Máris egymilliónál tart a Guild Wars 2

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 29.
  • Biznisz
Link másolása
Noha a Guild Wars második része csak tegnap rajtolt el, a játékhoz korábban hozzáférők létszáma alapján már tudnak eladási számokat mondani a fejlesztők, akik egyúttal ezzel magyarázzák azt is, hogy az első napokban nem volt éppen sima a játékélmény. Már dolgoznak a hibák kijavításán, mondják.

A Guild Wars 2 tegnap jelent meg, és mi sem mutatja jobban, hogy az elmúlt időszak egyik leginkább várt anyaga volt, minthogy több mint 1 millió példányt adtak el belőle már a premier előtt. A játék kiadásáért felelős NCsoft a számokat az előrendelések alapján tudta közölni: ennyien voltak azok, akik jó előre bizalmat szavaztak a címnek - ők egyébként már a hétvégén belevághattak a kalandokba.

Az egymillió játékos csúcsforgalmat jelentett a cég szerverei számára, volt olyan pillanat, hogy egyszerre 400 ezren kalandoztak Tyria világában. Az ArenaNet szerint ennek tudható be, hogy az első napokban nem volt éppen sima a felhasználói élmény: már a bejelentkezés sem volt egyszerű, ráadásul bizonyos játékbeli funkciók nem vagy hibásan működtek. A fejlesztők dolgoznak a bugok kijavításán és a szerverek helyrerázásán.

26.
26.
subz
"ennek tudható be, hogy az első napokban nem volt éppen sima a felhasználói élmény: már a bejelentkezés sem volt egyszerű, ráadásul bizonyos játékbeli funkciók nem vagy hibásan működtek."
csak én érzem úgy, hogy ha blizz játékról lenne szó most kb. 2.000 hozzászólás lenne ami szidná őket hogy nem működik/működött minden tökéletesen az első pillanatban!? :)
25.
25.
Rayzax
szerintem hatalmas játék, nem lesz wow killer, mert aki wow-ozik az ugyis ott marad, aki meg GW1ezett az megy ugyis gw2zni fog ezentúl.. 2 külön bázisa van a 2 játéknak. Ettől függetlenül azt mondom hogy aki teheti próbálja ki.
24.
24.
TheNovaqt
Felejtsük már ez azt, hogy WoW killer.. nincs semmi ami leveri.. majd a blizz titan projectre tesz be neki max... GW2 max ilyen aion swtor meg tera killer...
Jó játék szép játék.. 3x volt alkalmam bétázni vele.. de ennyi bőven elég volt. ugyan úgy nem tud lekötni mint a WoW.. csodát vártam tőle.. és még sok játéktól.. de már feleslegesen nem szavazok egy fosnak se bizalmat.. volt már elég nagy cím... Majd talán a Titannak adok egy esélyt.. De ahhoz Akkorát kell robbantania hogy minimum 10 milla ember vegye meg 1 hónap alatt :D
23.
23.
FekaFOB
#22: Szerintem pedig senkinek és semminek nem fog betenni. Itt is lesz egy pár millás tábor aki játszadozik vele és ennyi. A program és a fejlesztők is ellesznek mint Marci hevesen, de forradalmat nem fog magával hozni.
22.
22.
gw2 inkább a dio3-nak fog betenni szerintem.
nem véletlenül kapart a blizz, hogy akkor még ezt meg azt csináljuk meg. :D
21.
21.
Stranger
#20: Igazából csak azért írtam azt a végére, mert tudtam, hogy nekem esnek páran. De nem... MÉG.
És persze az a valós véleményem.
20.
20.
Hab
#19: "Az egyetlen okkal hype-olt MMO, nem csak egy jól marketingelt SW MMORPG... jöhet a flame."
19.
19.
Stranger
#15: Ok, akkor megpróbálok javulni... oh wait. Milyen beszólás? :P
17.
17.
Adamknight
Nekem elvileg ma hozzák ki :D.
16.
16.
deviques
#14: Nekem is vannak fps problémáim. az Nvidia állítólag kihozott tegnap valami új drivert, de az AMD nem hallatja magát a problémával kapcsolatban.
15.
15.
Hab
#13: Hát az előbbi beszólásod inkább téged minősít, mint egy 15 éves....
14.
14.
Cuppak
Béta nagyon bejött, csak nem tudtam élvezni az fps problémák miatt :), lehet beszerzem, nagyon bejön a játék... GK teszt mikorra várható?
13.
13.
Stranger
#12: Én élvezem a 15 évesek fanboy vitáit.
12.
12.
Hab
#10: Hogy egyeseket tényleg ez szórakoztat hogy a flame-et generálják :P Neked ez, nekem az miért olyan rohadt nehéz ezt felfogni?
11.
11.
Hab
#9: GW-ben pont az a lényeg hogy az új tartalmakért kell fizetni, különben nem lenne semmi bevételük. Gondolom 2-3 havonta jön majd ilyen kisebb kiegészítő amiért fizetni kell.
10.
10.
Stranger
Az egyetlen okkal hype-olt MMO, nem csak egy jól marketingelt SW MMORPG... jöhet a flame.
9.
9.
deviques
Nyilvánvaló, hogy jobb a WoW-nál, új, érdekes, most jelent meg, nagy a hype, mindenki veszi, mint a cukrot. Majd a WoW is fellángol kicsit a Pandákkal, de addig még van mit várni. Az is nyilvánvaló, hogy aki eddig WoW-ozott nem igazán fog átállni a GW2-re, ezért nem fog WoW-Killer lenni a játék, de nagyon sok olyan embert vonz most a GW2 akik eddig nem MMO-ztak, már csak azért is, mert nincs előfizetés és ezzel nagyon nagy előnyt szereztek.

