Ötmilliónál tart a Borderlands 2

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 1.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two is közzétette a második pénzügyi negyedévére vonatkozó jelentését, a kiadó sokkal jobban zárta a júliustól augusztusig tartó időszakot, mint tavaly. A Borderlands 2 volt az abszolút húzónév, a jövőben pedig az XCOM-ra és persze az új GTA-ra számít a vállalat.

A Take-Two második pénzügyi negyedéve szeptember 30-án ért véget, a vállalat alaposan túlszárnyalta a tavalyi hasonló időszak eredményeit. Az árbevétele 288 millió dollár volt, amire 10,2 millió dollár profit jutott, míg 2011-ben 107 millió dolláros forgalmat, valamint 39,4 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A digitális forgalom 108 százalékkal növekedett éves szinten.

A negyedév abszolút húzócíme a Borderlands 2 volt, amiből 5 millió példányt szállítottak ki az üzleteknek világszerte, de továbbra is jól teljesít a Red Dead Redemption és a Grand Theft Auto IV. Az online bevételek frontján az említett címek mellett a Civilization-sorozat és a Max Payne 3 erős még.

Noha a Take továbbra is növekvő forgalommal és nyereséggel számol, 2013. március 31-én véget érő 2013-as pénzügyi évre vonatkozó várakozásain módosított: 1,7-1,8 milliárd dolláros bevétel helyett 1,1-1,2 milliárd dollárra számít, a részvényenkénti nyereséget pedig legfeljebb 20 centre taksálja a korábban várt 1 dollár 75 cent és a 2 dollár közötti eredmény helyett.

Az aktuális negyedév legerősebb címei az új XCOM-játék és az NBA 2K13, később a BioShock Infinite arathat majd. A GTA V fontos húzócím lesz, a kiadó viszont már a 2014-es pénzügyi évben építene elsődlegesen rá.

14.
14.
zsoze
#12: talán az emberek rájöttek arra ,hogy a tartalom többet ér mint a grafika...a számok magukért beszélnek lám a MoH.W csili-vili graf aztán meg így bebukni :S egy könyvet sem a boritóért veszek meg
13.
13.
vendetta48
Mennyen csak a pénz, és legyen majd minél jobb a GTA5
12.
12.
AmreyP
5 én azért csatlakozom hozzád mert ez a grafik rohadtul nemjött be..söt anno volt princ of persiába is ilyen mesés szar grafik meg fable3 ba is....látom 5 millát eladtak belöle azért ez magárét beszél,számomra azt jelenti hogy szar izlése van az embereknek(lásd milyen fasza népszerü a cod23 crysis és stb)
11.
11.
Jared
Mostanság ritkán játszok vele :(
10.
10.
giga321
Valóban remek játék lett , még most is tolom de újra kezdtem persze ugyanazzal a karakterrel true vault hunter módban. Így aztán még mindig van kihívás. + ott van még a pirate móka is.
8.
8.
Dood
Borderlands 2 nálam az év játéka :D Remélem csinálnak 3. részt és a 2.hoz sok sok DLC-t :D
7.
7.
zsoze
#5: Köszönjük Emese nagyon okos hozzászólás volt ,de ezt miért is kellett leírni??
6.
6.
Necreon
#4: Lottó ötöst is kérdezhetsz, de ők sem látnak a jövőbe :).
5.
5.
Dini221
Pedig nagyon hülye játték-hülye gépigénnyel
4.
4.
kopic
#2: OFF:

Azt szeretném megkérdezni, hogy itt mikor lesz Halo 4 teszt ?
3.
3.
p3ti
Meg érdemelte , rég játszottam ennyire jó játékot :)
2.
2.
fojesz
#1: Mert kiadó is, a Take-Two az anyavállalat.
1.
1.
randall13
Heh, mér hittem én azt, hogy a Rockstars kiadó is egyben?? oO
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...