Leépítések a Lionhead Studiosnál

  • Írta: zoenn
  • 2012. október 17.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft soha nem látott mértékű létszámcsökkentésbe kezdett a Fable fejlesztőinél, a Lionhead Studiosnál. A brit csapat összlétszámának 10 százaléka került lapátra. A Fable: The Journey munkálatainak végeztével az anyacég nem tart rájuk igény, a szerencséseket átcsoportosították.

A Lionhead Studios teljes létszámának 10 százalékát építette le a Microsoft. Az alkalmazottaknak a Fable: The Journey munkálatainak végeztével mondtak fel, az érintettek pontos száma még nem ismert. A redmondiak szerint "tisztességes és figyelmes" konzultáció előzte meg az elbocsátásokat, így a dolgozók számítottak rá, hogy a jövőben máshol kell munkát keresniük. Néhányukat biztosítottak afelől, hogy nagy esélyük van elhelyezkedni a Microsoft Studios köreiben.

A nyilatkozatok alapján a Microsoft szorosan együttműködött az érintettekkel, és segítette őket abban, hogy feltárják a jövőbeli lehetőségeiket. A kinectes Fable-mellékág után a Lionhead már a következő projektjére koncentrál, és a játékiparban gyakori eset az, hogy a munka kisebb létszámot követel meg. A Microsoft Studiosnál egyébként növelni szeretnék a létszámot, a Rare, a Soho Productions és a nemrég bejelentett új londoni stúdiónál nagy eséllyel kaphatnak állást az elbocsátottak.

A Microsoft azt reméli, hogy 2013 júniusáig száz új pozícióval bővül a belső stúdiók kapacitása.

10.
10.
kopic
#9: Ha a Microsoft megengedi egyáltalán, hogy csináljanak 4.részt.
9.
9.
Jake Holden
#1: Hát ha a következő fable is egy Journey folytatás akkor inkább a menyen mi hamarabb csődbe minthogy tovább rángassák a fable rókabőrt egyre silányabb verziókkal. Én csak azt nem értem hogy a Lionnak van még jó játékai amit lehetne folytatni akkor azt mért nem teszi meg??
8.
8.
QuartoDestra4
ideje volt már, nagyon szenvedett szegény... good night sweet prince.
7.
7.
Gábor36
Személy szerint nekem a The Journey tetszett. Nem vártam tőle sokat, és játékmenetileg nem is egy lélegzetelállító dolog, de hangulatilag, szereplőileg és történetileg nagyon a helyén volt. Ha ezt át tudnák ültetni egy rendes Fable 1 típusú játékmódba, akkor nem lenne semmi probléma.
6.
6.
kopic
#2: Sajnos nekem is lassan ezt kell mondanom, hogy nem fogom sajnálni őket, ha a jövőben is tovább folytatják a pocsék játékok gyártását, amilyen a The Yourney is lett:(
4.
4.
kopic
2.
2.
Split
Sajnos észrevehető, hogy Molinyő figyelme középpontjában már nem a Lionhead van. Szomorú, mert annó a Black & White egy olyan dolog volt, amire azt mondtam, hogy "ez a videójátékok jövője bazmeg", és mostanra úgy kihalt ez a fajta egyediség, és hangulat, hogy az valami félelmetes. A Fable is megélte ugyan azt a haláltusát, mint amit a B&W, csak ez utóbbi hamarabb elvérzett. Sajnálom, hogy ezek a sikeres nevek mára már csak emlékek.

Mindezzel azt szeretném mondani, hogy köszönjük Lionhead a szép emlékeket, de mostmár azt kell mondjam - nem kár értetek.
1.
1.
DON GONDOCS
Úgy néz ki a Journey nem hozta meg azt a sikert, sebaj majd a következő
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...