Bemutatkozik a Microsoft Surface

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 19.
  • Hardver
Link másolása
Rendhagyó módon némi hardveres bejelentéssel indítjuk a napot, annál is inkább, mert a Microsoft újonnan bejelentett Surface tabletének ugyan kevesebb játékos vonatkozása van, mint pletykálták, a kütyü valószínűleg elsők között fogja kiaknázni a SmartGlass alkalmazás előnyeit.

Úgy tűnik, a Microsoft megunta a totojázást, míg az okostelefonok piacán külsős gyártókra bízta a Windows Phone térhódítását, addig a tabletpiacra már saját, Windows 8 alapú operációs rendszerekkel szállított kütyükkel hozza a frászt. A Microsoft Surface (emlékszünk még az "igazi" Surface-re?) a redmondiak szerint úgy működik, ahogy szeretnénk: "egy tablet, ami remek PC, és egy PC, ami remek tablet".

A Surface borításának minőségéről a VaporMg eljárás gondoskodik, a magnéziumváz nemcsak kellően erős, de vékony és könnyű is. A tabletbe egy kihajtható állványt is beépítettek, ezzel a kütyü könnyedén megtámasztható például filmnézéskor, míg a gépelést az úgynevezett Touch Cover és a Type Cover segítik: ezek az iPad megoldásához hasonlóan csatlakoznak a tablethez, és ugyanúgy több színben lesznek elérhetők, de hagyományos billentyűzet is található rajtuk. (Alapvető különbség, hogy a Type Cover valamivel vastagabb, és nem érintésérzékeny, hanem "megnyomható" gombokkal érkezik.)

A tabletet Windows 8 operációs rendszerrel szállítják, két kiszerelésben lesz kapható. Az ARM processzoral szerelt kütyü Windows RT rendszert (ez az új Windows ARM-os kiadása) használ, míg a harmadik generációs Intel Core processzoros eszköz Windows 8 Pro szoftvert állít csatasorba. A RT-s gép a Windows 8 boltokba kerülésével debütálhat a nagyközönség előtt, míg a Windows 8 Pro-val szállított változatra 90 napot kell várni - a Microsoft az árakról később tájékoztat majd.

A tablet vélhetően elsők között használja majd ki az E3-on bejelentett SmartGlass alkalmazás előnyeit (talán ő tűnt fel a korábban vetített demóban is), illetve a Windows Phone-hoz hasonlóan saját játékokat és játékos szolgáltatásokat is kaphat a rendszer, így a Skulls of the Shogun című program például már biztosan játszható lesz rajta.

Surface for Windows RT

  • Processzor: NVIDIA Tegra 3
  • Operációs rendszer: Windows RT
  • Súly (nem végleges): 676 g
  • Vastagság (nem végleges): 9,3 mm
  • Kijelző: 10,6 hüvelykes, ClearType HD Display
  • Csatlakozók: microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2x2 MIMO antenna
  • Kiegészítők: Office ‘15' Apps, Touch Cover, Type Cover
  • Tárhely: 32 GB vagy 64 GB


Surface for Windows 8 Pro

  • Processzor: Intel Core i5 (Ivy Bridge)
  • Operációs rendszer: Windows 8 Pro
  • Súly (nem végleges): 903 g
  • Vastagság (nem végleges): 13,5 mm
  • Kijelző: 10,6 hüvelykes, ClearType Full HD Display
  • Csatlakozók: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video, 2x2 MIMO antenna
  • Kiegészítők: Touch Cover, Type Cover, Pen with Palm Block
  • Tárhely: 64 GB, 128 GB
13.
13.
lpepe
#11: köszi, igen 250 USD-ért valóban nem olcsó...
12.
12.
Quent1n
#5: Azért lehet munkára használni persze nyilván nem mondjuk webfejlesztésre. :)

Pl. Tanárok, rendezvényszervezők, kereskedelemben dolgozók, fotósok stb. sok helyen lehet hasznát venni egy ilyen kütyünek csak fantázia kell hozzá :) Más kérdés, hogy sokan e-könyv olvasónak veszik, villogni meg játszani :D

Ez az MS kütyü nekem is tetszik, még az is lehet, hogy beszerzek egyet bár még mindig inkább egy jó 14-es notira vágyok. :)
11.
11.
Split
#8: Nest féle termosztát, Amerikából küldte egy régi ismerős. A gatyám ráment erre a szarra (na meg a gázra is, amit ezzel szabályzok), de nagyon meg vagyok vele elégedve. Kicsit körülményes a beszerelés (legalábbis az amerikai modellt nem volt egyszerű), valamint hogy magyarországon kapható-e azt nem tudom.
10.
10.
LtGlove
Na végre rájött valaki, hogy ha tabletről van szó, nem kell azon versenyezni, hogy kié lesz papírvékony. Nekem igenis kell rá használható USB, HDMI, egyéb csatlakozó, hogy lehessen vele dolgozni is, ha kell.
9.
9.
bema695
Miért nem vettem iPad-et? Nincs usb (külső vinyó, egér miatt), és nem teljes értékű asztali oprendszer fut rajta. Ha úgy alakul az ára, ebből beszerzek szerintem egy i5-ös verziót.
8.
8.
lpepe
#5: split, wifis termosztátot égen-földön kerestem már, neked milyen, hol vetted?
7.
7.
kukac450
A reklám nekem is irgalmatlanul tetszett. Respekt.
6.
6.
Gaboo77
#5: Nem mindenkinek jön be a tábla dolog, bár nekem személy szerint jó és hasznos, mert mobilabb mint egy notebook. Ja és azt is vedd figyelembe, hogy a Pro változat az egy notebook, mert Intel Core i procis. Ergo van egy teljes funkcionalitású notebookod, aminek leszedhető a billentyűzete és táblaként is használható. Jelenleg ilyen nincs a másik két szoftveróriás repertoárjában.
5.
5.
Split
Imádok mindenféle gadgetet, veszem is őket szép számmal (iPod Touch, itthoni médiaszerver, wifis termosztát, ésatöbbi) de csak én találom haszontalannak a táblagépeket? Próbáltam most ezt az új iPad-et is szép, meg gyors, meg minden, de egészen egyszerűen használhatatlan. Reggeli kávé mellett olvasgattam rajta Flipboard-ot és pacsi. Csak játék miatt meg nem vennék meg még egy ilyen drága valamit. Munkára teljesen alkalmatlan (gondolok itt a tervezésre, fejlesztésre - mert ugye egy esküvőszervezőnek tényleg jó, ha a hóna alatt van az interaktív to-do list), kényelmetlen, hogy ki kell takarnod a kijelzőt, ha bármit akarsz csinálni, és nagy mérete miatt szerintem nem is éppen praktikus.

A fentebb leírtak nem egy márkára vonatkoznak, globálisan értem az összes tabletre mindezt. Jó dolog, hogy a Microsoft csinált hozzá még egy funkciót (smartglass), de ez szerintem önmagában kevés - főleg ha más tableteken is életképes ez a funkció.
4.
4.
Ventus
Tényleg állat ez a reklám.
3.
3.
Tudom nem egy kategoria, de sokkal jobban nez ki mint az uj macbook.
Az szerintem ultraronda.
2.
2.
Gaboo77
Ennyire tökéletesen megkomponált reklámot rég láttam! Ebben van feeling. Az MS kezdi összeszedni magát és szépen rámászik az Apple nyakára. égre lesz verseny, amiből mindig mi, a véglények kerülünk ki győztesen. Nekem ez így Instant Get! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...