Önálló formában is megjelenik a DayZ

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb bombasikere az ArmA 2 modjaként elhíresült DayZ, mely hűen ötvözte az online játékot az ultrarealisztikus zombihenttel. Az élőhalottak mellett a hús-vér emberek is megnehezítették a túlélést. A DayZ kinőtte magát: standalone címként tör babérokra.

Mi sem értjük, hogy mi okozta azt a hatalmas hisztériát, ami a DayZ című ArmA II modot övezi. A már ismert Csernaruszon titokzatos fertőzés lesz úrrá, amitől mindenhol hemzsegnek a zombik. Van pár szerencsevadász, akik megpróbálnak érvényesülni ilyen körülmények között, ezek lennénk mi és sok más játékos a szervereken. A játékmenet azzal telik, hogy a nehezen összekuporgatott felszerelésünk egy csapásra a semmibe vész egy másik, hús-vér játékostárs kosza golyójának következményeként.

Persze barátokra is szert tehetünk, ha legalább az első napot túléljük. Az ultrarealisztikus, zombiapokalipszist bemutató DayZ kinőtte magát, s önálló formában is megjelenik - tudtuk meg a Bohemia Interactive-tól. A mod megálmodója, Dean Hall továbbra is fő designer szerepét tölti be. A fejlesztés folyamatos, egy percig sem kell letennünk a játékot, kedvezményes áron már az alfaverziótól kezdve élvezhetjük a DayZ-t - a cím tehát követi a Minecraft fejlesztési modelljét.

Az elkövetkezendő hetekben saját honlapot kap az egymillió játékossal büszkélkedő program. Megjelenési dátum még nincs.

Érdekesség, hogy Hall is egyetért Gabe Newell nemrégiben hangoztatott véleményével, miszerint "a Windows 8 egy katasztrófa". Érdekes piaci átmenetbe csöppent a DayZ: a jelenlegi generációs konzolok életútjuk végén járnak, többen a PC-ben keresnek vigaszt. Rövid távon legalábbis. Gabe aggodalma jogos, különösen a komplex játékok piacán, a Linux háttérbe szorítása nem fair húzás, nem szabad a vásárlókat egyetlen platformhoz kötni. Zárójel bezárva.

21.
21.
NeXt12
Magyar tört DayZ szerver indult 20/7 xf:dead1996
20.
20.
NeXt12
http://www.gamekapocs.hu/hir/30436/onallo_formaban_is_megjelenik_a_dayz
19.
19.
Trapyd
#8: A szövegkörnyezet miatt tökéletesen lehetett érteni mit akart közölni wolfwarrior. Nem hiszem, hogy hülye lennél, szóval te is megértetted csak gondoltad - ki a fasza gyerek, ha nem én? - kössünk bele hát. Ha mégsem akkor megkövetlek, hiszen csak szefós vagy.
15.
15.
JoHnNiEE
a játék elején eltörtem a lábam, azóta kénytelen vagyok kúszással közlekedni :D de egész jó lootra tettem szert, és most igyekszem az egyik kórház felé, csak nagyon sok a zombie :)
11.
11.
#10: Vagy csak meg kéne tudnod különböztetni a kettőt.
8.
8.
randall13
#7: De nem az hogy rosszul írta, de még csak nem is értem mit akar mondani. Oké hogy cod lázban ég, de a "viselkedési kód" alatt még mindig nem értek semmit :S
5.
5.
wolfwarrior
#4: Bocs, hogy hülyén fogalmazok nem vagyok játék készítő nem tudom mit ,hogy neveznek bocs.
4.
4.
randall13
#2: he, viselkedési codja? oO
2.
2.
wolfwarrior
Hehe meg is érdemel egy saját címet ne csak egy mod legyen azt hallottam, hogy a zombiknak nincs is saját viselkedési codja ugyan azt csinálják mint az állatok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...