Ingyenesen játszható lesz a The Old Republic

  • Írta: InGen
  • 2012. augusztus 1.
  • Hír
Link másolása
Bekövetkezett, amit amúgy is mindenki megjósolt, hogy előbb vagy utóbb (de inkább előbb) be fog következni: ősztől ingyenesen is játszható lesz a Star Wars: The Old Republic. A lépés érthető, hiszen az előfizetők száma rohamosan csökken, már 1 millió alatt jár.

A The Old Republic megjelenésekor sokan úgy gondolták, hogy az előfizetős MMO-piacot gyakorlatilag egyedül uraló World of Warcraft méltó ellenfélre akadhat. Nos, ez nem történt meg, a BioWare elmondta, már 1 millió alá esett az előfizetők száma. A saját felmérésükből azonban kiderült, hogy a játékosok tetemes része nem szeret havidíjat fizetni, viszont sokan visszajönnének, ha lehetséges volna valamilyen free-to-play modellben játszani.


Úgyhogy a BioWare teljesítette a kérést: ősztől ingyenes modellben is elérhető lesz a játék, de néhány limitációval. Mind a 8 karakterosztályhoz hozzáférhetünk ugyan, de csak 50-es szintig fejlődhetünk, és néhány újabb tartalomhoz vagy lehetőséghez sem juthatunk hozzá - csak akkor, ha fizetünk érte természetesen. A The Old Republic tehát egyfajta hibrid lesz: az előfizetési lehetőség továbbra is megmarad, de ezen kívül miktrotranzakciókkal juthatunk majd hozzá azokhoz a tartalmakhoz, melyek nekünk fontosak.

Ezen kívül augusztusban jelentősen leértékelik a játékot, így az 1 hónapnyi ingyenes játékidővel együtt körülbelül 15 dolláros áron lehet majd megvásárolni.

72.
72.
ratchetfan
#68: szerintem nincs igazad én vérbeli ps-es vok aki 10 éve kezdte a szakmában a ratchet and clank-el ha x-box-on is lennének olyan klasszikusok mint ps-en akk tuti h az lenne a legjobb

az mmo-k általában jók de szerintem ez kifejezetten okés
a wow kár h fizetős am az is jó lenne én imádom az SW-t de nem ér havi több ezer ft-ot
am szerintem mindenkinek a szíve joga h mit szeret én is bírom a jak and daxtert a sly and bently-t pedig ezek a ratchet and clank ősi riválisai

