Még többet fizet a Silicon Knights az Epicnek

  • Írta: InGen
  • 2012. november 10.
  • Érdekesség
Link másolása
A bírósági ügy, melyet eredetileg a Silicon Knights indított az Epic Games ellen, visszaütött, ahogy arról már korábban beszámoltunk. Most még rosszabb fordulat következetett a szilikon lovagjai számára: az eredeti bírság dupláját fizethetik ki, mert kiderült, nagyon aljas módon loptak.

Eredetileg a Silicon Knights perelte be az Epic Gamest azzal a váddal, hogy a licencfeltételek ellenére nem biztosított megfelelő támogatást az Unreal Engine-hez, így a Silicon Knights játékai nem sikerülhettek olyan jól, ahogy azokat tervezték. Hamarosan persze visszaütött a dolog: az Epic viszontperelte a kanadaiakat, és hamarosan be is bizonyosodott, hogy azok jogtalanul használták az Unreal Engine-t. A bíró akkor összesen 4,5 millió dolláros büntetést szabott ki a Silicon Knightsra, szabadalmi jogok megsértése, szerződés megsértése és kereskedelmi titkok kiszivárogtatása miatt.

Kiderült azonban, hogy ennél többről van szó. Az Epic ügyvédei bebizonyították, hogy a Silicon Knights programozói több ezer sornyi programkódot másoltak át egy az egyben az Unreal Engine-ből, majd levették az Epic logóját a játékokról, hogy a jónép azt higgye, saját motorról van szó. Egyedül a változók neveit írták át Denis Dyack programozói, minden más változatlan maradt, még a kommentek is, melyeket az Epic programozói írtak a kódba - a helyesírási és egyéb hibák is változatlanul benne voltak. A bíróság egyértelműen megállapította, hogy a Silicon Knights hosszabb időn keresztül, tudatosan és rosszindulatúan próbálta leplezni a lopást.

Ennek értelmében a bíró további 4,7 millió dolláros büntetéssel verte meg a Silicon Knights-t, és utasította a céget, hogy saját költségén semmisítse meg a Too Human és az X-Men: Destiny összes, még el nem adott példányát.

6.
6.
MadDragon
Na meg kár az Eternal Darkness-ért is, mert most már biztos nem kap folytatást.
4.
4.
DON GONDOCS
Van 1 Too Human példányom 500 ezer a kezdő ár XD
3.
3.
Split
Kár értük amugy - mármint nem a vezetőségért - igen jó lehetett volna a Too Human folytatása, a középszar első rész után. Mindegy, új szelek fújnak, remélem a frissen kövérre hízott Epic mutat lassan valami "epiket", már ha értitek, hogy mire gondolok... :D
2.
2.
krisztian66666
Az kemény :O Erre azért nem számítottam....
1.
1.
Seaxa
Derekasan vissza nyalt a fagyi, ezzel az ítélettel kb. élve eltemetik a céget.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...