Októberben jelenik meg a Windows 8

  • Írta: zoenn
  • 2012. július 10.
  • Megjelenés
Link másolása
A Microsoft bejelentette, hogy az előzetes híreszteléseknek megfelelően tényleg ősszel landol a boltokban a Windows 8. A legújabb operációs rendszer augusztusban készül el teljesen, az üzleti felhasználók már akkor rátehetik a kezüket, mi viszont csak október végén.

Tamil Relle, a Microsoft egyik fejese megerősítette a cég partnereinek tartott konferencián Torontóban, hogy a Windows 8 október végén landol a boltok polcain, illetve új számítógépeken, előre telepített formában.

A szoftver gyártása augusztus első hetében indul a tervek szerint, a redmondiak üzleti partnerei is ilyenkor kapnak majd egy korai hozzáférést a rendszerhez. Ugyanezen a konferencián demonstrálták a Windows 8 To Go funkciót, mely segítségével akár pendrive-ra is rápakolhatjuk a Windows 8-at, amit aztán bármely számítógépen használhatunk. Lényegében egy hordozható operációs rendszerről van szó.

A jól sikerült Windows 7 után reméljük folytatódik a Microsoft sikerszériája - hiszen ismeretes, hogy egy stabil és kedvelt rendszer után rendre silányabb OS-szel állnak elő a redmondiak. A Windows 8 eltünteti a Start menüt és más jelentős reformokat hoz a Metro felület segítségével.

74.
74.
Dentorel
#65: Én azt olvastam, hogy a Chrome fagyasztja a rendszert állítólag, mert nem csak én kínlódok ezzel a problémával.

Amúgy maga a rendszer egyébként atomgyors, s szerettem is volna megtartani fő operációs rendszernek, de sajnos a negyedóránkénti fagyás kikészített.
Nem hiszem, hogy a konfiggal lenne baja, ugyanis 6 giga DDR3 ram, 2,8-as intel core i5 proci és egy dx11-es kártyával rendelkezem.
Most letöltöttem ismét az utolsó kiadott teszt példát, s kiírtam BD lemezre, hátha az volt a baja, hogy az előző lemez karcos volt kicsit. Továbbá még kerestem újabb drivereket, hátha...
73.
73.
LtGlove
#58: Szerintem egy fejlesztés alatt lévő rendszernél ez belefér. Igazából szerintem ez csak ismerkedésre való. A véglegesnél nem kéne már ilyen legyen. Mindazonáltal a megjelenés után várok majd pár hetet, amíg az első pár update kijön.
72.
72.
sasncore
Alert Troll mode on!
Apple egy nagy divat cég. Microsoft Win8 metro = divat cég. Ilyen egyszerű. Csak trendi akar lenni a microfos. Igazi metroszexuális cucc, a melegeknek meg marad az Apple.
71.
71.
Gaboo77
#61: Tisztában vagyok a WP7 hardveres korlátaival. Tudom, hogy a Nokia emiatt hozott ki ilyen vasat, Csak arra céloztam, hogy késve, ez pedig nem az MS hibája. Az MS egy közel 3 éves hardvert cserél le (mivel 2010 februárjában jelent meg a WP7) Csak arra akartam kilyukadni, hogy ha mondjuk a Sony kiadna egy WP7-es telefont szeptemberben, akkor az ugye 1 hónap múlva avult vas lenne. De az nem az MS hibája lenne, hanem a Sony-é aki 2 és fél év késéssel reagál a piacra.
70.
70.
hedzsooo
#68: ...Amugy azt nem igazan ertem mit toroltel a Win7-bol. xD
69.
69.
hedzsooo
#68: LOL, ideznem csak neked a 65.-os kommentem egy reszet:
"#60: ...Nekem ment PC-n, meg meg a baratnom laptopjan is eleg normalisan, pedig abban a VGA csak integralt, igaz a tobbi periferiaja nem rossz, 4 Gb DDR2 (4X1Gb), meg Intel Pentium T4200 (2magos, 2Ghz) proci. Ezzel is szepen ment a W8. Mondjuk telepites utan meg minden rendszer szepen megy egy darabig. Driver-ek es progik telepitese utan lassul be idovel az XP, de meg a Win7-es is (Pedig az asztali PC-n mar SSD-re tolom fel a progikat, driver-eket). :D :D "
68.
68.
bsg09
#66: Használtad valaha? Én pár napja töröltem a win7-ből.
67.
67.
hedzsooo
#50: Persze, de van aki jatekra is hasznalja, sot telik neki dX10-es, v. netan dX11-es VGA-ra, karira is. Azoknak mar at KELLETT valtani XP-rol, ha ki akartak rendesen hasznalni a VGA adottsagait, meg a jatekokat is a koranak megfeleloen, ha nem is teljes pompajaban.

