ne csak a PC-kből indulj ki hanem a táblagépekből is, mert leginkább ott lesz keresett ez az új oprendszer. Ott viszont nagy sikere lehet.

#3: Ja látjuk. Hányszor is törték fel múlt évben a rendszerüket? Biztonság terén nem vagyok biztos benne, hogy annyival előrébb járnak például.
4.
4.
#1: Mit kell azon (Office) újratanulni, tök könnyen megtalálható, értelemszerű az egész...pár óra és megszokja az ember.
2.
2.
Gaboo77
#1: Én ezt már több alkalommal nem értettem és most sem. Hogyan lehet bukottnak titulálni egy rendszert ami még meg sem jelent? A Windows 8 -ban ki lehet kapcsolni a Metro felületet és pont olyan lesz mint a Windows 7, MI ebben az ügyeskedés? A Win 7-nél bezzeg senki nem hisztizik,hogy nem olyan mint az XP pedig egy jó darabig az is jaj de nagy probléma volt, hogy nem úgy van minden, ennek ellenére egy jó rendszer.Mellékesen a Metro felület nagyon jól használható, csak mint minden új dolgot meg kell szokni. Nekem is volt WP7-es telefonom és jó volt, csak egyenlőre a szoftveres ellátottsága silány, de majd alakul. Xboxon is irdatlanul jó és átlátható a Metro felület. Nem vagyok elvakult MS fun, főleg mivel Iphone-om és Ipad-om van, de nem rossz a Metro. Pont az a jó, hogy mindenütt Metro felület lesz, mert lesz egy egységes kezelés. Minden eszköz pont azt adja mint a másik. Ez az alapelve az Apple-nek is és iszonyatosan kaszálnak vele.
1.
1.
ATi0021
Lehet hogy most jól megy, de a Windows 8-al akkorát buknak, hogy a Vista ahhoz képes sikertörténet volt. Azzal a lépéssel, hogy minden verzióban kötelezővé tették ezt a csempés\metrós telefonon is megbukott rendszerük felületét sokan maradnak majd Windows 7 mellett. Persze lehet jönni az ügyeskedéssel kikapcsolod dumával, de hadd ne az legyen egy oprendszer telepítésnél az első dolgom, hogy ügyeskedjek a használhatóságért. Már ha a végleges kiadásban is lehet.

Amellett amikor kiderül, hogy mekkora bukta, kíváncsi leszek megmerik-e újra húzni ezt a mobilt csinálunk a PC-kből lapot a W9-el is. Amúgy ha érintőképernyős monitorom lenne se azt tapogatnám egész álló nap vagy mutogatnék a Kinecktnek mint valami hülye gyerek. Továbbra is az egér+bill mellett maradnék. Persze jó, hogy több platformot közelebb akarják hozni egymáshoz, de azért ezt ésszel kéne megtenni.

Remélem az Officet is megint újra tervezik, hogy a megszokott új felület után megint legyen mit újratanulni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...