A Criterion felügyeli a Need for Speedet

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 23.
  • Bejelentés
Link másolása
A Criterion alelnöke egy interjúban árulta el, hogy mostantól ők felügyelik a Need for Speed sorozatot, ami azt jelenti, hogy minden egyes epizód fejlesztése során közreműködnek majd. Arról nem szól a fáma, hogy kizárólag a csapat készítené a sorozatot, de már ez is valami, nem igaz?

Alapos vérfrissítést hozott magával a Criterion, mikor a Burnout után beszállt a Need for Speed sorozat fejlesztésébe: a 2010-es Hot Pursuit jó volt, ezek után nem csoda, hogy a srácokat nemcsak új játék elkészítésével, hanem a teljes széria felügyelésével is megbízták.

Ezt az információt Alex Ward, a Criterion alelnöke osztotta meg a Game Informerrel. Ward szerint már a múlté a Need for Speed lejtmenete, mostantól ugyanis a Criterion minden egyes epizód fejlesztésébe belefolyik majd, így nem lesz többé minőségbeli törés a stúdióváltások miatt.

Mivel a hírre egy interjú során derült fény, nem pedig formális bejelentés útján, egy-két dolog még nem tiszta vele kapcsolatban. Bár mindez jelenthetné azt is, hogy mostantól minden epizódot teljesen a Criterion fejleszt majd, azért erre kevés az esély: az évenkénti megjelenés és a rengeteg érintett platform miatt inkább csak a közös kontrollról lehet szó, társfejlesztők csatlakozására minden bizonnyal így is lehet számítani.

És a csúcsra járatott Need for Speed szempontjából talán ez a legoptimálisabb megoldás.

63.
63.
Bandee0817
A Lego Batman 2 a legjobb xD
62.
62.
greenmelon
#60: Valóban nem FB2 lesz alatta, hanem a HP2010-nél is használt motor.
61.
61.
shatterhand
ez csak egy játék, ezen nem veszünk össze
van akinek bejön,van akinek nem
60.
60.
shatterhand
#58: ridge racer,split second (meg még a blur,driver is nekem) tényleg jó volt.
De csak ismételni tudom magam: nem egy szimpla állj 3-2-1 go versenyzés lesz. Folyamatosan kapjuk a versenyeket a városban keringve, kerülve a zsarukat, egymást lökdösve odaállni a rajthoz, szabad útvonalon elérni a célt.
Oké ott a midnight club esetleg, de az kimaradt, így én ezt várom.

Javítok, de úgy tudom itt pont nem a frostbite2 lesz a játék alatt. Asszem ezt már az E3 elött is mondták. Frostbite a DICE motorja és segített a RUN-ban, de ez criterion játéka saját motorjukkal.
59.
59.
shatterhand
#57: Ezért mondom úgyis, hogy ez vágyálom, nem újítás.
Én is örülnék egy eredeti MW-nek mai kosztümben, de érdekel az az online városi felület amit ígérnek. Ha full ugyanolyan kocsik fognak rohangálni úgyis bukás lesz, ezt látni is.
De attól még várom,mert engem más jobban érdekel belőle.
58.
58.
Uhu123
#56: Pont ez az, hogy nem újítás, mivel régen benne volt. Most valahogy nincs és ez a baj. Én azt mondtam, hogy semmi plusszt nem képes felmutatni egy ilyen nagy cím a versenytársaival szemben. A Ridge Racerben legalább pusztítható a környezet, és van egy elég jó pályakészítője. A Split Second eddig messze a legjobb amikor a fél hegyoldalt, vagy egy irányítótornyot rádöntesz a versenytársaidra. Ezzel szemben a Need For Speed ami jóval nagyobb cím semmi plusszt nem mutat fel ÉS NEM IS AKAR EZEK SZERINT. Egy autó tuningolás ma pont megadná azt a plusszt, mert semelyik másik játékban nincs manapság. Így lehet, hogy nem csak a régi vásárlói réteget érdekelné hanem újabb rétegeket, mivel látják, hogy személyre szabható a kocsi. De neem. Kapunk egy 1000. versenyes játékot, ahol a gyárból kigurult porscével meg egyéb sportkocsikkal kell versenyezni. Húú ilyet még sehol nem láttunk, venni fogják mint a cukrot, mert mérföldkő lesz.... (Hát nem)

