Sony: egyelőre elégedett a Vita teljesítményével

  • Írta: InGen
  • 2012. június 13.
  • Hír
Link másolása
És itt most nem arra gondolunk, hogy megfelelőnek találják a processzorerőt, hanem arra, ahogy a piacon teljesít az új kézikonzol. A Sony nyilatkozatai szerint nem kell kétségbeesni az E3-as prezentáció után: rengeteg játék készül a Vitára, melyek tetemes részét még nem jelentették be.

A PS Vitáról gyanúsan kevés szó esett a Sony E3-as sajtókonferenciáján, ami aggodalommal töltötte el azokat, akik már megvásárolták a készüléket. Úgy érzik, a Sony nem fogja eléggé támogatni az új kézikonzolt. Scott Rohde, a Sony hosszú titulussal rendelkező vezető beosztású embere azonban mindenkit igyekszik megnyugtatni: szerinte komoly first party és third party támogatói kör állt a Vita mögé, és ennek hamarosan meglesz az eredménye is: jövőre például 60 új játék fog érkezni a gépre.


De ezen kívül is számos olyan apró újdonságot ígért, melyekről még nem beszélt a cég. John Koller, a Sony hardveres marketingjéért felelős úriember elmondta, biztosak a konzol sikerében: négy évvel ezelőtt, a fejlesztés megkezdésekor alaposan felmérték a piacot, és biztosnak látták, hogy lesz kereslet egy ilyen masinára. Szerinte a PS Vita tulajdonosok tetemes része PS3-tulaj is egyben, és egyre inkább a digitális piactér felé fordul ez a fajta vásárló - a Sony digitális eladásai jelentősen nőttek az utóbbi időben. Koller megemlítette, készül a Vitára Street Fighter, Madden, Assassin’s Creed, Call of Duty, PlayStation All-Stars és Sly Cooper-játék is, többek között persze.

12.
12.
chirke
ez még kevés.. várok vele, pedig a gép tetszik, megvenném ha lenne rá sok jó game:)
11.
11.
shatterhand
nekem ráér
ps4 helyett ezt fogom majd venni 2 év múlva...de nem most kevés játék után és ennyiért
10.
10.
Kumite
Természetes, hogy nem fogják azt mondani, hogy bocs srácok, eddig sincs rá sok játék, ezután sem lesz, ennek köszönhetően 7500-at is alig-alig tudunk eladni Japánban hetente a gépből, miközben 3DS-ből 50-100 ezer megy el, sőt még PSP-ből is 10-11 ezret vásárolnak.

Az E3 meg siralmas lehetett a Vita tulajoknak, sajnálom őket tényleg. 3 címet hallottak a gépükre mindössze. Végtelenül sovány.
9.
9.
Quent1n
Drága az alapgép is meg a játékok is rá :) Tetszik a gép, csak egy ilyen játékkütyü az én szememben 40-50k nál többet nem ér.

Nekem a mostani címek is jók lennének na de nem ilyen árakon. Én úgy gondolom jöhet rá kétmillió játék is amíg nem lesz árcsökkenés nem fog drasztikusan nőni iránta a kereslet.
7.
7.
Cell4
#5: Legyen igazad, de most per pill. én is úgy vagyok, mint amit SzatiX360 írt: a gép tök jó, megvan rá az Uncharted, isteni, most toltam ki úgy hatodszorra, de most már kéne új cím. Resistance nem izgat, csak nyomott áron, a Gravity Rush is, a MK sokkal olcsóbban ott van PS3-ra, ahogy a Rayman is.
A következö day-one-os játék összel érkezik (LBP, ACIII: Lib.), addig mi legyen a Vita-val?

Amúgy a Remote Play a PSP-n is ott volt, csak, hogy miért. :)
A PS4-gyel meg azért lesz gubanc, mert nagyságrendekkel erösebb lesz a Vita-nál (ugye a PS3 kb. egy szinten van vele) és akkor ha mindkét gépre majd jönni fog egy játék, akkor az le lesz butítva + a PS4-es címek nem tudom, hogy fognak Remote Play-en futni...

