4K-s felbontással érkezik a PlayStation 4?

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 23.
  • Pletyka
Masszív pletykazuhatag szakadt ránk eme szép nyári napon: a BGR jelentése szerint a következő PlayStation konzol Blu-Ray olvasója képes lesz 4K-s felbontású tartalmak lejátszására. A Sony hamarosan piacra dobja a kompatibilis TV-készülékeket és Blu-Ray lejátszókat, szóval esélyes a dolog.

A BGR magazin jelentése szerint a következő generációs PlayStation asztali konzol fel lesz készítve a 4K-s felbontású filmek és játékok fogadására. A japán cégóriás hamarosan frissíti a híradástechnikai palettáját a 4K-s tartalmak megjelenítésére alkalmas XBR LED-tévékkel és Blu-Ray lejátszókkal (ez utóbbit 200 dollárért vesztegetné). Ennek tudatában tényeg nagy rá az esély, hogy a PlayStation 4 is hasonló specifikációval rendelkezne.

A PS2 esetében a DVD formátum bevezetésének örülhettünk, míg a PS3 a Blu-Ray szabványt támogatta - a PS4 pedig a 4096x3072 pixeles felbontású tartalmakkal is elbírna, persze ehhez megfelelő televízió is szükséges. Reméljük, hogy a dolognak van némi valóságtartalma, s nem történik meg ugyanaz a fiaskó, ami a PS3 esetében: hiába az ígért 1080p-s felbontás, a játékok zöme 720p-ben fut.

58.
AzRaeL
#54: "van rá néhány nagy cím hűűha"
De erre legalább van,te Poén huszár :D
57.
DevilGamer
#56: Én meg örülök ha megoszthatom a véleményemet anélkül, hogy valaki bele ne kötne a legapróbb nézeteltérésért.
56.
McDuff
elképesztő mennyire mélyre süllyedtek itt páran az oldalon,komolyan mondom.
elmentem nyaralni,visszajövök,olvasom visszafele a híreket és komolyan mindegyiknél egymást osztjátok,de ész nélkül,a lényeg hogy legyen minél bunkóbb a megnyilvánulás:/ "Neked meg ajánlanék 3-4 felest aztán meg ülj kocsiba..." - ez is miez mááár?:P jézusom...
sokszor már kommentelni se merek,mert itt mindenért kiharapjátok az ember torkát.
a lényeg hogy itt a banda nagy részének már semmit nem mond az a fogalom hogy tisztelet...
55.
benjo6
Az új PS megint szép lesz,...de úgy ennyi. Majd nyúlnak valamit megint a Nintendotól(pl:Move), hogy ne csak újra egy nagy hardver legyen a konzoljuk giga áron.
54.
zsoze
#52: megbántottam a kis ps-es lelki világodat te kis takonyhuszár mit ajnározzam a ps-t van rá néhány nagy cím hűűha olvass vissza a fórumban miért írtam ezt a (bevallom összeszedetlen kommentet melóból nehéz cápázni) és majd megérted a fikázásomat. Nekde meg ajánlanék 3-4 felest aztán meg ülj kocsiba...
53.
Quent1n
#51: Nana azért az RDR-be el tudtam volna viselni egy keveset :D
52.
tDr1v3r
#38: Akkor te bizony igazál visszafejlődött lehetsz, bátran ajánlom a Google használtatát, az általános iskolák által nyújtott szövegértés-fejlesztést, és az Ofotértet látásjavításra. :)

Ha már fikázni akarod a PS3-at, inkább azt írd hogy sok a szarul portolt multiplatform játék... ;) De faszságot ne állíts már légyszives.
51.
Stranger
#48: akkor az élsimitásnak ugyan úgy nincs értelme... ÉS TÉNYLEG
50.
TEEBEEX360
A hírhez meg annyit hogy ne csak a grafikai szintet emeljék megint, hanem most már tartalmilag is kéne fejlődni. Mert a játékok zöme 3-4 órás csili vili lövölde.
49.
TEEBEEX360
#28: Most úgy fényezed itt a Ps3-at mintha Xboxra nem tudnád feltenni a játékot. :D:D Most vagy Ps fanboy vagy vagy csak életedben nem volt x360-hoz közöd. :D:D Amúgy mielőtt belémkötsz hogy xbox fan mellé lőttél mert van Ps3-am is!
48.
Quent1n
Mindenki ezen a 720pn lovagol mintha csak a felbontáson múlna minden. 2-3 méterről pont leszarom, hogy 720p vagy 1080p (94cm-es tvn), inkább lenne élsimítás meg jobb effektek, nekem bőven elég lenne. :) Következő generációnál az 1080p simán elég lehetne. Inkább legyen élsimítás fasza effektek, de a lényeg akkor is a tartalom marad. Ez UC3 vagy RDR közbe engem egy percig nem érdekeltek a technikai dolgok mert az ilyen játékok MŰVÉSZIEK és odaragasztanak a tv elé :)