Lassan már az autók modelljét sem kell lecserélni, mivel minden nfs a Frostbite 2-t használja és már a fejlesztőcsapat is ugyan az lesz. Majd ctrl+c ctrl+v.
57.
57.
Bandee0817
#56 igen, vágy álom, ki ne akarna saját egyedi kocsival játszani és menekülni a rendőrök elől! Pont ez a lényeg ahogy előzőleg mondták h az nincs meg szinte az autós gamek 80%-ban :O
56.
56.
shatterhand
#55: Most attól eltekintve,hogy bukás vagy sikeres az utóbbi pár NFS, azért a tuningolt NFS-t ne mond MOST újításnak. A sztori alapú RUN, a versenyzős SHIFT vagy mondjuk az autolog bevezetése pont újítás.
A hiányolt tuningolás nem újítás,hanem régi vágyálom.
55.
55.
Uhu123
#53: Én játszottam az Undergrounddal is és a Most Wanteddal is. Mindkettő tetszett. Igazából a The Run és a videók alapján a hangulat itt sem lesz rossz. De, hogy egy need for speed meg sem próbál kitűnni a többi autós játék közül ez azért gáz szerintem. Mert ha látnánk a próbálkozást. Pl: Bulletstorm (jó más műfaj, de ugyan olyan zsúfolt az a műfaj is) azon szerintem látszott, hogy próbál újítani. Több kevesebb sikerrel. De egy ilyen nagy név mint az NFS (és ők is tudják, hogy már rég nem olyan fényes a név mint anno) meg sem próbál semmi plusszt adni a többihez képest. A tuningolás pont megadná ezt a plusszt. Sok az autós játék, de sehol nem lehet tuningolni az autókat. Egy kettőben de csak minimálisan. Pedig órákat el lehet tölteni egy kocsi aprólékos optikai+teljesítmény tuningban. De ezt valamiért nem veszik észre a fejlesztők, csak évente fossák ki az EGYSZERŰ autóversenyeket Need For Speed névvel... Csak a grafika lesz egyre jobb, de azt tudjuk, hogy ma már semmit nem jelent.
54.
54.
greenmelon
#53: Még szép, hogy nem lehet olyan részt kiadni ami osztatlan sikert arat, ha egyszer fossák kényszerből az új részeket évente.

Ezzel a résszel az a baj, hogy a jelenlegi formájában a Most Wanted név megcsúfolása. Abba most ne menjünk bele, hogy mennyire hű az eredeti NFS-hez. Itt most a MW-ről van szó, pont.
53.
53.
guitarlord
#51: Az a baj, hogy ez a két műfaj olyan dolog, ahová pokoli nehéz újat hozni, olyat, amivel igazán ki lehet tűnni a tömegből....Én nem tudok olyan nagyon sok árkád autós játékról mostanság, viszont fps-ből valóban Dunát lehetne rekeszteni és a Bulletstorm hozta az egyetlen valóban komoly újítást, már ha tudta az ember fia/lánya értékelni (Nekem tetszett).

Egy ilyen nagynevű franchise esetén, ami ekkora rajongótáborral bír és oly sok évet megélt már, rengeteg része volt, hatalmas nyomás van a fejlesztőkön, hogy olyan játékot készítsenek, ami ezt az óriási rajongótábort kielégíti, és ahogy elnézem alapvetően két táborra oszlik: akik az Underground és Most Wanted részt/részeket szeretik, meg akik a régi, "eredeti" fílingűeket, persze van átfedés is:), de nem kell matematikusnak lenni, hogy belássuk, lehetetlen olyan játékot kiadni Need For Speed ügyben, ami osztatlan sikert arat:).

Én tartom a külön sorozat indításának ötletét az Underground/MW kedvelőknek, nem hiszem, hogy különösebben nehéz lenne beindítani a dolgot, csak hát az EA is kapitalista vállalat és az NFS jó név....
52.
52.
shatterhand
#47: "Te épp hogy ennyi után isteníted."
Nem istenítem, csak nem szólom le 10perc után. Mint ahogy az se ugyanaz,hogy eddig tetszik és várom.
51.
51.
Uhu123
#49: Nah bammeg...
Pedig az optikai a legjobb. A teljesítmény meg a minimum, hogy tuningolni lehessen. Akkor asszem' innentől még videókat sem nézek, mert teljesen hidegen hagy. A csapból is autós játékok folynak (meg fps-ek). A need For Speed meg sem próbál kitűnni a tömegből. Középszerű, szürke, árkád versenyjáték. Pff...
50.
50.
Bandee0817
de miért nem érti senki azokat akiknek ez nem tetszik, h mi a baj vele?! hát könyörgöm, most wantedban volt optikai meg teljesítmény tuning, saját autód volt amit üldöztek!!!! itt meg alád löknek egy vizeletsárga porche-t azt annyi.... vagy mást. pont ez a baj. ezért nem érdemli meg a most wanted nevet, inkább lenne hot pursuit 2 O.o
49.
49.
ATi0021
#48: Lesz benne tuning, de csak teljesítmény, vizuális nem.
48.
48.
Uhu123
Egy kérdés: Lesz benne tuning? Mert, ha nem akkor a továbbiakban nem tud érdekelni a játék.
47.
47.
ATi0021
#46: Azért írtam azt, mert az előd időtálló jobb darab volt. Legalábbis én csak olyat veszek meg amire 10 év után is azt tudom majd mondani, hogy igen ez megérte, jó volt a történet a karrier. Itt mi lesz? 2 év múlva játszhatatlan mert senki se játssza, meg tele lesz csalókkal?

