Leárazással élesedik a Steam tévés felülete

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 4.
  • Letöltés
Link másolása
A Valve sem szeretne kiszorulni a nappaliból, megannyi várakozás után élesedett a Steam Big Picture üzemmódja, amit a tévék képernyőjéhez és a kontrolleres kezeléshez igazított a fejlesztőcég.

A Valve élesítette a Steam Big Picture üzemmódját, mostantól bárki aktiválhatja a rendszer új felületét. Mint ismert, a fejlesztőcég ezzel azt akarta elérni, hogy a játékosok a nappaliban, a tévé előtt ülve, kontrollerrel is élvezhessék a Steamet. A kezelőfelület természetesen egérrel és billentyűzettel is használható, és a régi Steam-kinézet is megmarad, manuálisan váltogathatnak közöttük a felhasználók.

A Big Picture bemutatkozását játékakciókkal ünnepli a Valve, december 10-ig a "kontrollerbarát" játékokat akár 75 százalékos kedvezménnyel is megvásárolhatjuk. A már meglévő Steam-funkciók felvonultatása mellett a Big Picture érdekessége, hogy internetböngészőt is kínál, amit ugyanúgy nyomkodhatunk gamepaddel - a gépelést a Valve szintén saját kontrolleres felülete segíti.

A Big Picture egyébként viszonylag gépigényes alkalmazás, erre érdemes felkészülni.

18.
18.
br1Koo
#17: Ha a Valve kidobna egy konzolt, szemrebbenés nélkül vásárolnám meg :D
17.
17.
hedzsooo
#8: ...Arra leszek kíváncsi, hogy végre mikor is rukkolnak elő a saját konzoljukkal, mert tuti készülnek rá, h vmi saját platformot is bevezessenek a piacra, szinte 200%! :D

Ha igazán nagyot szeretne durrantani a Valve vele, akkor szerintem már kivárja az újabb generációs Xbox-t, meg PS-t és majd azokhoz mérten fognak megfelő erejű hardverekkel ellátott cuccot a piacra dobni. Persze ez csak spekuláció a részemről még, semmi konkrét. :)
15.
15.
br1Koo
#12: Nekem is baromi sok pc-s emlékem van, és imádom, mert nyílván sokkal sokrétűbb mint egy konzol, de a konzolos emlékek amikor havernál napmint nap ütöttük egymást a tekken3-ban, aztán ps2, ps3 dübörgött.. Társaságban jobb a ps, de mindkettőt imádom.
14.
14.
koffein
Sine Mora 3,39Euró. Fotelben ülök és a nagy tv elött játszok xbox joyyal a kezemben a számítógépemen. Manapság már semmi erőfeszítés az, hogy úgy játsz pc-n mintha konzol lenne. Minden játék ami kijött legalább xboxra, kap kontroller támogatást.
13.
13.
Extol
Engem nem érint a dolog ettől függetlenül hasznosnak találom
12.
12.
Quent1n
#6: A hangulat mint olyan elég szubjektív dolog. Én PC-n nőttem fel és nekem az mindig hangulatosabb marad hiába van itt a 94-es TV meg a PS3 fél méterre. Bennem vannak az emlékek ahogy toltam befele az 5"25-ös flopikat, hogy tolhassam a Street Rod-ot vagy a Princet, Accolade F1-et és társaikat. :) Szóval ezek a dolgok végigkísérnek és akárhányszor leülök a gép elé ezek azért felvillannak.

Másoknak meg N64, PS1-2 stb. emlékeik vannak amik miatt meg inkább a konzol a hangulatosabb :)
11.
11.
mestermagyar
#8: Szerintem, ha minden igaz, akkor a kvantum számítógépeknél már szükségtelen lesz a konzol játékhoz, olyan gyorsak lesznek. Szerintem 10 év.
10.
10.
mestermagyar
#6: A hangulat azért olyan esetleg, mert nincs grafikával való pepecselés, avagy minimum specifikáció. A jövöben remélem a steam készítöi kiadnak egy olyen számítógépet, melyen OS fut teljes funkcionalitással, de lehet steam-ba bootolni is, vagyis valami olyan OS-be, ami bárhova telepíthetö, de csakis játékra való. Ezzel a legjobb pc-ket hihetetlen grafikai magasságokba juttatva.
9.
9.
br1Koo
#7: Jó, hát nyílván egy bf3 baromira nem ps cím, szerintem fps az alapból halott konzolokon, de például autós játékok, vagy verekedős cuccok baromira élvezetesek a masinákon. Például egy tekken-t nem is tudok úgy elképzelni, hogy feszülök a monitor előtt. Platform játékok is jobbak szerintem konzolon. A pc nagy előnye meg az egér+bill, amivel élvezetes egy olyan online játék ahol egyszerűen elengedhetetlen az, hogy villámgyors mozdulatokkal reagáljon az ember.
8.
8.
fojesz
#6: Ez még csak nem is a PC-ről szól, és egy nagyon hosszú távú, elméleti dolog - és persze nehezen jósolható meg éppen ezért a végkimenetele.
7.
7.
Qbász
#2: Én meg kifejezetten utálom. Ps3-at is monitoron játszom székből. Nekem a kanapé/fotel túl inaktív pozíciót kínál. Fölcsapom a kezemet az asztalra, gamepad a kézben szépet kitámasztva. Monitor meg jóval közelebb van mint a tv általában. BF3-at anno nem is tudtam tv-ről játszani mindenki marha kicsike volt nekem.
6.
6.
br1Koo
#3: Nemtudom, szerintem ha valakinek van egy csúcskategóriás konzolja az mindig is "nagy szó" volt úgymond. Pc-je mindenkinek lehet, de annak nincs akkora hangulata, minthogy bekapcsolod a ps-t és játszol. Szerintem. Ha kijönnek esetleg az új generációs konzolok ugyanúgy kapkodják majd őket, mint anno a maiakat, mert hangulatosak a mai napig.
5.
5.
Sun9us
4.
4.
mestermagyar
#3: Úgy van, felesleges 2x a jövőben megvenni valami nagy teljesítményűt. Pénzpazarlás.
3.
3.
fojesz
#2: A lényeg a hardver eltűnésén van. A kontroller, a fotel és a tévé marad.
2.
2.
br1Koo
#1: Ameddig az embereknek poén lesz az, hogy kontrollerrel a kézben egy szép nagy tv-n egy fotelból lazulva játszanak addig élni fog a konzol.. márpedig baromi nagy poén egy kontrollerrel a kézben egy szép nagy tv-n fotelból lazulva játszani! :)
1.
1.
mestermagyar
Na itt kezdödik a konzol hanyatlása, avagy hosszútávon a beolvadása a géphez. Emberek akármennyire is a PC hanyatlik, nem a konzol lesz a jövö(PC alatt a telefonokat, meg minden nem csak játékra való dolgot értek. Avagy föleg nem arra való)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...