E3 2012: Jöhet az új Alan Wake is?

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 3.
  • Pletyka
Link másolása
A Remedy alapítója és az Alan Wake írója rejtélyes Twitter-üzenetet posztolt a profilján a minap, ami a találgatások szerint új Alan Wake-bejelentésre utalhat. Kíváncsian várjuk a jövő hetet, különösen a Microsoft konferenciáján lesz érdemes kagylózni az esetleges bemutató után.

Új Alan Wake mutatkozhat be a jövő heti E3-on, legalábbis Sam Lake, a Remedy társalapítójának és írójának legutóbbi Twitter-bejegyzése erre utal. A rejtélyes üzenet a következő volt: "Igaz. Újra meg fog történni egy másik városban, egy Ordinary nevű városban. Most történik."

A feltételezések szerint ez a mondat sejteti a jövő heti bejelentést, annál is inkább, mert a bejegyzésben egy linket is találni, ami egy novellákat és verseket tartalmazó blogra vezeti a látogatót. Bár az itt látható szerzemények egy Samantha nevű bloggertől származnak, a stílus Alan Wake-ére emlékeztet - valószínűleg nem véletlenül, hiszen ugyanaz a Sam Lake áll mindkettőjük mögött, ha értitek, mire gondolunk. A rajongók kutatómunkája szerint Ordinary neve egyébként már korábban is elhangzott, méghozzá ebben a videóban.

A Remedy az utóbbi időben már egyáltalán nem zárkózott attól, hogy folytassa az Alan Wake-et, így joggal bízhatunk egy új részben. A kérdés: Alan Wake 2 vagy egy újabb letölthető anyag érkezik?

13.
13.
Yagami Light
Nekem nagyon tetszett az Alan Wake. Vagy 6-szor végigvittem és valószínű, hogy még fogok vele játszani. Ehhez az újabb letölthető részéhez még sajnos nem volt szerencsém.
9.
9.
Split
Úgy vettem észre, hogy az Alan Wake nagyon megosztotta a játékostársadalmat. A kultúrsznobok imádják (többek közt én is), míg a tradicionális játékosok határozottan szidják.
Ez tényleg nem az a csitt-csatt, piff-puff játék itt a történetre kell figyelni. Az pedig olyan mértékben jól van tálalva - egy játékhoz képest, hogy csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. A kliséket rendkívül jól dolgozza bele a saját történetébe, szinte észre se lehet venni. A dráma, a konfliktus folyamatosan felszínen van, ez hajt minket előre, és emellett ott a sötétség, amiről olyan sokat tudunk, de mégsem eleget, ezáltal megvan a maga hangulata, félelemkeltő hatása.

Én nagyon élveztem az első részt zseniális karakterekkel, helyszínekkel, és mint már mondtam, történettel volt megáldva, most pedig ebből kérünk még egy nagyobb adagot! :)
8.
8.
kopic
Alan Wake 2 legyen PLS!
5.
5.
alex512
Az első rész nagyon tetszett, de még így is volt benne bőven hiba. Befejezni még a DLC-kel sem siekrült normálisan még egy trilógia kezdő epizódjához képest sem. Kevés volt benne az igazi fordulat és sok elemet rosszul használtak (pl mikor el akarják hitetni velünk h megőrültünk). Ezektől függetlenül sztem egy erős alap a folytatáshoz, ezért várom a bejelentést.
4.
4.
Hubert Cumberdale
gyüjjön a második része, az első baromi jó volt. Azt a néhány hibát ha kijavítják és tesznek a végére egy ultragiga bossot, akkor keményen ütni fog.
2.
2.
Jiijo
Remélem Alan Wake 2 lesz, az American nightmare nem igazán jött be.
1.
1.
sherex
Nekem nem jött be ez az Alan Wake túl uncsis.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...