Jó úton halad a Namco Bandai

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 4.
  • Biznisz
Link másolása
A japán Namco Bandai is közzétette a negyedéves pénzügyi helyzetjelentését, ebből kiderült, hogy a korábban nehézségekkel küszködő vállalat növekedő pályára állt, és végre nyugaton is képes volt maradandót alkotni. A sláger még mindig a Naruto és a Soul Calibur.

Ígéretesre sikerült a Namco Bandai áprilistól június tartó pénzügyi negyedéve, az elmúlt három hónapra 108,6 milliárd jenes bevételt jelentett a vállalat, ami 23 százalékos növekedés éves szinten, míg a nettó nyeresége 10,2 milliárd jen volt, ami 214 százalékos gyarapodás.

A Namco Bandai részlegei közül a videojátékos volt a legerősebb, ez 160 százalékos növekedést (59,9 milliárd jen) tudott felmutatni. Japánban 270 ezer konzolos és 711 ezer kézikonzolos cím kelt el, míg Amerikában és Európában ezek a számok rendre 2 millió és 500 ezer, illetve 395 ezer és 150 ezer darab eladott példányt jelentenek.

A Namco Bandai öt darab PS3-as és Xbox 360-as címet jelentetett meg, ezek 1,3 milliós és 948 ezres eladásokat produkáltak, míg a kiadó hat PSP-s címéből 549 ezer, a két DS-es játékából 270 ezer, a négy 3DS-es anyagából 322 ezer, míg az egyetlen Wii-s megjelenéséből 386 ezer darab talált gazdára.

A negyedév alatt a Soul Calibur ötödik részéből 680 ezer darab ment el, így az új részre összesen 1,3 millióan voltak kíváncsiak, míg a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations 440 ezer eladott példányra volt jó a játékosoknál eddig.

10.
10.
kalandorklubbja
#6: Én is egy ilyenről álmodom időtlen idők óta. NAGYON durván örülnék ha valaki bekickstarterezne egy ilyet :) Ugyanis egyik kedsvencem lenne az biztos.
9.
9.
voldi
Szép összegek, igaz, hogy csak yen, ami kevesebb a dollárnál.
8.
8.
Raatkainen
#7: A Dark Souls 24-én jelenik meg pc-n.
7.
7.
Isaac42
Látom a Namco sem bénázik :) Csak valamikor kedvezzenek a PC-nek is...
Jól ellenék egy király Narutos járékkal PC-n :D
6.
6.
ampeeer
#5: Egyetértek veled. Ahelyett hogy évről évre kiadják ugyanazt a DBZ játékot kicsit átdolgozva (és pesze átnevezve), sajnos csökkenő minőségben már ami a játékélményt illeti. Sokkal jobban örülnék egy Naruto Rise Of Ninja, Naruto: The Broken Bond játékmenetéhez hasonló történetközpontú Dragon Ball játénak ami az első szériát dolgozza fel (1-153 részig), bejárható területtel (gyalog, varázsfelhővel vagy éppen valamelyik barátunk fuvarozna egyik helyről a másikra...stb), fejlődési rendszerrel, mellékküldetésekkel (segíteni helyi lakosoknak pl.: ellopt dolgaikat visszaszerezni, szántani, tejet kihordani...stb., városokban és a külső területeken lehetnének kisebb pénzért folyó harcolási lehetőségek, gyűjthető tárgyak, Red Ribbon Army szétverhető bázisok...stb Annyi lehetőség és helyszín lenne csak a DB-ben és majd mégegyszer ennyi a DBZ-ben.
5.
5.
thelegendary
jöhetne már egy értelmes dragon ball....
3.
3.
l4cyk4
#2: Helyett, Naruto Shippuuden Ultimate Ninja Storm 3-mal. Sorry a dupla post-ért!
2.
2.
l4cyk4
A legjobb az lenne ha PC-s játékosok szívébe is belopnák magukat egy Naruto Shippuuden Ultimate Ninjastorm 3-mal! :)
1.
1.
azureknight0715
Hát ja elég sok jó játékot alkotnak. Soul calibur a kardozos verekedős játékok örök kedvence. Csodálom hogy a dark soult nem emlititek. Most vittem végig és példa értékü játék. Sokat tanulhatnának tőlük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...