de pl a crash sorozatot ki nem állhatom :):):):):):):)
71.
71.
Elyas
#68: jó játék egyébként érdemes megprobálni... de a fizetős rendszer már rég leáldozott.. a wow is csak azért müködik mert van 10millió ember akiknek van rá pénzük.
70.
70.
Adamknight
#67: XD. Látszik, hogy kapkodtam kicsit :D. "...egyik korábban említett címmel..." Ezt akartam írni :D. Mindegy, maradjunk annyiban, hogy az sw tor jó játék, és remélem, hogy erről meggyőződhetek majd ősszel.
69.
69.
Hab
#68: Na jó de munkahelyen legjobb szórakozás vérpistikékkel vitatkozni :D
68.
68.
Gamelord
#67: A probléma itt azzal van, hogy a tizenéves ,,gamerek,, mindig úgy gondolják, hogy az ő játékuk a legjobb. Fogalmuk nincs róla, hogy milyen az, amit szidnak. Ilyenek az mmorpg-k, a cod, a bf3, és a konzolok többek között. Codos azt mondja hogy a bf3 szar, bf3as azt mondja hogy a cod 12 éves vérpistiknek van. Wowos azt mondja az az egyetlen értelmes mmorpg, és a többi szar. Akinek ps3-ja van, annak a box és a Nintendo az szar, és fordítva. A hozzászólásokat olvasgatva ezen az oldalon én már rég rájöttem, hogy jobb ha magam próbálom ki a dolgokat, és az emberek nagy része meggyőzhetetlen a saját elvakultsága miatt. Ezt a játékot is nagyon várom hogy f2p modellben kipróbáljam.
67.
67.
Hab
#66: Hát picit elgondolkozhatnál, mert nincs a mondandómban semmi ellentmondás. SW-ben nem kell olvasni, mert szinkronizálva van az egész. Ezt az olvasós dolgot a többi MMO-ra mondtam, lehet hogy nem volt egyértelmű, de ha már kötekedünk: "Ellent mondol"? Kend hol tanult meg ragzani :P "Mellesleg nem akartalak egyik korábban meggyőzött címmel se meggyőzni" - bocs de ezt a
mondatot nagyon nehezen tudom értelmezni, segíts légyszi:D Igen tudom, hogy én kértem hogy sorolj fel action mmo-kat, a lényeg h nem sok A kategóriás játék van benne, persze lehet hogy csak a megfelelő marketing hiánya teszi.
Amúgy meg nem játszom MMO-kkal, csak eggyel, kipróbáltam még párat és egyiknek se volt olyan hangulata mint az SW-nek, és ezt a szinkronnak köszönheti elsősorban. Én személy szerint imádom végig hallgatni a dialógusokat, megfontolni melyik választ adjam, egy kis rpg-s érzés :) És mint mondtam a harc annyira nem izgat, sztem nem rossz az. A fő probléma az hogy sokan csak azért szídják ezt a játékot mert trendi dolog a fikázás és olyan légből kapott dolgokkat dobálóznak, minthogy nincs end game tartalom. Igen sok hiányossága volt, és még bőven van mit fejleszteniük, de ettől még teljesen jó játék, akkor is ha nem találták fel a spanyol viaszt.
66.
66.
Adamknight
#60: Nem veszed észre, hogy ellent mondol magadnak? Sw Torban a story a legjobb, de inkább olvasol egy könyvet, mint egy mmo történetét... Ezek szerint neked az sw tor semmiben sem jó, mert ugye a harc nem az igazi, (különben is azt mondtad, hogy nem az érdekel elsősorban), és a történet helyett is inkább könyvet olvasol (ami megjegyezném, hogy egyáltalán nem rossz dolog, sőt mai világunkban már egyenesen dicséretre méltó :P). Akkor hogy is van ez kérem szépen? Miért is játszol te egyáltalán mmokkal? o.O. Mellesleg nem akartalak egyik korábban meggyőzött címmel se meggyőzni... Azt kérted soroljak fel 5 action mmo-t, amit én meg is tettem.
65.
65.
Hab
#64: Nem igaz h nincs benne end game tartalom, ennyi idő alatt beleraktak amennyit csak lehetett.
Amúgy egyetértek. Én végre azt szeretném ha MMO dömping helyett egy jó fajta co-op rpg-t kapnánk.
64.
64.
l.rics16
62 sztem az hogy a questek nem kis unalmas olvasando papir lapok mint a wowban amit 90% az embereknek el sem olvas hanem rendesz beszéd van benne sőt még választhatsz hogy mit mondasz az eléggé ujdonságnak tűnik a legtöbb ember arról sír hogy nincs benne end game tartalom ami igaz de nem tudják felfogni hogy ahoz idő kell össze hasonlítják a wowal ami már kitudja hány ezer éves és akkor persze hogy szarabb én játszottam a wowwal régen és tudom hogy mennyivel másabb volt még akkor persze nem azt mondom hogy a wow szar csak az emberek annyirfa hozzá vannak már szokva és hát senki nem szereti a változást hogy esélyt sem adnak igazán az uj mmo k nak bejelenthetnek bármien uj mmo t és egyből vagy 100 komment lesz hogy ugyis f2p lesz aztán meg nagyon okosnak tartják magukat miközben én a wow on meg a eve online on kivűl nem is nagyon ismerek fizetős mmo t pedig rohadt sok mmo t játszok szal kb ez annyira nagy cucc mintha megjosolnád hogy holnap felkell a nap ugyen ez van fps játékoknál is kijön valami uj és egy csomo jó játék cég csődbe megy mert inkább maradnak a cod nál amit már megszoktak annak ellenére hogy minden eggyes évben teljesen ugyanaz minthogy esélyt adjanak a uj játékoknak
63.
63.
Elyas
#61: Lehet bár erre én nem fogadnék... egyébként a GW2 eddig sem volt igazi MMO és elvileg az előzetesekből arra következtetek hogy most már csak MMO elemek lesznek benne így felesleges 1 fedél alá hozzni a Wow al meg a Tor al... attól eltekintve hogy baromi jó lesz(szeritnem).
62.
62.
Elyas
#56: Az a baj hogy te tudod mi a gond csak azt nem hogy miért van így: a WoW már a kezdésnél is annyi újdonságot hozott az (egyébként majdnem üres) iparba hogy hihetetlen játékos tábora lett(1 év alatt 2 millió ember)... manapság már mindent ellőttek a játékban az általad említett patchek/updatek formájában amit csak lehetett... így aztán 100 mmoból egy sem lesz olyan ami akár 1 évig húzná a wow mellett mivel nem tud újdonságot hozni.

