Egy játék után már nyereséges a Wii U

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 21.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo eddig nem követte a konzolgyártók azon praktikáját, hogy az alacsonyabb bolti ár és végső soron a jobb eladások végett veszteségesen árulja a játékgépeit, a Wii U viszont áron alul került forgalomba; még szerencse, hogy a cég szerint egy-egy játék eladása után már lesz profit a konzolon.

Kezdetben a PS3-at és az Xbox 360-at is áron alul kínálta a Sony és a Microsoft, a veszteséget pedig azért vállalták be a gyártók, hogy a jellemzően drága gépek így is eljussanak a játékosokhoz. A Nintendo eleddig nem szorult erre a praktikára, viszont a 3DS-nél már kénytelen volt belátni, hogy nem tudja haszonnal eladni a gépét, a Wii U pedig már eleve kevesebbe kerül a boltokban, mint amennyi költség van rajta valójában.

Az egyensúly viszont megvan, a Nintendo a biztonságra játszott: Reggie Fils-Aime a Mercury Newsnak adott interjújában elárulta, hogy nem változtatottak drasztikusan az eddigi szokásukon, hiszen abban a pillanatban, hogy a Wii U-tulajdonos vásárol egy játékot konzolja mellé, már keresnek a konzolon. Fils-Aime szerint ez az üzleti modell végső soron segít nekik a hardvereladások gyarapításában, és az egy konzolra jutó játékeladások számát is erősíti.

A Nintendo jövő márciusig 5,5 millió Wii U-t akar eladni, ami mellé 24 millió darab játékot értékesítene.

8.
8.
Shifty Fox
#7: Ez igen, te aztán roppant tájékozott vagy!

1) Wii – 97.18 million as of 30 September 2012
2) PlayStation 3 – 70.2 million as of 30 September 2012
3) Xbox 360 – 70.0 million as of 30 September 2012

1) 3ds 17 mill. ( egy év előnye van.)
2) PS Vita 2,2 mill

A PSP-t (71.4 mill.) még a gamegboy advance is elverte (81.51 mill), a DS meg állva hagyta (152.50 mill.)

A PSP kivételével (ami 2011.-es adat) minden info 2012. szeptemberei.

TE miről beszélsz?

A játékeladásokról inkább ne is beszéljünk... Istenem...
7.
7.
br1Koo
húú.. a nintendo szegény bőven maximum 3. helyezett a mai időkben.. a ps meg az xbox mögött bőven csak kujtorog.. eléggé megváltoztak a játékok, amik a nintendo fénykorában mentek játékok már gyerekesek és nem eladhatók olyan mennyiségben, hogy versenyképesek legyenek.
6.
6.
benjo6
Ahogy kiöregszik a gépem az iparból, beruházok rá, vagy az utódára:)
5.
5.
DON GONDOCS
Támogatom őket, majd egyszer. de akkor jó pár játékot beruházok
4.
4.
zadori75
Sok sikert nekik, bár szerintem nem igazán fogja tudni elcsalogatni az Xbox és a PS tulajdonosokat. Persze sok olyan ember van akinek van mindenféle konzolja és csak divatból is megveszi az új dolgokat, azután meg ott van csak a nappaliban. Nekem rengeteg ilyen ismerősöm van. De ezek a tipusú "Gamerek" nagyon kevés játékot vesznek meg. Nekem példul xbox360-ra kb 100 játékom van, PS3-as játékom pedig csak 16 darab van. Wii-m nincs, mert eddig nem volt olyan játék ami érdekelt volna azon a konzolon,
3.
3.
markoci555
most ha így csak a címet és nagyon gyorsan a képet nézem egybe, akkor azt is hihetném hogy vett 1 ember valahol a világon 1 wii u játékot, és már nyereséges az egész cég :)
1.
1.
Macccy
"Szerencse, hogy ..."
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...