Egyelőre talonban hever a Torchlight MMO

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 22.
  • Hír
Link másolása
A napokban jelent meg a Runic várva-várt akció-szerepjátéka, a Torchlight II. A rajongók egyöntetű véleménye alapján folytatni kellene a frencsájzt, ám a stúdió vezérigazgatója, Max Schaefer inkább más projekteket helyezett kilátásba. A Torchlight MMO tehát pihenőpályán parkol.

Max Schaefer azt nyilatkozta nemrégiben a RPS magazinnak, hogy egyelőre belefáradtak a Torchlight univerzumába, s bár a második rész DLC-it és tabletes verzióját kilátásba helyezték, inkább egy teljesen másik játékon szeretnének dolgozni. Schaefer kerek-perec kijelentette, hogy a már régóta kilátásba helyezett Torchlight MMO nem szerepel a terveik között.

Először is az MMO-k műfaja kifulladni látszik, a csapat nem szeretne egy hagyományos online játékot készíteni, inkább meg szeretnék várni, míg az alapelvek megváltoznak, s akkor egy egyedülálló címmel gazdagodhatunk. Schaefer szerint a piacon is észrevehető egyfajta fáradtság, egy ilyen helyzetben új MMO-val jelentkezni szinte öngyilkosság lenne.

Megijedni nem kell: a Runic biztosan visszatér majd a Torchlight-frencsájzhoz, de érthető, hogy egy teljesen új projektben is ki akarják próbálni magukat.

35.
35.
markoci555
itt a 2-es, örüljön neki mindenki, ők meg had pihenjenek egy kicsit:)
34.
34.
keeflee
#32: Nekem bejött a D3, TL2, CoD MW3 (MW2 nekem jobban) BF3. Ha lenne konzolom is, akkor lennék az igazi "metroszexuális" gamer... :-)
33.
33.
keeflee
#29: Én nem olvastam sokat a játékról a megjelenés előtt és nem voltam benne a bétában sem. A megjelenés előtti open béta hétvégében kipróbáltam, ekkor szembesültem a karakterfejlődés leegyszerüsítésével. El tudom fogadni a "casual gamer"-esedést, de ehhez jó lett volna a pörgősebb akció. Nekem a játék felemás lett, értsd: hangulata odaver, de azért a látvány lágyabb lett a D2-höz képest, pörgessük fel (nem kell pontokat osztogatni, csak menjél előre) de az akció sokszor lapos és már várod, hogy érj már át ezen-azon a részen. Új időket élünk, legyen egyszerű, ugyanakkor meg kellene felelni a régi vevőknek is. Ez a csapda oka. Ha nem Diablo lenne, mindenki odalenne érte. Megfelelni 10 év felgyülemlett elvárásainak és új játékosokat is bevonzani, na ez a lehetlen. A játék egyébként nagyon jó. Ha néha álmos is, de nekem megérte a 60 eurót.
32.
32.
Trapyd
#31: Én Bf et is tolok mellette szóval nyomorék vagyok. Ha értelmesen kifejtenéd a véleményed arra lehetne reagálni és vissza.
31.
31.
lackosor6
#29: Csak, a CoD-ozol vagy BF-ezel is mellette! :P
30.
30.
lackosor6
#28: Én speciel nem veszem kötekedésnek! Nézd annak idején a SC2-ről is tudni lehetett szinte mindent és mégis volt annyi tartalom benne, hogy nálam két évig folyamatosan kitartott! A D3 elsőre nagyon élvezetes, de amikor magamhoz tértem a nagy csínadratta és a látvány hatása okozta "sokkból", akkor már nem élveztem annyira! A fejlődéssel kapcsolatos gondolataimat már leírtam, a játék a végéhez közeledve egyre üresebb, míg a nehezebb fokozattal játszva már azt vettem észre, hogy kvára unatkozom...
29.
29.
DollSyndrome
Nekem tetszett/tetszik a D3. A Torchlightot is szeretem. A második részt is szívesen tolnám. Nyomorék vagyok?
28.
28.
Trapyd
#27: Nem kötekedésképp, de kíváncsi vagyok ezért szeretném kérdezni a D3 - ban csalódottakat. Mivel mindent tudni lehetett a játékról mielőtt kijött, miképp lehetséges, hogy csalódtatok?
27.
27.
lackosor6
Részemről a D3 a fejlődési rendszere miatt volt csalódás! Számomra pont az volt a lényeg, hogy a "tökéletes" karakter elkészítése rengeteg időt és utána járást igényelt! Ezt jól elkúrták, mert a játék egyik esszenciája veszett el ezzel a gyépés rendszerrel...Lehetetlennek tartom, hogy addig húzza, mint a második rész! Ne értsetek félre, jó játék a D3 szerintem is, de nem 15 ezerért!
23.
23.
DarkLord
#20: Én nem a diablo-t akarom védeni abból már kinőttem, de hogy a látványra azt írod nulla az tényleg nevetséges...akkor a T2 meg mínusz 5 nálad? vagy hogy vagy beállítva kiváncsi lennék rá :D

Az hogy sokan nem tudták lewarezolni a d3-at és láthatatlanban leszarozza az a nevetséges szerintem az egészben. Simán megérte azt a 15 ezret hamár többet az életben sem játszanék vele. De hát jönnek a jobbnál jobb patchek, igaz ez a Paragon rendszer semmit nem ér, de pl. most jön az überezés a pvp stb. egyfolytában fejlesztik a játékot.
22.
22.
keeflee
#18: A Torchlight 2 lehet nem áll közel a Diablo 1-2 látványvilágához, de a A Diablo 3 is csak kicsi van közelebb.

