Call of Duty - csökkentek a DLC-k eladásai

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 4.
  • Hír
Az Activision Blizzard második negyedéves pénzügyi jelentése kitért a Call of Duty brand eredményeire is. Ezek szerint az Elite-re regisztráltak száma meghaladta a 12 millió főt, s ebből 2,3 millióan vannak, akik fizetnek is a prémiumtagságért. A Kínában népszerű CoD Online Európában is elindulhat.

A Call of Duty: Elite felhasználói bázisa meghaladta a 12 millió játékost - tudatta velünk a kiadó második negyedéves pénzügyi jelentése. Mindössze 2,3 millióan vannak azok, akik fizetnek is a prémiumtagságért.

A Modern Warfare 3 lépcsőzetes DLC-megjelenései sok fan számára szemet szúrtak, bírálták a kiegészítők 30 napos Xbox 360-exkluzivitását - nem csoda, hogy észrevehetően estek a DLC-k eladásai. A fejlesztők továbbra is szem előtt tartják a közösségi platform javítását és optimalizálását. További részleteket későbbre ígértek. 

Az aktuális Call of Duty minden évben eladási rekordokat döntögetett, a kiadó nem titkoltan hasonló sikert vár a novemberben boltokba kerülő Black Ops 2-től is.

Európába tart a Call of Duty Online?

Eric Hirshberg szerint más országokban is el lehetne indítani a free-to-play Call of Duty Online-t, mely a CoD 4 és a CoD: MW2 legkedveltebb térképeit fogja össze - egyelőre csak Kínában. A bevételi forrást a mikrotranzakciók jelentik, számos tanulságot levonták már a keleti régióban, s könnyen elképzelhető, hogy a játék más országokban is működhetne. Jelen pillanatban még nincs mit bejelenteni.

Várjuk a fejleményeket!

13.
Varhato volt, hogy elobb utobb a legnagyobb szellemi ekeknek is beugrik, hogy ez csak a lehuzasra megy .
12.
Zoom3r
#5: A BFP4F se jobb: Erősebb lőszer, optikák, stb mind fizetni kell. Egy CoD-nál ez a minimum amit elvárhatunk.
11.
Lacek896
Ettől függetlenül nincs miért sajnálni az Activision-t. Van ott pénz dögivel még akkor is ha idén vagy akár jövőre nem lesz rekord eladás.
9.
randall13
#8: Na látod ezért mondtam azt, amit. Ne magadból indulj ki, hanem az átlagból. Ha konzolt akarnál venni, te mi alapján választanál? Hogy mennyi exkluzív cím van rá... És ha nem akar megbillenni a mérleg magától, akkor az MS ezzel besegít a saját javára. Ilyen egyszerű. Az a pármillió dollár meg lószar ekkora cégeknek, percek alatt van ennyi bevételük. Ha versenyképes akarsz maradni, akkor két választásod van: vagy magad rukkolsz elő valami kiemelkedővel, vagy a konkurenciát kényszeríted magad mögé. Ez egy logikai játék, semmi több. És felesleges tagadni, az Activision ezt nagyon jól csinálja. Olyannyira, hogy a többi kiadó is kérdés nélkül követi a módszereiket.
8.
Fontos 96
#7: Miért? Inkább fizet sokmilliót egy cégnek csakhogy 30 napot késsen más platformra? Vagy egyáltalán ne jelenjen meg máshova? Szerintem nem sok ember vesz Xboxot 30 napos CoD DLC exkluzivitásért. OK még a játék exkluzuvitást megértem, de marhaságnak tartom. PL MGS, God of War, Uncharted, Killzone és inFamous miatt vennék PS-t. Ha volna annyi pénzem hogy PC és 360 mellé berakjak egy PS-t. De azt hogy MS nem engedte megjelenni az Alan Waket PC-re azt nem értem.
7.
randall13
#5: Nincs sok üzleti érzéked.
6.
daenath
Es az se normalis aki egy map-ert vagy uj ruciert ennyit kiperkal, mondva "kiraly vagyok CoD-ban" :P :))))
5.
Fontos 96
Na a CoD Online-ra kíváncsi leszek :D. Háromnál több map kell? Fizess :D. Kell egy Perk? Fizess. Kellenek a fegyverre optikák? Fizess stb :D. 2.3 Millió ember kevés ahoz képest hogy 20 millió körül vették meg az MW3-at. És a 30 napos exkluzivitásér sírni meg hülyeség. Örüljenek hogy legalább lesz más platformra is. De tényleg nagy marhaság hogy a konzolgyártó fizethet a fejlesztőknek/kiadóknak az exkluzivitásért. Pl MS meg Sony. Egyik vesz Gears of War-t a másik God of War-t. Egyik Halo-t a másik Unchartedet, Forza-GT stb. Szerintem hagyni kellene a fejlesztőket hogy csinálják a dolgukat és oda adják ki ahova akrják. De MS nek az volt a leggusztustalanabb húzása hogy az Alan Wake-t (ami MS Studios) nem hagyta hogy megjelenjen PC-re. Oké hogy PS re nem mert MS Studios. De 2 évet csúszott PC-re csak mert az MS nem akarta hogy megjelenjen Windózra is ami szintén MS. Nekik jobban megéri ha vesznek 250 Dollárért egy X360-at minthogy 80-100 ért Win7-t.
4.
KeXxX
csak is 2 okból: 30 napot kell várni, és nagyon drágák a dlc-k.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...