Megfenyegette a Zyngát az Anonymous

  • Írta: fojesz
  • 2012. október 30.
  • Hír
Link másolása
Az Anonymous új célpontot talált magának. A hírhedt csoport azzal fenyegetőzik, hogy a Zynga összes játékát ingyenesen elérhetővé teszi, amennyiben nem hagy fel tervével, mely szerint leépítené amerikai fejlesztőcsapatait, hogy olcsóbb indiai munkaerővel helyettesítse azokat.

A hírhedt hackercsoport, az Anonymous ezúttal a Zyngát pécézte ki magának, a Facebook-játékairól ismert fejlesztőcéget a már szokásos YouTube-videóban és az Anonymous saját weboldalán, az AnonNews.org-on keresztül fenyegették meg. (A videót azóta eltávolították, és a bejegyzést sem találtuk.)

A csapat állítása szerint bizalmas dokumentumokat lovasított meg a cégtől, illetve egy olyan fájlt is közzétett, amiben - szintén állítólag - a Zynga játékainak kódja található meg; az Anonymous november 5-én a fájlt nyitó kulcsot is nyilvánossá teszi, ha a Zynga nem hagy fel "titkos" tervével.

Az Anonymous szerint - erről egyébként más forrásból is lehetett hallani - a Zynga 800 főt bocsátana el, hogy játékfejlesztési tevékenységét az indai Bengaluruba költöztesse, mert a helyi munkaerő olcsóbb. Az Anonymous úgy tartja, ez sérti az amerikai játékipart, márpedig a Zyngának nincs szüksége spórolásra, és az indiaiak úgysem készítenek majd jobb játékokat.

Az Anonymous két Zyngával kapcsolatos per dokumentumait tette nyilvánossá - az iratokon itt-ott kézzel írt jegyzetek olvashatók -, illetve a vezérigazgatótól, Mark Pincustól is olvashatunk memókat. 

A Zynga ugyan nem reagált a sajtó megkeresésére az üggyel kapcsolatban, az Anonymous fenyegetése életlennek tűnik: egyfelől a kiszivárogtatott dokumentumok semmi olyan információt nem tartalmaznak, ami ne lenne nyilvános, a kézzel írt jegyzetek hiteltelennek látszódnak, és - bár a kód valaki számára értékes lehet - az amúgy is ingyenes Zynga-játékok elérhetővé tétele sem hangzik ijesztően.

11.
11.
lolman598
it's not about the money,it's about sending a message
10.
10.
DevilGamer
Az Anonymous mindig a legjobbat akarja, ez tény. :)
9.
9.
Dzsenikee
8.
8.
lesik20
#5: Én lemaradtam az egészröl- Miért is undoritó?
7.
7.
Teuton
6.
6.
Teuton
#5: Undorítónak undorító, de ha semmi igazán durvát nem csináltak, főleg ha összemérnéd őket pár mamutcéggel a pénzesebb szektorokból (bank-, olaj/energetika-, gyógyszer-, fegyver-, stb.).
Anon lelne ennél sokkal jobb célpontot is ha akarna, valószínű csak pár hülye pattog a nevükben.
5.
5.
Skyer
Igaz vagy nem, a Zyngát a földbe kellene döngölni, undorító egy vállalat.
4.
4.
Hubert Cumberdale
#3: Na ezaz. Nem mindegy, hogy az anonymous csinálta, vagy páran, akik anonymous álarcot csaptak a fejükre. A PSN-t profik rakták rottyra valószínűleg, de nem hinném, hogy egy nagy terv része lett volna, ha csak nem erő fitoktatás. Ezt a vidit meg nem véletlen vették le az oldalról, ha komoly lenne a fenyegetés, akkor mi értelme lenne mindent gyorsan eltüntetni ami ezzel kapcsolatos? Valószínűleg páran kaptak egy kis popsiverést, hogy beégették őket.
3.
3.
fojesz
#2: Ehhez képest a PlayStation Networköt szépen megfektették. Inkább arról van szó, hogy az Anonymoushoz bárki csatlakozhat, nincs kontroll, valószínűleg becsúszik egy-két komolytalanabb fenyegetés is.
2.
2.
Hubert Cumberdale
Ezeket még ti komolyan elhiszitek? Eltűnt az oldalukról mi? Le se szarja az anonymous a játékos világot.
1.
1.
randall13
Nincs szüksége spórolásra, csak a csőd szélén van.. xD Istenem, erről mindig az jut eszembe, amikor két óvodás összeveszik egy nyalókán.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...