Kocka generáció?

  • Írta: Daks
  • 2005. augusztus 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy friss európai felmérés szerint a fiatal gyerekek több mint a fele napi rendszerességgel játszik gépen, körükben a legkedveltebb a PC.
Egy friss európai felmérés szerint a fiatal gyerekek több mint a fele napi rendszerességgel játszik gépen, körükben a legkedveltebb a PC.

A felmérést készítő cég emberei kereken 4000, 15 év alatti fiút és lányt kérdeztek "gémelési" szokásaikról. A résztvevők 61%-a saját bevallása szerint naponta több órát tölt videójátékokkal, és most tessék figyelni, a körükben még mindig a PC a nyerő! A felmérés szerint a gyerekek nem az ár miatt döntenek a megvételre kiszemelt játékról, hanem, hogy mennyit és mit hallottak róla pl. az interneten. Az eredményből kiderült továbbá, hogy mindössze 12%-uk használ másolt programokat, a 13-15 év közöttiek költenek a legtöbbet játékra, sőt akadt több olyan 9 év alatti fiatal is, aki rendszeresen erre költi a zsebpénzét. Apró érdekesség továbbá, hogy a fiatal gamerek 29%-a aktív internetező is.

Új játékok: a fiatalok 32%-a barátaiktól, 26%-a reklámokból és 11%-a a TV-ből értesül 1-1 új játék megjelenéséről. A fiatalabbak leginkább szüleiken keresztül szereznek infót 1-1 friss cuccról, míg az idősebb teenagerek rendszeres látogatói a nagy áruházak videójáték osztályának.

Reklámok: a megkérdezettek 92%-a látott már videójáték reklámot, 62%-a pedig a TV-ben is találkozott már ilyennel. 15%-ukat érdeklik az interneten elhelyezett, játékokat népszerűsítő bannerek, és mindössze 11%-uk figyel fel a nyomtatott magazinokban elhelyezett reklámokra.
10.
10.
Bandi bacsi
fojesz ezt a tényt teljesen okosan látod!. Elsők a csajok utánna a többi.
9.
9.
fojesz
Szerintem aki bulizás helyett mást választ az alapból nem normális... :)
8.
8.
Sybilla
Sztem se jó ez így. Bár magam is nagy gémer vagyok, nem adnám fel pl. az olvasásra vagy arra érdemes filmek / műsorok megtekintésére fordított időt a játék kedvéért. Vagy akár a más szórakozások, pl. sport, barátok is vannak olyan fontosak, mint a játék. :)
7.
7.
rocko
Szerntem meg G4nd4lF nem fogjak megunni, hanem total degeneralt emberek lesznek, most is ismerek olyan embert aki kis kora ota a gep elott ul. Hat nagyabbol eleg rola annyit tudni, hogy a gepen kivul nincs elete. S nem unta meg...
6.
6.
fojesz
Szerintem Pontaz pont ebbe a kategbe tartozik... :P
5.
5.
G4nd4lF
ennél sokkal jobb, többet tudhatunk meg ott mindenről :) és nem 18-cas, bárki bármit higyjen!!
4.
4.
G4nd4lF
én totál nem értek egyet ezzel...szerintem a gyerekek előbb utóbb mindent megunnak, én is hiába ülök egész nap szinte a gép előtt, csak a CS foglal le... meg egy jobb lap :)
3.
3.
Bandi bacsi
igen ez nem jo. én is csomót számítógépezek este. Nappal tépem az aszfaltot a motorommal és nézegetem a jobbnál jobb csajokat. Este meg behántom magam a gép elé. Úgy éjflig oszt megyek aludni. Sajnos ez suliidőben mofg változni...
2.
2.
Shifty
Szerintem se egészséges, ha egy 10-12 éves gyerek otthon ül és ideje nagy részét játékkal tölti
1.
1.
rocko
Szerintem ez nem jol van igy. Bar en is sokat ulok a gep elott, de foleg netezem, illetve ha tehetem ellepek itthonrol. Mert vegulis itthon tenyleg nincs tul sok olyan dolog ami lekot a gepen kivul. Neha tv esetleg egy konyv.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...