Tuti hogy a WINDOWS 8-hoz is kitalalnak valamit, hogy a jatekosok is atkenyszeruljenek valtani ra! :D Na jo, ez nem is vicces annyira. :P

...Ha tippelnem kellene akkor azt fogjak kitalaizni, az lesz az elso huzasa az MS-nek, hogy igaz hogy jon a KINECT PC-re is, DE majd csak a Windows 8-al fog mukodni normalisan. Es itt nem csak a jatekokkal valo hasznalatara gondolok, hanem ugy altalaban minden teren, amilyen programot csak majd megirnak ra PC-re, az Win8-on lesz CSAK hasznalhato a KINECT-el, de NE legyen igazam... -_-
66.
66.
hedzsooo
#44: Ja, errol jut eszembe, h csak az IE lehet rajta futtatni...

Az milyen mar hogy a W8 Premium verzioban (v. egyik verzioban sem???!) lesz benne a Windows Media Center meg egy par aprosag, hanem azt kulon kell meg majd megvenni hozza, LOL! :D :D
65.
65.
hedzsooo
#60: Az azert mar abnormalisan gyakori. Tuti hogy van a konfigodban valami nem szokvanyos darab, amihez nem jok a Win8 - probaverzio driver-ek.

Nekem ment PC-n, meg meg a baratnom laptopjan is eleg normalisan, pedig abban a VGA csak integralt, igaz a tobbi periferiaja nem rossz, 4 Gb DDR2 (4X1Gb), meg Intel Pentium T4200 (2magos, 2Ghz) proci. Ezzel is szepen ment a W8. Mondjuk telepites utan meg minden rendszer szepen megy egy darabig. Driver-ek es progik telepitese utan lassul be idovel az XP, de meg a Win7-es is (Pedig az asztali PC-n mar SSD-re tolom fel a progikat, driver-eket). :D :D

64.
64.
adriano28
sztem már ez az utolsó 2D-s operációs rendszer, a win9 az már térbeli 3D lesz:D
63.
63.
kharami
#60: ááá akkor nem szóltam!:);) Csodálkoztam is mert a win 7 nagyon jóra sikerült rendszer!
62.
62.
Neo1989
61.
61.
dareal
#55: el vagy tévedve, nagyon.
a nokia nem azért adott ki egy elavult hw-t, mert nyakig ültek a chipekben, nemes egyszerűséggel azért, mert a microsoft igen komoly megkötésekkel bír a wp vonalon. nem véletlen, hogy adott gyártok 1, max 2 wp-s készüléket hoztak ki, mivel alapvetően 99%-ban egyeznek a készülékek, az előírások miatt.
nincs rá lehetőség, hogy erősebb procit rakjanak bele, nincs rá lehetőség hogy komolyabb fejlesztéseket csináljanak - konkrétan azért amit te is írtál, hogy ne legyen az, hogy gyengébb a vas, nem megy rajta x alkalmazás, legyen egységesen használható minden app.

a wp7 készülékek adott referenciának kell, hogy megfeleljenek, sőt, annál többet nem is igen nyújthatnak.

ezen megkötésbe buktak bele, mert a wp8-nak már nagyobb hw kell, ami alapvetően a wp7 készülékeknél a max, az ott minimumnak is kevés.
sőt, ne feledd, hogy még a nokia kapta meg a legnagyobb lehetőséget arra, hogy belenyúljanak a wp-be, de a változás így is marginális - felhasználói oldalon.
ez egy microsoftos megkötés, az apple hw és ios előnyét próbálták így másolni, bár szerintem igen hibásan.

