Megint beperelik az EA Sportsot

  • Írta: fojesz
  • 2012. október 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Ismét csoportos keresetet nyújtottak be az EA Sports ellen, amihez bármilyen amerikai állampolgár csatlakozhat, ha megvásárolta a Madden NFL vagy NCAA Football valamelyik részét az elmúlt hét és fél évben. A per azért indult a kiadóval szemben, mert az versenyellenes módon sajátította ki magának az NFL jogait.

Újabb csoportos kereset indult az EA Sports ellen, amihez azok az Egyesült Államokban élő polgárok csatlakozhatnak, akik az elmúlt hét és fél évben megvásárolták a Madden NFL, az NCAA Football vagy az Arena Football valamelyik részét. A per indítói szerint a kiadó törvénytelen és versenyellenes módon kötött exkluzivitási szerződéseket a National Football League, az NFL Players Union, az Arena Football League a National Collegiate Athletic Association szervezetekkel.

   

A EA Sports ezzel kiszorította a versenytársakat a piacról, a legjelentősebb kárt a Take Two Interactive Software, az NFL 2K5 készítője szenvedte el, de az új piaci belépők elé is így állított sorompót a vállalat. Az EA ellen egyébként indítottak már hasonló pert, de a mostani kereset azt reméli, hogy a jövőben a kiadó nem tud hasonlóan káros szerződéseket kötni; ha a jelenlegi megállapodások lejárnak, nem tudja azokat megújítani.

3.
3.
randall13
Éljen a kapitalizmus, azaz a "szabadverseny" xD Na jóvan inkább kussolok
2.
2.
markoci555
én el vagyok a backbreaker-rel, nem értem hogy hogy nincs riválisuk
1.
1.
simon 555
Ezen nem értem mit kell perelni...
Oké,hogy nem szép dolog,de nem tettek semmi illegálisat.Van pénzük és kihasználták.Mondjuk nem ártana a sorozatnak egy rivális,hogy legyen miért újítani a játékon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...