Bűnösnek vallották magukat a Lulzsec tagjai

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Két brit hacker - akik a Lulzec csoport alatt működtek - bűnösnek vallották magukat a bíróságon. A vád szerint két rendbeli, előre eltervezett támadásokat indítottak a Sony, a Nindendo és az NHS weboldalai ellen. Bár az igazságszolgáltatásnak nem lehetett nehéz két tinédzsert megtörni.

A 19 éves Ryan Clearly és a 18 éves Jake Davis egyaránt bűnösnek vallották magukat a Southwark Crown bíróságon tegnap - bevallották, hogy tényleg a Lulzsec csoport égisze alatt hajtották végre a DDoS támadásokat a Sony, a Nintendo és egyéb cégek weboldalai ellen. Az érintett szájtok közé tartozik még a News International, az Arizona állam rendőrségének honlapja és a 20th Century Fox oldala.

A megszeppent fiatalok mindeddig tagadták a vádakat, miszerint törvénytelenül szereztek bizalmas számítógépes adatokat, amiket aztán a Lulzsec weboldalán, a The Pirate Bay-en és a PasteBinen tettek mindenki számára elérhetővé.

Véleményünk szerint az agg igazságszolgáltatóknak nem volt nehéz megtörni a két fiatal geeket, akik könnyen megtörtek a meghurcoltatás során. S nem volt nehéz pellengérre állítva példát statuálni.

Két másik gyanúsított pere 2013. április 8-án folytatódik.

15.
15.
givi6
Ilyenkor azt szokták csinálni, hogy felajánlanak nekik egy állást a cégnél, ha nem fogadják el azonnal megy a per, ez volt anno a Ps3 feltörésénél.
13.
13.
Gorre
Látszik a bőrszínén, hogy még életében nem látott napot a gyerek... Biztos ezé vág ilyen csodálkozó képet.
12.
12.
kalandorklubbja
10.
10.
Quent1n
#9: Hát én annyit adnék nekik :D persze ott komolyabb tételek vannak :D
9.
9.
alexcargooo
#8: amerikában 5-10 év??ellopsz egy csokit akkor kapsz annyit:D
8.
8.
Quent1n
Ennyi. Ahogy kikerülnek a gép mögül vége a menőségnek. Szerintem is könnyen törtek mint a ropi. :D Nem is baj itt az idő példát statuálni. Egy 5-10 év börtön nem fog megártani nekik. :)
7.
7.
Tocy
Ha mezei DDoS-szal tudtak nagycéges weboldalakat feltörni, akkor erre nem tudok mit mondani azon kívül, hogy szégyen ezekre a cégekre. Kíváncsi vagyok, ezeket a srácokat is leültetik-e egy jó 50 évre, mint Kim Schmitz-et...
6.
6.
csonti02
#5: Egy "bánék volta"-nál biztos ügyesebbek...
3.
3.
felegyi
Ezek nem tudnak borotválkozni, vagy ennyire elverték őket :)? Amúgy meg OnionWeb... ott nincs az fertő amit ne tudnál megszerezni... fegyver, drog, infó?
2.
2.
sittes79
Nem lesz nehéz nekik találni valami zsíros állást vagy jön a pedómaci :)
1.
1.
sparkifli
A képen úgy néz ki a srác mint a Resident Evil mozik élőhalottjai közül egy.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...