Nyereséges a Ubisoft, köszi, Ezio!

  • Írta: fojesz
  • 2012. május 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft nyereséggel zárta az elmúlt pénzügyi évet, ebben túlnyomórészt az online csatornákon érkező bevételek és a hardcore játékok játszottak közre. Az Assassin's Creed legújabb részéből tetemes mennyiséget szállítottak le a boltoknak, de tarolt az új Driver és a Rayman is.

A Ubisoft a március végével zárult pénzügyi évet 37,4 millió eurós nyereséggel és 1,06 milliárd eurós árbevétellel zárta - ebből az online forgalom 80 millió eurót tett ki, ami 110 százalékos növekedést jelent éves szinten, nem mellesleg pedig fontos szerepet játszott abban, hogy a cég nyeresége ugrásszerűen megnőjön.

A Ubisoft forgalma többségében még mindig a hardcore címekből származik, az Assassin's Creed: Revelationsből 7,2 millió példányt szállítottak le az üzleteknek, míg a Driver: San Franciscóból és a Rayman Originsből 2-2 milliót. A jelenlegi pénzügyi negyedévre 11 százalékos növekedést vár bevétel terén a cég, ebben az időszakban jelenik meg a Ghost Recon: Future Soldier, de ide számítják majd a Silent Hunter Online és a Trials Evolution forgalmát is többek között - utóbbiból három hét alatt 500 ezer darabot értékesítettek, ez egészen addig rekord volt az Xbox Live-on, amíg a Minecraft meg nem jelent a platformon.

A Ubisoft beszélt a nextgen várakozásairól is. Reményei szerint az újgenerációs konzolok minőségbeli ugrást jelentenek majd a jelenlegi gépekhez képest, amiben közrejátszik, hogy vélhetően mindinkább függésben lesznek az internettől, a közösségi és a különféle free-to-play szolgáltatásoktól. A Ubi szerint sem a Wii U-ra, sem pedig a még bejelentetlen platformokra készülő játékok fejlesztési költségei nem haladják meg a PS3-as és az Xbox 360-as játékokét. A franciák legalább 7 címmel készülnek a Nintendo új gépére.

23.
23.
robogo98
Igaz
22.
22.
Koczka12
Aki képes elkészíteni egy ilyen spin-off trilógiát az meg is érdemli bőven
21.
21.
sherex
#19: a rev lassabban indul.be.de azutqn nagyon jo lesz;)
20.
20.
Supra
#19: , #18: A Revelationsnek kétség kívül más hangulata van, mint az elődeinek. Először nekem se nagyon tetszett, mert mást vártam tőle. Második nekifutásra megpróbáltam úgy játszani, mintha nem a Brotherhood folytatása lenne, és egyhuzamban kétszer is végigvittem. :)
19.
19.
Giggsy
#18: Mondjuk ezzel én is így voltam. A Brotherhood-ot és Revelations-t egyszerre szereztem meg. A Brotherhood-ot kábé 4 nap alatt kitoltam, annyira nem bírtam letenni, aztán rögtön folytattam a Revelations-szel amit aztán valahogy 4 óra játék után otthagytam és nincs is meg az a nagy ingerenciám folytatni.
18.
18.
Necreon
#10: A története jó, a játék maga... hát a kettő nem említendő egy lapon, maradjunk abban.
17.
17.
robogo98
Ac irtó jó de a ghost ot is vinni fogjág szerintem
15.
15.
giga321
#14: Jah nem XD most nézem , a 10 eshez akartam írni D500 hoz.
14.
14.
sherex
#13: te magadnak írtál :S?
12.
12.
Qbász
Driver,Driver,Driver,Driver,Driver!!!
11.
11.
Supra
10.
10.
D5000
Mondtam én hogy EZIOa király!
Megvettem a játékot is mindet, és a könyveket is!!! A REVELATIONS hihetetlenül klassz! Nagyon jó játék lett!!!!
9.
9.
giga321
AC ftw. Kedvenc fejlesztőm , kedvenc játékom.
6.
6.
rossitibi
Én mikor meglátom az ubisoft logót már meg is nyugszom,mert tudom hogy az csak jó lehet! :) Megérdemli!
5.
5.
Onegesius
AC-vel megcsinálták maguknak a nyereséget kb. 50 évre :DD

Trials is király, + a Rayman is tuti, jó, azt még be kéne szereznem
4.
4.
bsg09
AC eladások kezdenek "apadni". Korábbi részekből könnyűszerrel elpasszoltak 9 millát, a Rev-ből már "csak" 7,2 ment el.
3.
3.
szcsaba1994
A Rayman Origins-en meglepődtem. Az első hírek még arról szóltak, hogy hatalmas bukta, alig 40.000-t vettek meg belőle nyitáskor. Ehhez képest a 2millió már nem is olyan kevés
1.
1.
KeXxX
grat nekik. ezt így kell csinálni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...