A ST:TOR is csak azért volt nagy cucc mert az SW világban játszodik... mikor látszott hogy nincs benen egetrengető újdonság akkor mindenki ment mással játszani(egyébént méltattlanul mert az sw:tor igenis jó játék csak mint mondtam újdonságot nem hozz).

Így hát új MMO ami megállja a helyét a WoW mellett az szerintem majd a szintén Blizzardos Titan lesz... bárki bármennyire is utálja a Blizzt azt el kell ismerni hogy kibaszott jól csinálták...
61.
61.
csux
Kevesebb mint 1 hónap, és már senkit nem fog érdekelni se a swtor, se a wow miután megjelent a Guild Wars 2 :)
60.
60.
Hab
#58: Köszi, egyik se győzött meg. DC-t próbáltam ezek közül ami egész jó, no meg Terát de az hányadék. Van olyan sejtésem hogy a real time harcért beáldoztak vmi mást. Én elsősorban nem a harc miatt játszom ilyenekkel, sztoriban meg messze SWTOR a legjobb.mert ha olvasni akarok inkább előveszek egy könyvet mint hogy egy MMO küldetéseit, történeteit olvassam...
59.
59.
rics92
Pont most töröltem le XD
58.
58.
Adamknight
#54: Rendben van:Vindictus, Continent of the Ninth, RaiderZ, Dragon Nest, Rusty Hearts, Tera )ahogy említetted, Champions, és Dc universe online ( mind a kettőr át lehet állítani action mmo stílusú irányításra), Dynasty Warriors Online. Kezdésnek ennyi jutott eszembe. Akarod, hogy jobban utánna nézzek?