az meg való igaz, hogy a nokia ott bukott nagyot, hogy nagyon sokat vártak a lumiával. 1 évvel ezelőtt jelennek meg, nincs vele hiba.
érdekes, de a wp8-nál már nem lesz ennyi megkötés, szerinted miért? igen, mert belátták, hogy ez így nem járható út.
60.
60.
Dentorel
#59: Lehet rosszul fogalmaztam.
Azért tettem vissza a 7-est, mert a 8-as fél óránként, majd negyedóránként lefagyott....
59.
59.
kharami
#58: Érdekes nálam soha nem fagy a win 7.....atom stabil!
58.
58.
Dentorel
Én minap próbáltam ki. Pozitívan csalódtam, mert iszonyú gyors a rendszer, s a csempéket is megszoktam. Kb. egy nap múlva visszatettem a 7-est. A rendszer fél óránként lefagyott.... Ilyen tapasztalatok után nem tudom érdemes-e feltenni a későbbi változatokat.
57.
57.
kharami
#54: Remélem megoldják a sima desktopot, mert ha nem az marha cink lenne!
56.
56.
Gaboo77
#52: Még egy kis kiegészítés: A HTC Desire telefonodon fut egy mai játékszoftver? Ugye nem. Ergo csak fél funkcionális a dolog... Sőt a 2 éves Google Nexus S-en sem fut minden mai alkalmazás a vas miatt. Azért meg ne haragúdjunk, hogy a Lumiát csak most vette valaki, mert pl a Galaxy ACE 2- is teljesen új teló és még ICS se lesz rá. Legyünk objektívek, aki 2010-ben vett egy WP7-es telefont az mai napig friss szoftvert kap és még jövőre is fog kapni HIVATALOSAN. Ellenben ez robotéknál már nem mondható el egy nemhogy 3 hanem már egy 2 éves vas esetén sem.
55.
55.
Gaboo77
#52: Na de ez most így akkor nem korrekt hasonlítás. Ha nem hivatalos upgredet nézel akkor megsúgom, hogy a jó öreg HTC HD2-re van ICS, de van WP7 és már ráhackelték a WP8 kezdeti változatát is. Akkor, ha ez azon sikerült, menni fog Lumián is, csak nem értem minek, ha pár funkció inaktív lesz rajta. Akkor nem egyszerűbb, ha van egy WP7.8 ami ugyan az csak nincsenek felesleges ikonok és felesleges helypocsékolás a háttértáron? Az Apple a legjobb példa erre, Ő is kiadja még az IOS6-ot is 3GS-re csak egy csomó minden nem fog futni, de az istenítve van, mert nem IOS5.8-nak nevezte el. Ez egyszerű marketing baki, semmi más. Az meg, hogy a Nokia akkora balek, hogy egy év csúszással jött ki azzal a vassal amit a HTC és a Samsung már rég kiadott, az nem az MS, hanem a Nokia oltári hülyesége. A WP7 Mango 1 éves platform maga a WP7 pedig 2010 elején jelent meg. A vas azóta nem változott semmit szinte. Most közel 2,5 év elteltével sem azt mondjék, hogy lecserélik, csak annyit, hogy az év évgére szinte 3 éves vas más nem bírja el a WP8 minden funkcióját. Még egyszer mondom, majdnem 3 éves vas, amit a Nokia most dob piacra. Na ő a balf.sz, maradjunk annyiban. Ellenben mivel ezt ezer éves HTC Desire-ben debütált vasat még így is támogatja és akarja is az MS, ne pukkadjunk már annyira!
54.
54.
LtGlove
#53: Azért várjuk ki a végét. Mindazonáltal csak ismételni tudom magam, a "csempéket" az érintőkijelzőre szánták, nem egeres vezérlésre van. Ősszel jönnek a windowsos tabletek és a valódi ultrabookok. A régi PC userek sima desktopon fogják használni.
53.
53.
kharami
Mobil platformon elképzelhető a siker, de hogy a pcn irdatlan nagyot fog hasalni mint anno a vista, nos az is tuti! Mi a szarért eröltetik rá a pc userre ezt a fos csempe felületet:S nem értem!
52.
52.
dareal
#46: azt azért ne feledd, hogy anno a wp7-nél az volt a mese, hogy a későbbiekben érkező rendszerek is telepíthetőek lesznek a wp7 készülékekre. ebből az lett, hogy 7.5 és 7.8 az, ami telepíthető. ez azért picit ellentmondásos.
az általad említett droidos szitunál pedig ott a lehetőség, hogy saját magad feltedd. itt erre sincs lehetőséged.

ezer éves desire-n én is ics 4.0.4-et használok, holott froyo óta arra nincs update. oszt mégis.
wp7.x hát hagyjuk, nekem nagyon nem gyere be, ellenben a win8-at várom, mind desktopon, de leginkább mobilon (és táblán, surface pro eléggé azonnali vásárlásnak tűnik)
51.
51.
Lorthirash
Maradok sztem a Win7 nél stem win7 nagyon jól sikerül és nincs szügségem újra
50.
50.
KeXxX
én szarok a windows 8-ra, nekem még mindig XP-m van és marad is még 4-5 évig. aztán win 7-re váltok :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...