E3 2012: Újabb pletykák a Sony háza tájáról

  • Írta: fojesz
  • 2012. május 30.
  • Pletyka
Link másolása
Több érdekes pletyka is érkezett a Sony háza tájáról, nagyon úgy fest, hogy a vállalat szeretné alaposan megújítani a PlayStation Store-t, új szolgáltatásokat vezet be, és kibővül a PlayStation Plus - ráadásul azt hallani, a cég fel akarja vásárolni a Gaikai-t vagy az OnLive-ot.

Az E3 közeledtével egyre több pletyka érkezik a konzolgyártók és a kiadók irányából, most éppen (megint) a Sony van soron, több érdekesebb is hírt is olvashattunk a napokban PlayStation-fronton.

A Sony felvásárolja az OnLive-ot vagy a Gaikai-t?!

Alighanem az egyik legérdekesebb bejelentése lehet az E3-nak, ha a Sony a híreszteléseknek megfelelően felvásárolja az OnLive-ot vagy a Gaikai-t. Az MCV szerint a korábban megszellőztetett "üzlet" nem merül ki egyszerű megállapodásban, a Sony nagyban gondolkodik, és bekebelezi a két legnagyobb cloud gaminggel foglalkozó cég egyikét.

A lap értesülései szerint a papírokat hamarosan aláírják az érintett partnerrel, a felvásárlás célja pedig az lesz elsősorban, hogy a PlayStation-élményt a Sony nemjátékos hardverein (értsd: tévék, Blu-ray lejátszók és hasonlók) is kiterjesszék. És hogy melyik lehet a választott cég? Nos, a Gaikai Eurogamernek adott nyilatkozata, miszerint nagy bejelentéseket várhatunk tőle az E3-on, eléggé árulkodónak tűnik...

Kibővül a PlayStation Plus, jönnek a Store-ba az e-könyvek?

Szintén központi téma lehet a Sony sajtókonferenciáján a PlayStation Store felturbózása is. Az Eurogamer úgy tudja, a cég szeretné kiterjeszteni a PlayStation Plus prémiumszolgáltatást, aminek keretében a PS3-tulajok nagyobb címeket is megkaphatnának ingyen, és a rendszer elindulhatna a PlayStation Vitán is: a kézikonzolon exkluzív játékok, DLC-k és a cloud mentés opciója járnának a felhasználónak.

Ezen felül új szolgáltatással új bővülne a PlayStation Store: az MCV szerint hamarosan e-könyveket is vásárolhatunk a rendszerből, itt a tartalom egy része kifejezetten a gyerekeknek szól majd. A Storyteller - így hívják a rendszert - csak egy kis részét jelenti majd a Store vérfrissítésének - kíváncsian várjuk, mivel készülnék még a japánok!

12.
12.
kanos005
Az onlivon meg is veheted a játékot és akkor bármikor használhatod, én jobban örülnék egy onlive-Sony rendszernek mivel az onlive folyamatos 60fps-t add míg a Gaikai néha a 30-at se éri el! :S Amellett az onlive a sony xperia play-t elfogadta kontrolernek4 ez azért egy kisebb szívesség a Sony részére. Hm én vettem egy onlive játékot ( Batman:Arkham City) Paypal-al épp akciós volt így a teljes ára 5000ft volt, ami ugye bár nem kis akció! Azóta tudom tolni telón, gépen, sőt már tableten is kipróbáltam! És a gépigénye: shader 2.0 támogatás
(nekem laptopon 2.8 ghz procin is ment) de amugy 2 magost ír
64 mb ram mind telón mind gépen
11.
11.
AmreyP
9:azért akarnak felhő alaput mert igy mennek a használt játékok ellen...és ha téged bizna meg a fönököd hogy csinálj valamit hogy még több pénz legyen te is megtennéd :S Sajnos ez egy ilyen szar világ ahol a pénz mozgat mindent......
10.
10.
#8: Feltöltőkártyát bármikor vehetsz. Én még mindig UK-be vagyok regelve és ezen nem is változtatok, a magyar drágább meg kevesebb cucc van.
9.
9.
givi6
A fenébe is, az PS is felhő fele igyekszik !
Az új xbox is, ha valaki látta róla a képeket akkor abban még lemez meghajtó sem lesz.
Nem lep meg ha a következő Sony konzolon is cloud gamingen alapszik majd.
8.
8.
abydos
#5: Kinek mi. A magyar aligha vagy talán. Ha amerikaira regelsz, az biztosan megéri, 1000x több tartalom van, mint az itthonin. Sírok is, amikor fellépek az ameraikai store-ra. Viszont hátrány, hogy nem fogadja el a magyar bankkártyát, így ennek utána kell járni a feltöltőkártyáknak...
7.
7.
v_szilard12
Talán jól döntöttek a Sony-nal. Ha olyasmi lesz mint pl a Nokianal, hogy amit útközben elkezdek egy Lumina-n azt otthon befejezhetek egy Xbox-on. De ez csak úgy működhet ha tényleg minden készülékkel kompatibilis: vagyis mind PS3, PS VITA mind a Playstation Xperia-k (és itt most nem csak az Xperia Play-re gondolok hanem az újakra, mint pl az Xperia S, Xperia arcro S. Illetve hogy ne csak nyugaton az USA- ban meg Japánban legyen elérhető. Mert a többiek is ugyan úgy megveszik a készülékeket, sőt még talán drágábban is mint az említett helyeken.
5.
5.
samatagrav09
#4: megéri?? Én is gondolkodtam de ameddig a magyar store nem teljes meg nem minden van itt is nem vagyok benne biztos.
4.
4.
abydos
Magyar PS+ felhasználóként (amit bánok nagyon remélem, rólunk nem feledkeznek meg...
3.
3.
Giggsy
Arról is van hír, hogy a PS4-ben nem lesz optikai meghajtó... Hát nem tudom, én azért ezt a Cloud Gaming dolgot erősen elbaltázott koncepciónak tartom. Főleg itt keletbalkánnal mi lesz. Mert, hogy a közelünkbe nem fognak szerverparkokat nagyon tenni az fix, úgy meg vicces lesz 100 ms-es pingidővel játékokat játszani...
2.
2.
Neo1989
Vagyis ha ez megvalósul akkor lesznek "pc-n is futtatható" ps játékok . Nekem az onlive.al személy szerint csak egy bajom van mégpedig az hogy a játékokat csak bérbe veheted megvenni nem tod és ha x időn belül nem játszod ki vagy újra szeretnél vele játszani újra meg kell venned . Jó persze 10-ed annyiba kerül mint a dobozos bár én a dobozost jobb szeretem, csak megveszed a tiéd és nyúzhatod ameddig bírod :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...