Elérhetetlenné vált az Xbox Live

  • Írta: zoenn
  • 2012. július 7.
  • Hír
Link másolása
Tegnap pár órán keresztül nem lehetett bejelentkezni az Xbox Live szolgáltatásba. A Microsoft bocsánatot kért a felhasználóktól és serényen próbálta helyrehozni az online rendszert. Azóta a hibát szerencsére elhárították, ám a leállás pontos oka még nem ismert. Hackertámadásról szó sincs.

Az Xbox Live tegnap néhány órán keresztül elérhetetlenné vált, a felhasználók nem tudtak bejelentkezni a szolgáltatásba. A Microsoft tisztában volt a kialakult helyzettel és gyorsan reagált a hibára: státuszoldalukon is leírták, hogy a konzolon keresztül, vagy az Xbox.com-ról lehetetlen volt belépni. A problémát gyorsan megoldották, péntek délutánra ismét elérhetővé vált az Xbox Live.

 

A redmondiak elnézést kértek a kellemetlenségekért és megköszönték mindenki türelmét. A hiba okát nem közölték, lehetséges, hogy technikai hibák miatt álltak le a szerverek. A tavalyi PSN-fiaskó után eléggé kényelmetlen téma egy-egy hasonló, nem várt leállás, de jelen esetben szó sincs hackertámadásról.

18.
18.
Yami
#16: A Xbox Cloud Storage teljes tartalma tárolva van az Xbox merevlemezén egy lemezképfájlban. Az adatok csak szinkronizálódnak a felhővel de valójában az adatok a konzolon maradnak.

#17: Nem azért találták ki a felhő alapú mentést mert helyet akartak neked spórolni a merevlemezen, sőt valójában helyet vesztesz a használatával, mivel a felhőben lévő tárolóról készült mirror képfájl a konzolon konstans 512Mb-ot foglal le, függetlenül a benne lévő mentések méretétől. Akik használják ezt a szolgáltatást meg is nézhetik, a képfájl a konzol SYSTEM mappájában van Cloud Storage Console Copy néven.
A cloud valójában arra való, hogyha elutazol otthonról mondjuk meglátogatni a szintén Xbox tulaj barátod akkor az ő konzolján bejelentkezve tudod használni a mentéseid.
17.
17.
SCR3AMN00B
#16: Szerintem alapból hülyeség a felhő, 512mb mentéseknek oké de ha van valakinek 250/320GB-os HDD je akkor felesleges az a fél giga. Max 4GB-os embereknek jó de csak tovább szívnak így:D
16.
16.
Vopesz
#15: De hogy húzza át a felhőről, ha nincs live? :D Nincs live, nincs felhő. Nincs gold, nincs felhő. Pont ezért nem is használom.
15.
15.
McDuff
#7: ilyenkor áthúzod a felhőről a belső memória a mentést,játszol,aztán ha újra lesz Live,visszarakod a mentést.de a te megoldásod sem rossz:D
13.
13.
SCR3AMN00B
#2: B*szki te nem tudsz olvasni? Nem hogy letagadták hanem bocsánatot is kértek és "azonnal" kijavították. De hát egészségedre megérte ma felkelned :)
10.
10.
groof25
Hát ja, tegnap nekem is rossz volt, már azt hittem hogy a routerem ment tönkre a viharban..:D
7.
7.
latyaa
Igen én is észre vettem..... mikor nem tudtam fellmeni mondom egye fene viszem a skyrimet tovább ... erre ... a felhőbe van minden mentésem ....... Azt hittem ki tépem a boxot és kibaszom az ablakon de ink elkezdtem nézni a rocky 3-t :D FÁk yhe
6.
6.
shatterhand
#4: lehet rosszul tudom, de a micro meg be se ismerte,hogy nyúltak le adatokat tőlük
5.
5.
Starkiller89
#3: Úgy értettem, hogy világelsők. :) Mert a Sony nem nagyobb a MS-nál.
4.
4.
Mortician
#2: Egy ilyen helyzet mindenkinek kellemetlen, vállalattól függetlenül. Mellesleg a Sony is tagadott mindent, egészen addig, amíg már nem tudták szőnyeg alá söpörni a történteket. Egyik se jobb a másiknál.
3.
3.
Szbarn
#2: Lehet h félreértettem azt amit írtál,de nekem az jött le hogy a sony nem nagy. A microsoft kétségtelenül nagyobb cég de azért a sony sem "marcsi-peti cbá"
2.
2.
Starkiller89
Úgyis letagadják...mert ők a nagyok...nekik ez sokkal kellemetlenebb, mint mondjuk a Sonynak volt tavaly :)
1.
1.
PcSanyko
Nekem tegnap délután volt rossz. :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...