Titan bejelentést hozhat a Vivendi kiszállása

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 27.
  • Biznisz
Link másolása
Elemzők szerint a Blizzard bejelentheti a Titant, ha a Vivendi valóban kiszáll az Activision Blizzardból. Persze nem önszántából, csak a vezetőség nyomására, ekkor ugyanis a részvényárak jelentősen esnének, amit csak egy grandiózus és hosszú távra szóló bejelentéssel lehetne kompenzálni.

Jeff Borack, a Seeking Alpha elemzője szerint a Blizzard mentheti meg az Activision Blizzardot a jelentős értékvesztéstől abban az esetben, ha a jelenlegi többségi tulajdonos Vivendi a pletykáknak megfelelően valóban úgy dönt, hogy eladja a részesedésének nagy részét az Activisionnel alapított közös cégből.

Ha ugyanis a cég papírjait 61,5 százalékban birtokló Vivendi kiszáll, az vélhetően nagyobb esést eredményezne a részvényárak számára, amit a kiadónak célszerű elkerülnie. Borack szerint ehhez a Blizzardnál van az ász, a fejlesztőcéget az Activision Blizzard vezetősége arra kényszerítheti, hogy mutassa be legújabb MMORPG-jét.

A Titan kompenzálná a potenciális értékcsökkenést, ráadásul ami a legjobb, hosszú távon. A Blizzard vélhetően az elmúlt években több tízmillió dollárt költött a játékra, ami a megjelenése után óriásit kasszírozhat - a várakozások szerint gyorsabb ütemben növekszik majd a World of Warcraftnál, és viszonylag hamar le is fogja pipálni.

A bejelentésből kiderülne, hol tartanak a munkálatok, ez alapján lehet találgatni, hogy mekkora sikerre számíthat a Blizzard, és nem utolsó sorban - ha a részvényeket vesszük - a World of Warcraft előfizetői táborának apadását is kompenzálná a hír.

25.
25.
Hab
#23: Ha fizetsz előnyhöz jutsz, a F2P játékok már csak ilyenek. Jobb esetben 3 havonta kijön majd egy fizetős kieg.Na ez korrekt lenne,
24.
24.
Hab
#21: Ezt csak a szokásos trolloknak írtam, a mi szerverünkön jelenleg 1-1,5 órás sorban állás van így a transzfer után...
23.
23.
Drought
#17: Mi pay to win?? Te miről beszélsz?o.O
21.
21.
Elyas
#17: Really? Ezt nem is tudtam... hogy-hogy? Nincs player?
20.
20.
Elyas
#14: azt azért nem mondanám hogy több újítás volt benne mint a wowba... tény hogy rengeteg jó (mit jó kurvajó) megoldás volt benne de azért a wowba sem volt kevesebb, sőt több volt lévén az volt az első igazi, igazán jó MMORPG mert mind mondtad a GW inkább volt corpg mint mmorpg, a többi meg csak az alapokat fektette le. Tény ami tény: Az MMO-k terén a WoW a húzócím akár tettszik akár nem.

#11: Ha valaki szeret egy játékot az még nem fanboy... Ha valaki napi 14 órát beleől NA az fanboy. Biztos voltál már te is úgy hogy egy játék nagyon tettszett. Ha nem akkor rengeteg remek játék van MMO és más is... a Wow-ot mindenesetre kipróbálhatnád mert divat fikázni de nem divat róla bármit is tudni azon kívül hogy van néhány elmebeteg aki ebben a világban él... de ezeken segíteni kell és nem beoltani.
19.
19.
Elyas
#3: Az NCIS tökéletes példa volt én is csak azt nézem...

#5: a felsoroltaid között egyetlen egy olyan van ami tulajdonképpen megáll a WoW mellett (nem fanból mondom ez az igazság). Ez pedig a GW sorozat(bár még csak 1 részes de nemsoká jön a 2). A GW jó de még ezt is csak éppen megéri fenntartani mert a wow rengeteg MMORPG-t kedvelő embert foglal le.

