Newell: készül az új Source engine

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 12.
  • Hír
Link másolása
Formális bejelentés ugyan még nem volt, de videós bizonyítékunk van rá, hogy Gabe Newellék elismerik: már készül a második generációs Source engine, és a Ricochet 2 is fejlesztés alatt áll. Sok konkrétum nincsen, de a Valve szokásos titkolózása mellett már ennek is nagyon örülünk.

A 4chan.org videojátékos részlegének rajongói meglátogatták a Valve atyaúristenét, Gabe Newellt a születésnapja alkalmából, a baráti találkozásba pedig némi szakmázás is vegyült.

A srácok kérdésére Newell megerősítette, hogy egy ideje már készül az új Source engine, mostanság olyan címre vártak, amivel előhozakodhatnának a motor bemutatója címén. Azt is leszögezte: nem az eredeti Source kibővített vagy továbbfejlesztett változatáról van szó.

Közvetlenül ezután a mellett álló munkatársa kikotyogta, hogy a Ricochet 2 is készül.

A Valve szeret titkolózni a fejlesztései kapcsán, és bár sok konkrétumot most sem tudtunk meg, értékes információkkal gazdagodtunk. A fenti YouTube-felvételen 6 perc 34 másodperc után jön a lényeg.

12.
12.
kopic
És HL3-at minél hamarabb!
11.
11.
kopic
10.
10.
Skyer
#8: Istenments.
Jó a kettő úgy ahogy van.
9.
9.
mestermagyar
Mér gondolom azt, hogy esetleg opengl-alapú oesz ez az új motor?
7.
7.
Cuppak
Fasza, source nagyon jó motor
5.
5.
br1Koo
Úúú skacok egy teljesen új HL.. aaaa szerintem ők csinálják a legjobban, ritkán adnak ki belőle új számozású részt, de akkor mindig nagyot üt! Hajrá valve, imádom a cuccaitok!
4.
4.
névtelenség
Utólag is boldog szülinapot Mr. Newell-nek!
A póni miatt pedig külön irigylem. :)
3.
3.
ribizly
Én azt gondolom, hogy ezt a receptet használják:
Új motor = Új HL rész
Majd pedig megint kihoznak 1-2 olyan játékot, amik megreformálják a mostani FPS-ekről kialakult képet (L4D, Portal, ...).
Szóval már csak az az egy kérdés merül fel: mindezt mikorra fogják megcsinálni. Remélem minél hamarabb... :)
1.
1.
angelus8925
EZ AZ ! Erre vártam már több éve ! A Valve most megmutatja a többi engine gyártónak, hogyan is kell optimalizálni (vagy nem) :D Ésszerűen PC-re szabva és részletgazdagon megjelenített okosságok, fizika, és persze MI.. Ha úgy akarják, hogy konzolokra is írhassanak allinone nekem az is oké, csak figyeljenek arra, hogy PC erősebb vas, ne legyen ugyan az a küllem,ami egy gyengébb hardveren. Mondjuk, ha addig kijönnek az új játékkonzolok, akkor ezzel nem lesz gond egy jó darabig, remélem.
Remélem rendesen belecsapnak a lecsóba, szeretném, ha a játékokba ismét előtérbe kerülne a fizika és ez alatt nem arra gondolok, hogy hogyan himbálózik a zászló vagy a levelek (no és persze csak akkor, ha olyan videókártyád van..), hanem játék közben ki lehessen használni, mint anno HL-ben. Nagyok az elvárásaim, talán túlságosan is ..

Half Life-ot és Source Engine-t a Népnek !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...