League of Legends accountokat loptak a hackerek

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 10.
  • Gyászhír
Link másolása
A Riot e-mailben tájékoztatta európai felhasználóit, hogy a minap hackerek támadták meg a League of Legends rendszerét, ami után személyes adatokat és jelszavakat is meglovasítottak. A fejlesztők jelszócserére kérnek mindenkit, a pénzügyi információk miatt nem kell aggódni állítólag.

A Riot a történtek észlelése után független szakértőkkel mérette fel a helyzetet, a jelentésből kiderült, hogy a hackerek a nyugat-európai, illetve az észak- és kelet-európai adatbázisokhoz fértek hozzá. E-mail címeket, titkosított jelszavakat, felhasználói neveket, születési dátumokat és néhány esetben jelszóemlékeztetőket és valódi neveket loptak el - a pénzügyi infók nincsenek veszélyben.

A fejlesztők jelszócserére kérnek mindenkit, noha nem az összes felhasználó érintett az ügyben és a passwordök is kódolva vannak. Erre elsősorban elővigyázatosságból van szükség, illetve egyébként is sok az egyszerű jelszó: a Riot szerint a jelszavak több mint fele könnyen feltörhető, ráadásul 11 olyan jelszó van, amit egyenként több mint 10 ezren használtak!

A készítők befoltozták a lyukat, amin keresztül a hackerek betörtek a feltételezések szerint, illetve folyamatos tájékoztatást ígértek a további fejleményeket és teendőket illetően. A Riot új biztonsági módszerek alkalmazására és beépítésére készül mind szolgáltatói, mind felhasználói oldalon.

76.
76.
LocationTheGod
Hali. Kérdem én mit csináljak ha az accom ellopták?
74.
74.
Neo1989
#73: Nem kezdek én ki senkivel csak leírtam a véleményem . Van hogy egyesek meg rekednek az evolúciós láncban . Mint az lentebb látható .
De én végeztem nem emésztem az idegeim ilyen marhaságokon . Majd ha para van a mod elintézi .
73.
73.
MrBenjamintoto
#72: Rossz emberrel kezdesz ki Shidokatu egy élő (troll)legenda.
71.
71.
randall13
#70: Gondolom nem az összes szerverhez fértek hozzá. Ha meg mégis, honnan tudod, hogy nincs meg nekik az accountod? :D A lopás nem feltétlen jelenti a jelszó megváltoztatását.
70.
70.
Exinor
#69: Az, hogy most feltörték nem azt jelenti, hogy állandóan feltörik (nem volt ilyen a 2 évben mióta játszom).

Marko, én is be tudtam jelentkezni, de jobb az elővigyázatosság, változtasd meg te is, bár én nem hallottam senkitől az ismerősök közül, hogy bárkitől ellopták volna.

Ha valaki szeretné kipróbálni küldök refferal linket privátban, ide nem spammelem.
69.
69.
adriano28
elkezdem ezt a szart, jáccok vele 1 napig és feltörnek?:D ez rosszabb mint a silkroad:D
68.
68.
markoci555
valaki nem tudja hogy milyen e-mailt küldenek? mert nekem jött egy spam-ba hogy lopások történtek, de be tudok jelentkezni, tehát ha nem tudnák akkor lopták volna el?
66.
66.
randall13
#64: Először nekem is tetszett, de 1-2 hét után megszólalt a belső hang, hogy "hé, mit csinálsz te hülye gyerek már hetek óta?" És akkor jöttem rá, hogy tulajdonképpen semmit. Ugyan azon a 3 pályán kattintgatok összevissza, meccsenként fél órát. Kezdetben szórakoztató volt, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a színfalak mögött egy dögunalmas, sablonos gagyi játék. :(
65.
65.
Neo1989
#64: Csak 2 szerencsétlen vitája óvodás szinten .
Szánalmas !!!!!!!!!!!!
64.
64.
giga321
Èn kb 3 hete kezdtem , nekem nagyon tetszik a game most ugy is pangás van játékok terén. Amúgy mi ez a rengeteg moderált komment XD?
63.
63.
LtGlove
Az benne az érdekes, hogy én is kaptam e-mailt tőlük, pedig nincs is accountom. Nem én vagyok a célközönség.
58.
58.
JacoB
#57: http://rlv.zcache.com/okay_face_guy_postcard-p239169425656832751baanr_400.jpg
57.
57.
K2 The Highest
Mi lenne, ha befejeznétek? Kurvára nem vicces és csak takarítani kell utánatok...
Utoljára szólok.

Upd.: Én nem akarok senkit sem törölni, de megteszem, ha nem vagytok képesek lehiggadni és máshol nyáladzani. Sőt, akár értelmes kommentekkel is elláthatnátok az oldalt, de inkább maradjon az egyszerűbb változatnál.
46.
46.
Mortician
#44: Szvsz inkább Cho'Gath-ra gondolt.
44.
44.
audio_assassin
#26: http://www.mobafire.com/league-of-legends/champion/skarner-81 gondolom Skarner-re gondolsz azóta szerintem lett annyira nerfelve, hogy alig lehet összefutni vele de tény, hogy az új herok- általában op-k aztán nerfelnek rajtuk egyet, és utána elmegy bár most Draven-t nem tudom elképzelni, hogy fogják megnyirbálni, mert az ultija így is úgyis túl erős, PBE-n próbálva sikerült 2k hp-s hero-t lazán beabálni vele félpályáról -.-
42.
42.
Mortician
#32: Senkit nem érdekel, mi a bajod, csak szánalmas, hogy így vergődsz. :)

De ha már azon lovagolunk, hogy melyik volt előbb, akkor jobb ha tudod, hogy az Aeon of Strife előbb volt az összesnél. :P
41.
41.
Lorthirash
#40: valóban előbb volta minta lol mitn mondtam sokat toltam de a Valvenak semmi köze a Dotához nem méltóak a névre
38.
38.
Neo1989
#37: Asszem feladom :( Ez elég súlyos :(
37.
37.
JacoB
#36: A porszívó port szív
36.
36.
Neo1989
#34: Ez most hogy jön ide ? Ki beszélt itt cod-ról v bf-röl .
Mond mit szívtál ?
34.
34.
JacoB
33.
33.
exonic
Az igazat megvallva a HoN és a LoL is a W3-as DoTA-ra alapozott, és míg a HoNnak nem sikerült a DoTA árnyékábül kilépni, a LoL képes volt egyediséget bemutatni, lásd rúnák, masterik, dominion mod (és érdekességképp most akarják beteni az "only mid" mapot is ), hősökhöz skinek és ranked meccsek, 2 hetente patch és új hős, a következő lesz a 100., bajnokságrendezések, klánkészítés és még sok más... mindez teljesen ingyen (a skinvétel kivételével). Ezek azok az okok amikért LoL messze a világ legtöbbet játszott játéka, és az emberek legnagyobb része nem fogja otthagyni a DoTA 2-ér!
32.
32.
Argetlam
#27: omg lol player...
és még kérdezitek mi a bajom xD
dota 2 ingyenes...
előbb volt mint a lol...
majmolás?! ne röhögtess xD
31.
31.
Cuppak
#27 dafuq? Dota 2 ingyenes, amúgy Dota az nagyon fasza volt, sokan mondják hogy dota az lol copy, vicc, dota már sokkal hamarabb volt
30.
30.
exonic
Én is kaptam e-mailt és azonnal megváltoztattama jelszavam, sajnáltam volna az accom :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...