A Blizzard-nak nem volt könnyű dolga 10 évvel a nagy előd után és nem is lett olyan maradandó az eredmény.

Azt egyébként mindkét játékot játszva és szeretve megjegyezném, hogy mindkettő hack-and-slash, de ez a Diablo-nak visszalépés, a Torchlight viszont nem akarja magát komolyan vetetni. Persze lehet, csak én lettem az idővel casual gamer... :-)
21.
21.
keeflee
Szerintem mind a két játék jó és nem értem min megy a vita... :-) Én megvettem ezt is azt is. Mások, másban jók, ennyi.
17.
17.
DarkLord
16.
16.
DarkLord
#14: Nekem kb. 50órám van d3-ban nem mondom, hogy mostanában sokat játszok vele (sőt 2-3 naponta 1-2 órát), de egy cseppet sem bántam meg hogy megvettem. Szerintem , ha eljuttok az általam említett részhez majd átértékelitek ti is a T2-őt nekem ott tette be végleg a kaput ez azért nagy arcátlanság és ötlettelenségnek tartom mikor csak megyünk lefelé ugyanolyan szinteken...Act1 rövid semmi értelme act2 nagyon gyenge és monoton act3 első fele az elmegy . Mindenkinek más az ízlése ezt elkell fogadni.
15.
15.
Fronter
14.
14.
Ooorky
#12: Pontosan, D3 Ctrl+c ctrl+v-vel lenyúlta a Torchlight látványvilágát.
D3 azoknak nem szar akik nem hajlandóak bevallani, hogy bizony beszopták, és kidobtak egy halom pénzt az ablakon ^^
Mondjuk én is csak azért játszottam vele mert haver 2 hét alatt ráunt, így játszhattam az acc.-jával, de nekem is elég volt belőle 3 nap (~12 óra).
Most együtt toljuk a T2-t, lehet erre is ráununk 2 hét múlva, de legalább csak 4300ft-ot adtunk ki érte, nem pedig a sokszorosát...
12.
12.
DarkLord
#10: Azt láttam, hogy ő csalódott a d3-ban, de hogy ég és föld a különbség eme általad említett t2 javára? hehe ezen meg én kucongtam jót
Ha ilyen ovodás szinten akarok játszani akkor ott van DeathSpank ami ugyanez a szint, de legalább végig szakadok a karaktereken benne :D

Eme T2-ben mikor lemész 5 szintet egy ugyanolyan towerban majd megölsz egy alchemist nevű boss-t majd utáan 8 szinten mész megint lefelé ugyanolyan környezetben az azért már az ember tűrés határát erősen felbirizgálja... nekem ez egy nulla a diablo mellett , mondjuk a Torchlight első részéhez képest fejlődött sokat a játék ezt bekell vallani, de egy diablo mellett...egy az egyben copy / paste
10.
10.
Ooorky
#9: Mivel játszottam a D3-mal is, ezért jót mosolyogtam ezen (különösen mivel akire hivatkozol az pont az írta, hogy szar a D3) :)
A két játék között ég és föld a különbség játékélményben, és a Blizzard-é van alul...
9.
9.
DarkLord
#4: Én is d3 -al játszom megjelenés óta és így nagyon gyenge mutatvány ez a Torchlight 2 ..gyakorlatilag ugyanaz, mint a d3 csak kölyök változatban. Ugyanazok a Bossok ugyanolyan ellenek, pl. Butcher első boss totál butcher imitátor aztán SiegeBreaker helyette Siege Guardian ugyanzat produkálja sorolhatnám.

Aki nem játszott a diablo 3-al az biztos ellesz vele egy darabig, de diablo 3 után gyakorlatilag nulla játékélményt adott számomra.
8.
8.
Elyas
Nagyon vártam ezt a Torchlight 2-t az első részbe kb 100 órát fektettem így ezt is tuti kipróbálom.... már csak a teszteket várom...
7.
7.
Ooorky
Készítők weboldalán 20 dollár, nekem megérte :)
6.
6.
Cuppak
#4 Nagyon jó game, érdekes zónák, bossok, ellenségek, feltétlenül próbáld ki ;)
5.
5.
47sirhc2
#1: MMO? phh. Te baszott hülye vagy, ha csak ennyire ismered a játékokat.
4.
4.
lackosor6
#3: Maximal ríszpekt! Ezt én sem mondhattam volna jobban! :D
Hosszú távon kikapcsolódást csak egy minőségi játék tud nyújtani, de ez ma már olyan ritka, mint a fehér zorró! Amúgy erre a Torchlight-ra kíváncsi lennék pláne, hogy végigtoltam a D3-at, és csalódás volt...
3.
3.
Ooorky
#2: Kikapcsolódást írt ^^
Barátnő hosszú távon nem az.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...