QuakeCon 2012: Lezajlott John Carmack beszéde

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 3.
  • Hír
Link másolása
Már javában tart a Bethesda és az id Software éves házi rendezvénye Texasban. A showt ismét John Carmack beszéde nyitotta: a programozóguru elcsépelt megjegyzést tett a Doom 4 megjelenési dátumára, valamint elnézést kért a Rage körüli fiaskóért. Új, forradalmi bejelentéssel nem szolgált.

A idei QuakeConon is folytatódott a hagyomány, azaz a dallasi rendezvényt ismét az id Software programozózsenije, John Carmack nyitotta meg. Beszédét a Rage körüli kényelmetlenségek magyarázatával kezdte: elnézést kért a PC-seket sújtó teljesítményproblémákért.

Carmack elmondta, hogy a debüt nem sikerült túl jól, de a fejlesztők ebből is profitáltak: a jövőben hasonló fiaskó nem fordulhat elő az id életében. s tett egy rövid megjegyzést tett arra nézve, hogy a játéknak még közel sincs vége.

A guru megemlítette, hogy a Doom 3: BFG Editiont mozgató id Tech 4 engine-t már sikerült portolni PlayStation Vitára, de nem valószínű, hogy a közeljövőben handheldes megjelenésnek fogunk örülni, mert a csapat jelenleg gőzerővel készíti a Doom 4-et, s oda kell a munkaerő. Szintén talonban van a cég mobilos üzletága is, de oda is AAA-s címeket terveznek.

S hogy mikor jelenik meg a Doom 4? Ismét elhangzott a szállóigévé vált válasz: “will be done when it’s done”. Azaz, majd ha kész lesz. Nem hisszük el, hogy ismét ellőtték!

A csapat létszáma jelentősen visszaesett az elmúlt időszakban, de legalább minden fejlesztő munkaköre kellően változatos - üzent a szatirikus külvilág felé John Carmack.

8.
8.
guitarlord
#7: Nahh ja, pontosan így van és ez Számomra undorító és elfogadhatatlan....Ezzel a DLC politikával nem a megfelelő irányba halad az ipar, csak sajnos ezt vagy nem fogják észrevenni soha, vagy nagyon sok idő fog eltelni, addig pedig vehetjük a 60$-os játékokhoz a kb. 40-60$ értéknyi DLC-t, ami közel sem ér annyit a legtöbb esetben (Én merném azt mondani, hogy soha nem ér annyit.....)! A Rage befejezése is, khöm fura........sebaj majd megkapjuk egy 10$-os DLC-ként a befejezést, ami kb. max 1 óra lesz, de lehet ezzel is túlzásba estem....Az id továbbra is jobban tenné, ha a fejlesztési időben próbálna a mai trendekhez közelíteni és nem az ilyen dolgokban....
7.
7.
Henry82
Ez a "when its done" kifejezés 20 évvel ezelőtt még elfogadható volt, mert akkor még befejezett játékokat adtak ki, de mára megváltozott a helyzet, most már azt kéne mondaniuk: months before it gets done :)
6.
6.
leviske
Hozzászólhatott volna Newell nemrégiben tett kijelentéséhez. :DD
4.
4.
tabu3x
"S tett egy rövid megjegyzést tett arra nézve, hogy a játéknak még közel sincs vége."
Tulajdonképp marhára hőbörögtem a Rage-en (ps3-on is megvannak a grafikai betegségei), és maga a játék sem volt forradalmi, de végül is nem volna rossz egy folytatás, mert hát az egyéb fejlesztők sem teszik mostanában túl magasra a lécet.
Az az id baja, amit már mások pedzegetnek, hogy nagyon belassultak. A játékaik által nyújtott élmény nincs arányban azzal az idővel, amit a bejelentésétől kénytelen várakozással tölteni a játékos, mire megkapja. Ezért volt csalódás volt a Rage is, és az lesz a Doom 4 is.
Ha kétévente kidobnának valamihez folytatást (azé minden évben valamit valamihez), akkor a játékélményt el lehetne fogadni, mert nem előznék meg túlzott várakozások.
Visszatérve a Rage-re, sokkal királyabb lettt volna nyílt világba helyezni, mint csinálni egy cső fps-t, és "feldobni" idétlen roncsderbivel, de azért ahogy fentebb írtam, még mindig akceptálható.
3.
3.
guitarlord
Pokoli mód belassult az id, plusz nem kicsit felidegeltek azzal, hogy a Doom 4-ről megint nem hallottunk semmit érdemben!

Egyszerűen felháborító, amit művelnek....nem elég, hogy lassúak (ami őrjítő, tekintve, hogy a Bethesda (vagy Zenimax...) tulajdonában vannak, ott pedig azért csak van már pénz, lehetne haladni), de amikor kijön valami (lásd: Rage), még el is van ***va rendesen (PC-s változat). Ez már a 3. Quakecon, amit élőben követtem, csak Carmack beszéde miatt, mindannyiszor csalódást okozott a Doom 4 miatt, első alkalommal: majd jövőre....másodszor: "idén a Rage éve van", idén meg......

Mire kijön a Doom 4 már bőven elavult lesz, félek, hogy a DNF sorsára jut....végülis 2007 még "csak" 5 éve volt, talán van remény, hogy egyszer elkészül, csak nehogy az id a 3D Realms sorsára jusson....
2.
2.
KeXxX
szerintem egész jó lett a Rage, és remélem hogy lesz folytatás. Egyébként jól megmondta: majd ha kész lesz. - ezzel felkelti a rajongók figyelmét. és ha elárulta volna a megjelenési dátumot, akkor már a gémerek megjobban várnák és nem tudnának másra koncentrálni.
1.
1.
FitneszZsolt
Az az érzésem, hogy az Öreg kiégett. Nem sok értékelhető dolog jelent meg tőle a q3 óta.
De a kedvencem: "minden fejlesztő munkaköre kellően változatos". Szóval erre szoktál mondani állás interjùn: a%nyád.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...