Nem tenne jót a Final Fantasy VII remake

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 27.
  • Hír
Link másolása
A Square Enix szerint jelen pillanatban többet ártana a Final Fantasy sorozatnak a Final Fantasy VII felújított változata, mint használna. A japán kiadó-fejlesztőcég egészen addig nem akarja újra elővenni a klasszikus epizódot, míg nem rukkolnak elő egy olyan résszel, ami lepipálja azt.

A Square Enix vezérigazgatója, Yoichi Wada szerint a cég egyelőre nem akar Final Fantasy VII remake-et, mert az többet ártana a sorozatnak, mint használna. Annak idején a PS3-ra ütött össze a csapat egy Final Fantasy VII tematikájú techdemót - a rajongók azóta követelik, hogy a Square csinálja meg a klasszikus epizód felújított változatát.

Wada a befektetőknek árulta el, hogy a remake-kel egészen addig várni fognak, amíg nem sikerül olyan játékot tető alá hozniuk, ami minőségben és eladásokban ráver a PlayStationre 1997-ben megjelent részre - a Final Fantasy XIII és a Final Fantasy XIV után bele sem merünk gondolni, hogy ez meddig tarthat.

A játékból tízmillió példányt adtak el a megjelenése óta, ma már letölthető a PlayStation Networkről is, sőt a pletykák szerint egy steames debüt is kilátásban van. Érdekesség, hogy bár ez a legnépszerűbb epizód, a nyereségességet tekintve mégsem ez a játék, hanem a Final Fantasy XI uralkodik a Square-nél - ez azt jelenti, hogy a költségek és az árbevétel aránya alapján az MMORPG térült meg legjobban a cég számára. Csoda, hogy öt év után is jön hozzá új kiegészítő?

14.
14.
SSJ Gábriel
#12: Ez jó ötlet lenne.

A történettel sem kéne szarakodni,és ha nagyon alaposak akarnak lenni,akkor az összes textúrát lecserélik,HD-re húzzák,stb...
És ezek a remake-ek évente jönnének,ráadásul ilyenkor nyáron,az uborkaszezonban,mert ha ez az egyetlen nagyobb játék a piacon ami új,ezt fogják venni. És ha az első remake nagyon jól sikerül,a többire akkora vásárlótömeg menne,hogy az nagyon nagy bevételeket hozhatna.
És ne feledjük,csak a textúrákat húztuk fel.

Tényleg jó ötlet lenne. (bocsi a levezetésért,mire rájötttem hogy amit gondolok,leírom,már késő volt :D)
13.
13.
hl89x9
#12: el is kezdték (újra)kiadni az 1-től Nintendo DS-re meg PSP-re

amúgy asszem a régebbi FF főfejlesztő elment a X vagy X-2 után és azóta nem az elvárásoknak megfelelő a FF ranjongók számára szóval nem egyhamar lesz meg a kívánt eladási rekord
12.
12.
bencedobos15
Én ha lehetne úgy csinálnám, hogy az 1-től kezdenék el Remake-elni és folytatnám a kilencig, tízig.
10.
10.
krami
#9: Én is szívesen látnám azt a részt felújítva. A mai napig az a kedvenc részem.
9.
9.
savior10
Csak én szeretnék egy Final Fantasy VIII remake-et?
8.
8.
bencedobos15
Ne is akarjanak új részt kiadni, mivel a Final Fantasy versus 13-at 6 éve jelentették be, hogy meg lesz. Azóta még mindig nincs kint.
7.
7.
2pacal
Szerintem meg jó dolog lenne...Nekem a kedvenc FF játékom a 7.rész...A 13 grafjával és régi sztorival meg zenékkel és az Advent Children átvezetőivel nem értem mit lehetne elcseszni ezen...
6.
6.
DON GONDOCS
Remakelni jó dolog, csak nem bisztos hogy enyi év utánis ugyan akkora siker lesz mint régen.
5.
5.
Dreadlox
az ff sorozatnak az tenne jót ha maradna a régi harcrendszernél, és nem tennék a story-t érthetetlen vizekre, és ne legyen monoton.
4.
4.
Hab
Dehogynem tudnának csinálni, ha nem a csilli-villi grafikára és az átvezető videókra koncentrálnának, ami kb 5 percenként töri meg a játékot. Egyelőre marhára nem abba az irányba haladnak, hogy bármelyik FF überelhetné a VII-et. Nem is remake kéne, hanem egy jó kis folytatás. A XIII-2-őt már ki se próbáltam, annyira egysíkú és unalmas volt az előző rész, hogy attól sírni kell. Szóval jó lenne ha picit megerőltetnék magukat...
3.
3.
KeXxX
"Nem tenne jót a Final Fantasy VII remake" - nem, ez így igaz! mert amúgy sem venném meg. De egy Fifa Street 2 remake-t szívesen elfogadnék.
2.
2.
azureknight0715
Szerintem most csináljanak egy jó final fantasy-t ami vagy legyen a versus vagy a X felújitott változata, már ha sikert akarnak. Őszintén én nem tudom elképzelni a VII remaket. Egyrészt az a rész humortól tömve volt, értem ezalatt pl női ruhába öltözés, felfele a lépcsőn meg még nagyon sok ilye, melette meg persz a tömény mennyiségű történet, akció meg minden. Ezt meg nem tudom sőt én azt mondom hogy lehetetlen felhozni a mai szintre. Szal én inkább maradnék az új részeknél , de abból is ideje lenne valami VII-hez vagy a X-hez hasonlót összehozni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...