Ne érts félre nem vagyok én online gyűlölő, de itt a single és az időtállóság rovására megy, ráadásul a régi bemocskolása így. Amúgy meg mielőtt megszólsz, hogy 10 perc videó alapján húzom le Te épp hogy ennyi után isteníted. Persze ha tetszik akkor jó játékot hozzá. Ha megveszed egy 5 év múlva írd majd meg megérte-e, 5 év után mennyire játszható még, mennyien vannak a szervereken, mennyi a csaló, mennyi DLCvel próbáltak lehúzni, szerinted akkor mennyire időtálló darab is....
46.
46.
shatterhand
#28: "Úgy látszik kimaradtál az eredeti Most Wantedbő"
Szóval ha tetszik ez akkor nem játszottam az előddel. Jó tudni:)

MW név alatt kijön egy autologos online Blacklistes(!!) NFS, minimális tuninggal.
Én azért megvárom a további infókat mielött egy 10perces mozgásról azt mondom szar mert nem olyan mint az első rész. Ha festett kocsik lettek volna , nem kapna egy rossz szót sztem.
45.
45.
Bandee0817
#44 ott a pont! :D
44.
44.
Batman
Közhely már ez az NFS téma, de hozzászólok pár dolgot.
FIFA/PES= Labda, foci, csapatok, egyedi játékmódok - Maximum Reached!
Batman Arkham City= Batman, ellenfelek, harc, szerkentyűk, kihívás, bejárható tér - Maximum Reached!

NFS= Autók, Soundtrack... Évek óta ez megy. Itt miért nem tudják a maxot kihozni, hogy ilyen legyen?

NFS=Autók, Soundtrack, változatos helyszínek, tuning, tuning, tuning+ egyediség lvl 10000! (pont mint a való életbe), történet.

A válasz egyszerű: Szarnak a pofánkra.
Régen ilyen tuningolós játékból is volt egy taligányi, most alig találni belőle valamit... ajj bakker :/
43.
43.
guitarlord
#41: Kis magyarázat: azért van idézőjelek közé írva, mert Szerintem nem volt balhé, hanem vitatkoztunk, ütköztettük a nézeteinket érvekkel alátámasztva és elismertük ha a Másiknak volt igaza:).
42.
42.
Quent1n
Hát igen azt azért érdemes megjegyezni, hogy anno az NFS nem arról szólt mint az Underground-tól :) Az az érzés amit az 1-2-3-4-porsche nyújtott az már eltűnt számomra. Az Underground irány se rossz csak nekem közel sem jön be már annyira.

Lehet ez az újabb próbálkozás jó játék lesz de félek sose lesz már olyan ez a sorozat mint régen. Hát ez van. Test Drive próbálkozott kicsit abba az irányba menni de hát az se úgy sült el ahogy szerették volna.
41.
41.
guitarlord
#39: Ami az NSX témát illeti, igen, ez igaz, elismerem, de eredetileg nem annak készült:).
Én sem támadni akartam, úgyhogy Szerintem lezárhatjuk a dolgot, ha megbántottalak bocsánatot kérek "béküljünk ki":).
40.
40.
Bandee0817
#31: én is játszottam régi nfs-ekkel, nem kell bemutatni mi az. de látom te se érted a lényeget.... de én nem magyarázom el, páran már elmondták mi a baj vele. én ítélkezek videó alapján, régebbieknél is mindig bejött, minden más játéknál is általában nekem, szal én tudom h ez számomra biztos h egy raklap f*s lesz, akárki akármit mond ;)
39.
39.
ATi0021
#36: Megírod, hogy baj a hétköznapi autó erre rájössz hogy máris nem gond. NSXet nem a teljesítménye, hanem a japánsága miatt írtam és amiatt is hogy kedvelt tuning autó hiszen neked azzal is bajod van.

Amúgy meg amennyire nem tetszésedet fejezted ki, hogy szerinted hülyének néztelek, Te se bírtad ki hogy csak azért is keress valamit és odabökj . Utólag megkövetlek, nem nézlek hülyének, sajnálom ha annak tűnt a Googleos rész, csak akkor ha nem követed a tweet stbt akkor nem írj olyat, hogy semmi infó nincs róla. Abban viszont egyetértek valóban a próbán derül ki milyen, de azért a pudingról is tudható evés előtt milyen ízű stb. Szerintem egy külsőre kevésbé tetszetős pudingot aminek ráadásul az ízesítése se a kedvenced Te se jó étvággyal vársz és indítod a kóstolást, főleg ha kispórolják belőle az anyagot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...