Nincs többé levédve a The Last Guardian címe

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 10.
  • Pletyka
Link másolása
Eddig sem voltunk biztosak azzal kapcsolatban, hogy a The Last Guardian megjelenhet valaha, a mostani hírek még inkább aggasztóak lehetnek - legalábbis első blikkre. Mint kiderült, a The Last Guardian címe nincs többé levédve, elméletben bárki ráúszhat, hogy a magáévá tegye.

A The Last Guardian munkálatai nem haladnak túl gyorsan. A játékot ugyan évekkel ezelőtt bejelentették, azonban az első demók óta semmit nem láttunk az anyagból, ráadásul a fejlesztők sorra mondják le, vagy nem is jelentkeznek a nevesebb játékkiállításokra, hogy mutassanak belőle valamit. A folyamatos csúszások mellett maguk a készítők is elpároltnak a címtől, így többek között a játék atyja, Fumito Ueda is lelépett már.

Talán nem éppen biztató fejlemény, hogy a Trademarkia frissítése szerint, a The Last Guardian cím augusztus 6. óta nincsen levédetve. A védjegy státusza jelenleg "abandoned", ami azt jelenti, hogy elméletben bárki ráúszhat a címre - igaz, azt az oldal is megjegyzi, hogy más védelem ettől függetlenül vonatkozhat még rá, így javasolt utánanézni, biztos szabad-e az elnevezés.

Bár a hír nem túl jó, a szakértők szerint felesleges aggódni, ugyanis mindez nagy valószínűséggel nem azt jelenti, hogy a Sony leállt volna a játék fejlesztésével. Azt, hogy a védjegy lejárt, kiválthatta tudatos és kevésbé tudatos cselekvés: előbbi esetében például a fejlesztők úgy dönthettek, hogy átnevezik a játékot, és ezért nem újították meg a védelmet, míg utóbbinál előfordulhat, hogy szimplán megfeledkeztek erről.

Kíváncsiak vagyunk a Sony reakciójára!

9.
9.
p3ti
ICO csapata csinálta volna... borzasztóan kár érte . Még ps2őn isteni volt az ICO meg a shadow of the collossus is . Én nagyon sajnálom :\
8.
8.
kopic
Egyszer csak megjelenik:S
5.
5.
TUNINGmester360
nembaj nem valami nagy szám ez a játék
3.
3.
DON GONDOCS
"valószínűséggel nem azt jelenti, hogy a Sony leállt volna a játék fejlesztésével"
Már rég parkoló pályán van a játék, kiadtak egy csodás trailert azóta se kép se hang.
válveregetés jár a sonynak
2.
2.
shifteeh
#1: van ott azért még jó játék ezen kívül is :)
1.
1.
DON GONDOCS
Ezért akartam ps-t venni többek között.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...