Megjelenési dátumot kapott a Black Mesa Source

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 3.
  • Megjelenés
Link másolása
Nyolc év után végre révbe ért az egyik legambiciózusabb Half-Life 2-mod. A Black Mesa Source-ban újraélhetjük a Half-Life első részének klasszikus pályáit a Valve jelenlegi motorjával, s már csak két hetet kell várnunk rá - bár a Xen szekció hiányzik a felhozatalból.

Ezentúl szimplán Black Mesaként keressük a projektet! Az ígéretekbe beletört a csapat bicskája: többéves csúszás után sem kapjuk meg a teljes modot, a Lambda Core pályáig teljesíthetjük a játékot, a Xen szegmensre még várnunk kell.

A konverziót 2004 végén jelentették be, ám a fejlesztés kritikus szakaszában már szinte lemondtunk a Black Mesáról. A készítők saját szabadidejükben hegesztették a modot, amely többször is jelentős változtatásokon ment át. A projekt nem egyszerű mod, hanem remake: új modelleket, térképeket, szinkront és soundtracket tartalmaz.

Tegnap a hivatalos fórumon szólaltak meg a fejlesztők, miután a kezdeményezés hivatalos honlapján elindult egy visszaszámláló. A Black Mesa egészen pontosan szeptember 14-én jelenik meg, az OST-t pedig már letölthetjük. Az időpontot a fejlesztők erősítették meg, nem szeretnék a rajongókat tovább váratni, ezért adják ki két részletben a játékot.

A Black Mesa nem igényli az eredeti Half-Life-ot, de még a második részt sem. Csupán egyetlen Source motoros játéknak kell feltelepítve lennie a steames fiókunkban.

A projektre egy teszt keretében még visszatérünk. Köszönjük, danidevito!

25.
25.
supair
#24: A"SHENMUE"-t legalább tudom,hogy miért nem fejezte be Yu Suzuki.
Ezt pedig...................................:-(
24.
24.
#13: Talan mert nem akartak egy 0 sztorit 0 jatekkal kiadni es a 2. resz nagyon penge tortenetet es jatekmenetet total hazavagni vele.
Szerintem te tepted volna a lagjobban a szad ha csak egy shotert kapsz lofasz sztorival lekvar kidolgozatlan jatekmenettel...
22.
22.
szogyenyi
#21: Meg a HL2 Deathmatch is ingyenes, ha jól tudom
21.
21.
Attosz
#19: Team fortress 2 az Source motoros játék és még ingyenes is szóval egy próbát megér ha jó a sávszélességed. (nem kis játék...)
20.
20.
Attosz
#8: Nem tudom mi bajotok a Source motorral... sokan azért szeretik hogy van a source motor mert úgy nevezett "Low end" (bocsánat ha nem pont így írják) géppel rendelkeznek, köztük én is. A mostani motorokkal nem tud harcba szálni grafikai szempontból viszont a gépigényért gyönyörű játékot kapsz... A source motorról legyen ennyi elég. A HL3 meg azért nehéz hogy jó játékot csináljanak mert az eltelt idő alatt olyan sorsra jutott mint a Duke Nukem Forever. Egyszerűen eleinte nem tudták hogyan folytassák de most meg már nagyon jó játéknak kell lennie hogy a sok időt megbocsássák a rajongók. Az remake-kel meg az a probléma hogy sokan úgy fogják fel hogy pénzt szeretnének kicsikarni az emberekből ha az eredeti cég adja ki a Remake verzióját egy játéknak. (Ha meg nem pénzért akkor meg nem gazdaságos sehogy sem. Amibe megint sokan fognak belekötni hogy ezek is pénzközpontúak.) Viszont ha egy modként egy fejlesztő csoport dolgozik rajta akkor meg nem néznek rá olyan szigorú szemmel. A counter strike "Remake" lásd szidva lett hogy már megint kiadják ugyan azt a játékot kicsit átdolgozva...