#7: Nekem inkább a film mint a W III. de ez magánügy

18.
18.
Borington
Na, ki kéne próbáljam a GW-t ahelyett hogy pl. 12-ig aludjak :P
17.
17.
Hab
#15: Pay to win játék. Amúgy lehet hogy nem rossz, de engem nem vonz. Maradok az SWTOR-nál az már úgyis haldoklik :D
16.
16.
Sischo
#15: Ez a mindenki egyenlő, meg mindenki gearje ugyanolyan erős, ez nekem olyan kommunistásan hangzik :D nemtudom, hogy örüljek-e neki vagy sem, azért jó érzés ha az ember játszik régóta és erősebb mint azok akik most kezdték, de természetesen ennek is megvan az előnye.
15.
15.
Drought
#13: A guild wars 2 igazából egy csoda, lehet elcsépelten hangzik ez és most kinevetsz, de nincs rá jobb szó. Egyszerűen imádsz, élvezel más játékosokkal játszani, nem konkurenciát jelentenek hanem valódi társak, ez egy igazi MMORPG. Nincs loot/kill/nyers anyag lopás, mindenből kiveheted a részed. Éleszteni tudsz bárkit bármikor, és még jutalmat is kapsz ezért. Most itt nem tudnék mindent leírni, de új még az hogy nincs tank heal dps fel állás, saját magadról kell gondoskodnod, persze támogatni tudod a társaid és vice versa. Dinamikus a harc, nincs többé állok a mob előtt és a matek mindent eldönt...a-a itt el kel kerülnőd a csapásokat vagy külön fekszel. Dinamikus eventek is újak, igaz már láttuk őket korábban más játékban, de higyétek el így még sehol.:) Ha lesz rá lehetőséged mindenképp próbáld ki. Mióta játszottam vele, úgy érzem a többi játék nem is igazi MMO, mert ott nem élvezet a fejlődés idegenekkel. Még egy utolsó: a PVP-ben nem a gír győz hanem a skill, mindenkinek egyforma a gönce statra!! De a kínézet változik, ahogy jobb dolgokat szerzel. Kb ennyi, de még ódákat tudnék zengeni róla.:)
14.
14.
Seaxa
#13: Én csak az alap guild wars próbáltam ki, de ha tartják magukat annak az alapjaihoz, akkor tényleg fergeteges lesz. Ha jól emlékszem kevesebb mint egy évvel jött anno a wow után mégis sokkal több ötlet volt már abban is (jó, be kell vallanom eredetileg a gw1 nem mmo hanem corpg).
Pár példa: 1, az ember két kasztot választhatott, megkapta azok összes képességét, viszont csak 9-t használhatott egyszerre. Ezzel megnövelték a variációk számát és taktikát vittek a játékba.
2, a környezet változott a főszál történései szerint, nem csak új helyre küldtek és a régi el volt feledve (amivel én játszottam ott magát az első fővárost rombolták porrá és annak romjai között folytatódott a történet)
3, ha nem találtál csapatot (vagy csak siettél) kérhettél gépi társakat. Ezeknek elég okosak voltak, de parancsokkal taktikusan irányíthattad is őket. Ráadásul a lootot se követelték el :D
Szóval már a GW1 is olyan, hogy sok tekintetben leesett az ember álla és ezért várós, hogy a 2-ben mit alkotnak a srácok.
13.
13.
Borington
#9: Köszönöm hogy szóltál. Nem akadékoskodi akarok, hanem tényleg érdekel: mitől lesz "Next-Gen"? (habár ez a kifejezés elég rizikós) Számomra egy új generáció azt jelentené hogy ... hát ... teljesen új. Attól félek hogy a Titan se lesz valódi új generáció, de meggyőzhetnél, ha mondanál példát hogy miért is lesz olyan fergeteges a Gulid Wars 2, ugyanis valóban érdekel de lehet hogy rossz helyen keresem az újításokat.
11.
11.
Kocsis92
fanboys... fanboys everywhere
9.
9.
Drought
#7: Az új generáció itt a küszöbön. Úgy hívják Guild Wars 2.:) just sayin'
8.
8.
Killerbee
#1: Hohóó, ez még csak bejelentés lenne. Blizzardot ismerve onnantól még plussz 4-5év.
Addig talán lecseng a wow is, bár ki tudja.
7.
7.
Borington
Én bízom a jó öreg Blizz-ben. Az összes mai "modern" fantasy MMO egy az egyben WoW - klón (kérem, uraim, ne kövezzenek meg eme kijelentésemért, inkább nézzék meg magát a kezelői felületet, játékmeenetet stb.) , és ha a Blizzard azt mondja, a Titan új generációt fog kezdeni az MMO-k történetében, én csak reménykedem.

Valamint ha befejezik a WoW-ot, VÉGRE LEHET WARCRAFT IV !!!
5.
5.
DzsungelCsirke
#1: Nincs ebben semmi konkurencia: Olyan MMO-kkal szemben mint a Firefall, Planetside 2, Guild Wars 2, és Secret World igenis lépést kell tartani, ehhez pedig egy 10 éves technológián alapuló WoW kevés. Igenis várjátok ezt, jó lesz.
4.
4.
Gamelord
Ha free to play modellbe jönne, akk tennék vele 1 próbát.
3.
3.
Drazhar
#1: És? Üzletileg ez a legjobb megoldás, mert míg a játékosok ezt, vagy azt játsszák mindkét bevétel nekik megy! (Annak idején ezért készült három CSI-sorozat is, mert inkább saját maguknak csináltak konkurenciát... más kérdés, hogy az NCIS azóta is lenyomta és uralkodó amcsiban, de ez már más téma :)
2.
2.
Necreon
Viszont ha a korai kiadást is kényszeríteni fogják, nagyobb bukás is lehet belőle mint amekkora siker lehetne...
1.
1.
Sun9us
Ekkor pedig saját maguknak csinálnának konkurenciát...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...