Lelőtték az Insane fejlesztését

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 7.
  • Biznisz
Link másolása
A THQ negyedéves pénzügyi helyzetjelentése egy kifejezetten szomorú hírt is hozott, a kiadó nem foglalkozik többé Guillermo del Toro Insane című játékával. A projekt fejlesztése teljesen leállt, jelenleg minden jog és kód a filmes gurunál van, aki szabadon felhasználhatja azokat a jövőben.

A THQ a júniusban véget ért pénzügyi negyedévét 38,5 millió dolláros árbevétellel zárta, ami jókora visszaesés a tavalyi 141,2 millió dolláros forgalom után, de ezzel együtt a nettó veszteség is csökkent: 64,4 millió dollárról 23,3 millió dollárra. Utóbbi esetében meg kell jegyezni, hogy az eredményhányad idén azért mégiscsak rosszabb, de a mutatók így is felülmúlták a cég várakozásait.

A kiadó átszervezése, amihez a menedzsment leváltása is hozzátartozott, az illetékesek szerint kezdi meghozni a gyümölcsét, és a jövőben is folytatják a változtatásokat, hogy kirángassák a vállalatot a gödörből. A cég online csatornákon lebonyolított forgalma 13,4 millió dollár volt - ez az összbevétel harmada.

A THQ augusztusban a Darksiders folytatására esküszik, októberben pedig a WWE '13 megjelenésétől vár sikert. A jövőbeli címek közül ezek mellett a South Park szerepjáték, a Metro: Last Light és a Company of Heroes 2 a legfontosabbak.

Búcsúzik az Insane

A THQ elnöke, Jason Rubin azt is bejelentette: a kiadó úgy határozott, nem fejleszti tovább a Guillermo del Toro nevével fémjelzett, trilógiának szánt Insane-t, és a kiadói teendőkről is lemond. A játék fejlesztése még nagyon korai állapotban volt, a THQ szerint a törlés miatt egyetlen alkalmazottat sem fognak elküldeni. Az eddig elkészült kód és a cím jogai del Toro-ra szálltak vissza, aki a jövőben szabadon felhasználhatja majd azokat.

Guillermo del Toro egyelőre nem nyilatkozott az Insane-nel kapcsolatos terveiről.

8.
8.
giga321
óóó pedig ezt a játékot nagyon vártam. Remélem folytatják ha nem is játék de egy film formájában majd Toro bácsi megmondja.
7.
7.
szogyenyi
Majd valaki, aki lát benne jövőt biztosan felvásárolja a projektet. (Hmmm, EA szagot szimatolok...)
5.
5.
wardprod
Sajnálatos, de érthető :(
4.
4.
The Lone Drow
Nagy csalódás ez a hír, nagyon vártam, hogy mutassanak valamit a jelenleg készülő egyetlen AAA-s Lovecraft ihletésű játékról, de mint kiderült, várhatom még...:/
3.
3.
markoci555
tehát a játék még kijöhet csak a THQ szegények sz*rban vannak?
1.
1.
Cooper911
Én meg azt hittem, hogy az autós játék 3ik része készül Insan3 cimen :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...