Késnek a THQ jövő évi sikervárományosai

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 6.
  • Csúszás
Link másolása
A THQ közzétette a második negyedéves pénzügyi jelentését. Várakozásokon alul teljesített a Darksiders 2, miközben olyan címek megjelenése csúszik, mint a South Park: The Stick of Truth, a Metro: Last Light és a Company of Heroes 2. Döcög a kiadó szekere.

A THQ elnöke és a Naughty Dog korábbi társalapítója, Jason Rubin elmondta, hogy adnak még egy kis plusz időt a Metro: Last Light és a Company of Heroes 2 munkálatainak. Az elnök szerint így nagyobb eséllyel várhatnak a sikerre, legalábbis a korábbi tapasztalatok ezt mutatják - kétségtelen, hogy a piac is meghálálja az extra fejlesztési időt.

Tehát az eredetileg tervezett márciusi startnál "valamivel később" kerül a boltokba a Metro folytatása, illetve a keleti front borzalmait bemutató Company of Heroes 2. Szintén nem jelenik meg a korábban kőbe vésett napon - azaz március 5-én - a South Park: The Stick of Truth, csak a 2014-es üzleti év elején, amely a 2013. április 1-jével kezdődő időszakot takarja.

A Darksiders 2-ből 1,4 millió példányt szállítottak le a boltoknak. A kiadó szerint a játék "a várakozások alatt" teljesített, főleg, hogy a hack and slash esetében ez a szám még nem a ténylegesen eladott kópiákat jelenti.

A vizsgált negyedévben 107,4 millió dollár árbevételt ért el a THQ, ami valamivel elmarad a tavalyi év hasonló időszakához képest, akkor 146 millió dollár sikerült összegereblyéznie. Azonban a nettó veszteség csupán 21 millió dollár, szemben a tavalyi 92,4 millió dollárral.

A kiadó továbbra is pénzügyi nehézségekkel küzd, a nagy sikercímek elhalasztásán látszik, hogy minőségi játékokat szeretne megjelentetni. Tegyük hozzá, hogy a jelenlegi is tartó pénzügyi év  "fájni fog" a THQ-nak, tekintve, hogy a South Park RPG átcsúszott a következő időszakra.

11.
11.
Drazhar
Nagyon sajnálnám ha beadná a kulcsot a kiadó, úgyhogy remélem összejön nekik azért. (a D2 meg nem lett nagy szám, "csak" egy tisztes folytatás, de az első résznél jobban eldobtam az agyam. 1x elég is volt nekem)
10.
10.
p3ti
Én támogattam őket egy darksiders 2 collector'sal , gogo THQ :)
9.
9.
Én a Metro-t várom már nagyon.
A két könyv és a játék is nagyon jó,én minden estere nagyon szeretem!
8.
8.
Necreon
Azért a DS2 steam-es eladásait tessék beleszámolni kedves THQ. Pláne mert eszméletlen sok fogyott a legutóbbi akciónál.
7.
7.
Ótvar
Én bízok a THQ-ban, a DS2-őt meg is vettem, tetszett is, csak nekem is az volt hogy az eleje tök jó, sok-sok küldetés, majd a földön elvoltam egy darabig, a mennyben pikk-pakk átsuhantam, a pokolban meg ... ide oda amoda ugrok, hopp helo Samael, és BAMM vége ennek a résznek is :(.Minden esetre a CoH2 és a M:LL beszerzős lesz ... 1. napos
1.
1.
DarkLord
Nem csodálom mondjuk, hogy döcög a Darksiders 2...amennyire vártam és első végigjátszásra élveztem is a hibái ellenére, azóta nem ültem le , hogy mégegyszer nekiálljak , pedig ez nálam nem jelent jót, mert az első részet 5-ször végigjátszottam és egyszer sem untam közben holott abban is néha túl sok volt a hentelés egyszerre. Természetesen frankó játék a 2. is csak egyenlőre elmarad az a feeling ami miatt újra és újra akarnám játszani sajnos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...