Én is reménykedek, csak ebben az E3-ban is erösen reménykedtem, erre jól palira vettek. :)
6.
6.
SzatiX360
Ez tök jó, csak majd ha végig toltad a mostani címeket és csak arra fogsz várni fél éveket, hogy egy beharangozott játék végre kijöjjön, szerintem neked is a türelmed lesz, ami leghamarabb elfogy.
5.
5.
Fight!
3:
majdnem 1 fél éve gépről beszélünk. Szerintem a psp azért annak idején nem teljesitett rosszul. Nem hiszem hogy félni kéne a vita jelenlegi állapotától. Sok húzócim fog kijönni később, és még csiszolgatják a gyémánt úgymond. A remote play is mint láthatod ott van a kis kütyün 1 külön pontban amit idővel úgy is fejlesztenek mint minden mást a gépen amitől majd biztos megfog nőni az eladások száma. Én bevallom neked most vettem 1-et. Nekem nagyon tetszik és sok előnt és hasznot látok benne. De ha belegondolsz és tényleg kijönne az új ps4 akkor a vita úgy is támogatná és forditva is igy van. De ne várjunk egyből mindent, a türelem rózsát terem. A sony meg külön megmondta hogy tanult a psp hibáiból, szóval ne aggódj, remélhetőleg tartják magukat az igazukhoz!
4.
4.
Cell4
Bocsi, volt pár billenttübotlás az elözö szövegemben + egy szó ("mellett") kimaradt, sorry. :D
3.
3.
Cell4
(Valamiért az elözö hsz-emet nem rakta ki, mindegy, kezdem elölröl.)

Süket duma.
Mégis mikor számítson az ember komoly támogatásra, ha nem akkor, amikor a Vita nem éppen úgy teljesít, ahogy azt elvárjuk?
Erre a beszellöztetett ígéretek ("20 új játék") mi lett az E3-on a Vita-val?
Illetve: a PS3-ra is 2013-as játékokat mutogattak, Vita-ra miért csak ideit a komoly 10 perc alatt, amit egyáltalán rászántak, ráadásul ezek mind már ismert játékok voltak...
Tudom, itt az a sláger, hogy jön a youtube meg a PS One-os címek sorozata... -,-
A PS3-mal való összehangolásos duma is bullshit. Hol a Remote Play? A TGS-en még demózták, azóta?
Eléggé ciki, hogy lassan fél éves a gép és odáig nem jutitt el a Sony, hogy legalább a PS3 is lássa a Vita-s trófeáimat.
A piacot is rosszul mérték fel: jövöre már mindenki a nextgen asztali gépektöl lesz elájulva, több, mint valószínü, hogy a Sony is bejekenti addigra a PS4-et és majd demózza az E3-on...megint le lesz sz.rva a Vita, hiszen akkor meg az új PS-nek kell a hely: a történelem megismétli önmagát.
Akkor meg már nem sokra mennek a PS3-Vita kapcsolattal.

Elnézést a cinikus megfogalmazásért, de bennem ezt hagyta a Sony E3-as konferenciáján tapasztalt hozzáállása a Vita-hoz. A gép amúgy remek, meg fogom rá venni idén az AC-et és az LBP-t is, plusz a Gravity Rush is nagyon érdekel, de egész egyszerüen azt látom, hogy ezek után nem tudom mi lesz, mit fog csinálni a Sony, mert böven fel lehetne turbózni ezt a masinát még jobban, de sz.rnak rá. :(
2.
2.
thernielle
#1: Hasonlóan érzem egyébként. Ráadásul egy komolyabb árcsökkenést is ki kell még bekkelnünk, amire szerintem elég jó esély van az elkövetkező egy évben. Szinte biztos vagyok benne, hogy lesz Vita-m, legalább annyira mint abban, hogy nem most :)
1.
1.
SzatiX360
Kicsit röhejes, hogy havonta nyilatkoznak arról, hogy meeeeennyi minden van még a tarsolyukban, de valahogy még mindig nem fuldoklunk a Vita címekben, pedig kellene. Pontosan emiatt nem vettem meg az első alkalommal, hanem türelmesen várok egy évet, milyen lesz a támogatottsága. Jelenleg úgy tűnik, jövőre sem veszek Vitát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...