#56 neked is csak azt tudom mondani, hogy ha nem ismersz, ne ítélj meg. Neved, és a profilos regisztrációs időd alapján kb annyi idős vagy, mint én, mégis ilyen lekezelő hangot ütöttél meg... Képzeld elég jártas vagyok a témában, és meg merem kockáztatni, hogy ami nem jön át (tisztelet a kivételnek) az általában zuhanórepülésbe kezd a megjelenés után. Így volt ez az Aionnál, Dc Universe-nél (aminek pl jót tett a free to play), Sw Tor-nál, és még sorolhatnám. Ennek ellenére, mivel első kézből szeretek megtapasztalni amit csak lehet, ezért az esetek többségében ki is próbálok mindent (mégha sz*rnak is tűnt gameplayek alapján), és utánna már teljes bizonyossággal állíthatom, hogy ez a játék nem ér semmit.
57.
57.
Gariss
Örülök a hírnek annak ellenére is, hogy március óta nem játszottam az SWTOR-ral. Szerintem a WoW után simán a legigényesebb MMO amit kidobtak, sajnálom, hogy az 1.1 contentjének elkészültéig nem vártak a megjelenésével, mivel úgy sokkal tovább tudta volna megtartani a játékosállományt. A folyamatos előfizetői csökkenést meg lehetett volna akadályozni, ha a launchot követően (ami messze a legsimábban zajlott minden MMO közül) összevonták volna a szervereket a jelenleg futó szuperszerverekké. Ehelyett sajnos azonban megtartottak vagy 50 szervert (csak Európában!) ami a játékosállomány feldarabolásához vezetett, így sok helyen olyan érzése lett az embernek, mintha törtszerveren játszana, holott pont a többi játékos jelenléte adja az MMO-k sajátos hangulatát. Remélem a F2P modellel újra megnő az érdeklődés iránta, mivel továbbra is nagyon nagy potenciállal rendelkezik amit nem szabadna ennyiben hagyni.
56.
56.
l.rics16
#45 amit a legtöbb wowos meg más mmo s nem tud felfogni hogy amikel most játszotok nem ugy néztek ki amikor megjelentek a wowban sem volt 85 szint amikor megjelent és negyedannyi endgame cucc volt benne az ien játékokhoz folyamatosan jönnek a update k és bővűl de a legtöbb kis 10éves agyu annyit fog fel hogy uuuu wow banvan 6000 quest minden más szar mióta kijöt a játék rohadt sok dolgot hozzáadtak am meg büszke lehetsz arra hogy megjosoltad hogy f2p lessz kb minden 100 mmo bol 1 lesz normálisan fizetős de tényleg nagyon pro vagy hogy idézőjel Megjósoltad hogy az lesz adok neked egy joslatod holnap valahol a világban esni fog az eső ? ügyes vok mi?
55.
55.
Isaac42
Szeretem a Star Warsot és a Régi Köztársaságot, szeretem a fénykardot és a csinos jedi lányokat, de az alapján hogy csak ennyien játszottak ezzel a játékkal és hogy a képben van a pénz éhes EA...hát még ha lenne is elég erős gépem, akkor sem biztos hogy akár ingyen kipróbálnám.
54.
54.
Hab
#45: Kérlek sorolj fel 5 olyan MMO-t ami dinamikus harcot vonultat fel. Igen a Tera az egyik, más nem jut eszembe. Annak meg a világa nevetséges...Szóval mi a helyzet a mai "action mmo-kkal"?
53.
53.
ArrowCross
Hiába lesz ez ingyenes, én mostmár megvárom a GW2 és azzal fogok játszani.
52.
52.
Hab
Komolyan mondom nem értem azt a sok gyökeret akik azt merik állítani hogy nincs end game content a játékban. Szerintem ezek az emberek bele se szagoltak a TOR-ba. Jelenleg 3 operation van, és ősszel jön a 4. Ez kevésnek számít egy pár hónapos MMO-nál? Nem hiszem.
Én megjelenéstől egész mostanáig játszottam vele, és csak most kezdek egy kicsit belefáradni, és kicsit pihentetni is fogom. Talán még jó is kisülhet a f2p dologból.
51.
51.
voldi
Jó volna konzolra is...
50.
50.
Füge
#48: De nem ugyanaz szidni egy 8 éves játékot ami már évek óta sikeres, és szidni egy olyan játékot, ami alig jött még ki és nincs rendes felhasználói bázisa, és így nem is hagyni, hogy sikeres legyen.
49.
49.
Dreadlox
#13: képzeld vannak nem buy 2 win f2p játékok is a piacon, csak körül kéne nézni és ne m runes of magic meg perfect world féle borzalmakat elemezni.ajánlom a mmohut oldalát ott van egy csomó jó mmo
48.
48.
Adamknight
#46: A wowot meg már évek óta szidja a többség (holott ha vannak akiknek az tetszik, akkor játszanak vele én ampndó vagyok) mégis több milliós az előfizetőinek a száma.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...