A Blu-Ray meg egy nagyon jó dolog szerintem. :)
47.
Qbász
Bírom hogy a fórumokon mindenki megakarja mondani hogy mit tegyen egy óriás cég. Főleg innen Magyarországról. :) Majd a Sony eldönti hogy mit csinál, mit nem. Mi a nyereséges nekik, hogyan tudnak több pénzt keresni. Van is erre egy egész hadseregük. Szóval nyugi van. Majd kijön a gép aztán eldöntöd megveszed vagy sem.
46.
ATi0021
#30: Először is ez igen, nagyon vicces volt gratulálok. Másodszor kérlek tanuld meg a számokat, hidd el az életben még hasznát veheted. Harmadszor abban is biztosak lehetünk, hogy Veled se egyeztetnek sok mindenről, különösképpen a illemről nem.
45.
voldi
Sírjak vagy nevessek...?
44.
AzRaeL
#38: "igen persze ps3van 3 játék és ennyi kifújt remélem a 4es is befuccsol :D"

Ez mi ez én érteni nem téged de?
na de most komolyan ,próbáld már meg fogalmazni még egyszer hogy más is értse :)
Ps3-on már már lassan az exclusive játékok elérik a 100as határt :D hogy ha egy megadott játéknak minden részét bele számoljuk..
Na meg a Ps3 mikor fuccsolt be?:D Első 2 évben szinte játék nem jött rá,utánna be indult és jobbnál jobb címek jöttek rá :) El hihetitek hogy a Ps Vitánál is így lesz,..
na de vissza térve a témához,minek már 4k-s felbontás?
..Nemtudom ti hogy vagytok vele,de nekem bőven elég a 720P...
43.
samatagrav09
#38: http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
42.
tabu3x
#29: ezt a 24 képkockát mondogatják mindig, de a valóság az, hogy a 24 képkocka nagyon sok embernek élvezhetetlen nagy TV-n, egyszerűen bántja a szemet (az enyémet is). a blue-ray is a maga 24p-jével eléggé fájdalmas tud lenni. nem véletlenül kacsingatnak a filmstúdiók a 48p felé, a Hobbit-ot pl Jackson már ezzel a technológiával rögzíti, az más kérdés hogy a mozikba még csak a 24p változat kerül (nyilván gondol a közeljövőre).
szóval részemről a verdikt, natív 1080p (nem 800x480-ról felskálázott maszat), és legalább 48 fps amit illene tudnia a ps4-nek, nem felesleges grafikai csili-vili megfontolásból, hanem csupán a népegészségügyi vonzat miatt:-)
41.
Stranger
#36: Dehogy is... örülj ha valami legalább HD-ban van nem hogy 1080p-ben:
Nézd meg jól a listát!:
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241
40.
Stranger
Ígyis azon izélnek a konzolosok, hogy ők 3 méterről játszanak és nem kell képélsimítás, elég a HD vagy kisebb felbontás, mert még a FullHD előnyeit sem látni meg ilyen távolságból. (Ami így igaz).
Szóval ez BULLSH1T
39.
habo
Minek veszekedni xbox vagy ps a jobb ...hát mind2őőőő nagyon király...az a lényeg hogy legyen valamejk a 2-ő közül és kész :D
38.
zsoze
#23: igen persze ps3van 3 játék és ennyi kifújt remélem a 4es is befuccsol :D
37.
Starkiller89
#36: Azért mer van kép a TV-den 1080p-be is, még nem jelenti azt, hogy fullHD-ban fut tényleg! :D Olvass pár tesztet te nagy konzolfan... MGS4 "Csak 720p", Uncharted 2 "Csak 720p", God of War 3 "Csak 720p", Killzone 2 "Csak 720p". Attól, hogy felskálázza, még nem lesz 1080p valósan :D Tény, hogy szépek, de egyik sem 1080p. Olvass többet, mielőtt még Isteníteni kezdesz valamit. ;) ui.: volt mind2 konzolom, nem is 1, de tudod mit...nekem a PSP-m is 1280x720-ba futtatja az összes gamet...csak, hogy übereljem a hülyeséged, amit írtál! :D
36.
frenkyboyhun
#2: Azért ez így nem teljesen igaz mert a (ps exclusive játékok zöme ha nem mindegyik) 1080p-ben futott és fut is mind a mai napig csak a multiplatform játékok nem de ezek közül is sok fut 1080p-ben. Tehát ami játék a sony kezei közül került ki az nagyon is 1080p-ben fut. És szerintem a konzolok legszebb tulajdonságai ,hogy kitűnőek az exclusive-jaik Xbox 360 ( halo,Gears of War,Forza ) Ps3 ( Uncharted, Last of us, Gran Turismo, Little Big planet, Killzone, God of War) Wii ( Super Mario, Zelda) csak hogy néhányat említsek.
35.
p3ti
#20: Eddig ez az első értelmes komment. Grafika ide vagy oda , meg majd leolvasztja a gépet , meg kiszúrja a szemed annyira éles ... Tartalmas , kreatív , egyedi játékokat szeretnék játszani , nem 3 órás grafikai etalont .
34.
tDr1v3r
#29: ...dafuq?

Már magánál a filmeknél is szar a 24 frame/sec (mozgásnál szaggatottnak látszik a gép), 30 meg egyszerűen kevés a folyamatos képhez... 60 az amit igazán folyamatosnak lát az ember.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...