Vannak ugyan free-to-play mmorpg-k, de azokba ha beruházol kicsit máris te vagy az atyaúristen magaslovon. A GW2-ban pénzért csak esztétikai előnyre tehetsz szert, ha megveszed a játékot soha többé nem érzed azt, hogy ha nem fizetsz többet akkor lemaradsz a többitől. Ezért lesz nagyon sikeres, mint ahogy az első része is volt.

Viszont ajánlom, hogy rendesen update-eljék a játékot, nemhogy beszedig a nagypénzt aztán ülnek rajta.
8.
8.
5T3V3N
#2: Ezt csak a WoW rajongók sulykolják azokba , akik esetleg azt merik mondani hogy szerintük jobb a WoW-nál..:D Szerintem.
Fontos dolog kiemelni szerintem, hogy az egymilliónak a nagyrészt a GW 1-es játékos. Egy hét múlva lehet majd mérvadó adatokat számítgatni.
Nálam a játék a Kötelező Vétel Lista első helyén áll, épp halmozom a goldo... öhh a Forintot, hogy meg tudjam venni..:) Jó kis játék ez, ne bántsátok, az idő majd eldönti mi lesz vele...
(Szépen beszéltem a semmiről, megyek politikusnak... :D )
7.
7.
markoci555
ha suli végén adják ki megvettem volna, most várhat a következő nyárig ennyi eszük van, vagy ki tudja valami kis szünetig:)
amúgy max 13ezer
6.
6.
giga321
Egész éjjel Havernál toltuk a gamet kipróbáltam az engineert mert az elég steampunkos és nagyon tetszett. Varázslót is meg thief elég jó mindegyik. Csak nekem most nincs 15 ezrem ( tudtommal annyiba kerül ).

Kb így nézett ki a karakter http://www.google.hu/images?q=tbn:ANd9GcTH5kmtzJ_XwEYVG7tKUgZZEKFgyUD5ZzR9wVA9NHJG7loVgvBXtg
5.
5.
Hab
Lényegtelen dolog ez a WoW gyilkos dolog, minden épeszű ember látja hogy a WoW-ot sok kisebb játék fogja megölni, ez még el fog tartani egy pár évig. Szerintem már soha egy MMO-nak se lesz akkora tábora mint a WoW-nak. Az hogy kinek mi tetszik jobban meg teljesen szubjektív, Én kipróbáltam a GW2-őt, de pl nekem a TOR milliószór jobban bejön, egyszerűen azért mert az SW világa nekem inkább fekszik. Persze azt is meg lehet unni, éppen én is pihentetem, de minden bizonnyal még visszatérek. GW-ben meg a legnagyobb problémám az volt hogy nem tudtam nekem megfelelő kinézetű karit csinálni...
4.
4.
Drought
#2: Látom nem fogtad fel amit írt: SZERINTE sokkaj jobb. És tudod mit szerintem is. WOW verő lesz? Valószínűleg nem...baj ez? Egyáltalán nem, legyen meg egy jó kis játékos bázis és kész. Valamint nem havidíjas akkor játszol amikor akarsz, akár még tolhatsz melette más MMO-t is.
3.
3.
Cuppak
#2 nem kell hogy wow killer legyen.... aki játszik gw2vel nem azért játszik vele mert azt akarja hogy wow killer legyen, amúgy szerintem is jobb :D
2.
2.
Spider925
#1: tudjuk-tudjuk. WOW GYILKOS JÁTÉK. minden az volt eddig, ami ebben a témában megjelent. és azok hol is vannak? xD
let the flame begin
1.
1.
SIDeus
Én tegnap megvettem és nagyon tetszik.Szerintem még a WoW-nál is sokkal jobb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...