Nem nagyon szeretek kommentelni de azt nem tűröm hogy egy remek fejlesztő céget porig szidjanak mert nem akarnak rossz fénybe feltünni mert az a cég kasszájának fájdalmas lehet. (kérem a helyesírási hibákat nem szidni :) )
19.
19.
Hondoro
Akkor most le kell szednem a steamrol valamit h jatszhassak ezzel? Valaki valamilyent otlet esetleg?
18.
18.
Hubert Cumberdale
17.
17.
wolfwarrior
Te jó ég megfagyott a pokol!!
16.
16.
DON GONDOCS
15.
15.
Sun9us
#13: Szerintem, a válasz egyszerű. Túl jó lett az ep3. A történet, a pályák felépítése, stb, egyszerűen túl jól sikerült, és nem akarták\akarják kiadni a source-ra. Biztos, hogy hatalmas játék lenne, és vinnék mint a cukrot, de a grafikai korlátok miatt nem lenne akkora durranás, mint az 1, vagy a 2. rész a megjelenésekor. A Valve bankot akar robbantani, és ismét történelmet írni. Így ebből Next-gen húzócím lesz. (Szerintem.)
14.
14.
Rabit Wars
#12: Köszönöm hogy felvilágosítottál nyelvtani hibáimra máskor jobban figyelek erre, és hogy le alacsonyítasz egy 4.-es szintjére!
13.
13.
Cooper911
#10: Egyébként sosem fogom megérteni miért nem jöttek ki az EP3al. Megvolt a motor, megvoltak a karakterek, a hagok, stb. Gyakorlatilag minden megvolt hozzá, pár új helyszint, meg pár új szereplőt kellett volna összütni meg egy jó sztorit.
12.
12.
Cooper911
#11: Szerintem nem azért irta, hogy kommentáljon egyet, hanem mert külön dekódoló szoftver kell az irásod megértéséhez.
Az hogy "nem volt benne helyesirási gondok" (lol) az erős túlzás, sok helyen hiányzott az állitmány, nem stimmeltek a ragok stb.
Egy 4.-es gyerek érthetőbben ir.
11.
11.
Rabit Wars
#9: Azon kívül hogy egy mondatba foglaltam az egészet ,nem volt benne helyesírási gondok maximum a vesszők ,de nagyon témába vágó írásvolt csak hogy kommentáljál egyet köszönjük szépen a megtisztelő figyelmedet hogy és hogy ilyen emberek járnak fel "Gamekapocs" oldalra ahol figyelik az ember helyesírását mert nincs annál jobb dolguk az felbecsülhetetlen érzés! :Đ
10.
10.
Scoo
#7: Szerinted ennyi év után ki érné be egy rövid, pár órás EP3-al?! Itt már csak a HL3 lenne elég.
9.
9.
Audio Reaktor
#8: A nyelvtanod kicsapja a biztosítékot... :D
8.
8.
Rabit Wars
#3: Bizony jól mondod nagyon igazad, annyira nyomorékok hogy csináljanak egy Half-Life 3-mat mint a sok szar epizóddal meg ezzel a Black Mesa , úgy csinálnak mintha nem lenne évi több millió dollár bevételük , zsugoriskodnak elég szégyen gyökér egy cég ennyiből és szánalomra sem méltó meg csinálták most ezt az új fos Counter Strike GO okés kicsit feltupírozták a grafikát de még az sem nagyon source motor , lehet haladni kéne a korral és egy újabb grafikai motorral elő állni a Half Life 3-hoz de nem ők inkább ülnek a seggükön és malmoznak DROIDOK!
7.
7.
strike19
Szerintem a Valve az lenne a legésszerűbb lépése ha kiadná az addig összes megjelent Half Life játékokat konzolra ,mint pl:doom 3 BFG hasonlóan felhúzva.Utána rá 1 évre jönne az EP 3 és az EP3 végén egy HL3 előzetes. :D
6.
6.
Scoo
#5: Ja. Tééényleg XD
Akkor húzzák fel a második részt és a két epizódot HD-ra és adják ki egy hónapra rá a harmadik részt :P
Lehetőleg mindezt még ebben az évben!!!! :))))
5.
5.
vmiki88
#3: Már csináltak hasonlót Half-Life: Source néven.
4.
4.
strike19
Jó indul ez a szeptember.Már alig várom ,hogy újra végig tolhassam az HL 1-et.Remélem jobb lesz mint Half Life Source.Érdekes lenne ha játék végén lenne HL2 előzetes ,mint az epizódok végén.
3.
3.
Scoo
A Half-life-al nagyon balfasz a Valve. Ha lenne egy csöpp eszük, mondanám ha lenne üzleti érzékük (ami egyébként van és pont ezért nincs új HL, mivel van pénz máshonnan), na szóval miért nem a Valve csinált egy Half-life HD verziót???? Vinnék, mint a cukrot. Konzolon is és a steamen keresztül a PC-sek is, ráadásul mindenki imádná és agyondicsérné a Valvet és talán nem szidnák őket annyira, hogy átvertek mindenkit az HL2 Ep 3-al...
2.
2.
Sun9us
Remélem, hogy a steamen keresztül lehet majd tölteni.
1.
1.
JoHnNiEE
ilyen hírrel jól indul a reggel!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...