Electronic Arts: nem rúgják ki Riccitiellót

  • Írta: fojesz
  • 2012. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts elnöke egy, a részvényeseknek tartott éves találkozón megerősítette: a korábbi pletykákkal ellentétben nem rúgják ki John Riccitiello vezérigazgatót, sőt nem is tervezték a vezető eltávolítását. Hosszú távon is megbíznak az úriemberben, aki szintén igyekezett megnyugtatni a befektetőket.

Az Electronic Arts elnöke, Larry Probst cáfolta a John Riccitiello eltávolításáról szóló pletykákat, az úriember a befektetőknek tartott éves gyűlésen jelentette ki, hogy a cég nem tervezi kirúgni a vezérigazgatót.

Néhány hete olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az EA részvényárainak zuhanása miatt az igazgatótanács lemondatná Riccitiellót, akinek a helyére a jelenlegi operatív vezető, Peter Moore léphetne - tetézte mindezt, hogy Michael Pachter, híres játékipari elemző is a pletykáktól függetlenül "viccelődött" a dologgal.

Probst biztosította a befektetőket afelől, hogy az igazgatótanács rendkívül megbízik Riccitiellóban és a menedzsmentben, mert jó munkát végeztek az elmúlt években. A cég egyáltalán nem tervezi a vezérigazgató lecserélését - mondta az elnök.

Az EA részvényárai november óta több mint 50 százalékot estek, 25 dollár helyett 12 dollárért kereskedtek vele tegnap, mindezt úgy, hogy a cég már átesett egy hasonló mértékű zuhanáson a 2008-as válság idején. Riccitiello bizakodó: szerinte az alacsony részvényár jó lehetőség a befektetőknek, hogy olcsón vegyenek papírokat, s bár tudja, hogy "minden CEO ezt mondaná", az EA tényleg biztatóan növekedik, kiváltképpen az online területeken.

6.
6.
tabu3x
"pénzfejde", és "elkezdték emelni az áraikat":
szopacs, hogy relatíve (magyar pénztárcának) drága egy játék, de aki egyszer látott már játékvégi stáblistát, abban inkább az a kérdés, hogy hozták ki ennyiből???
2.
2.
Tibor1142
Pedig úgy szurkoltam, hogy leváltsák. Az EA-re már ráférne a váltás. Amúgy, már ők is elkezdték emelni, az áraikat.
1.
1.
randall13
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...