Steam PC, PS3

A Valve Steam szolgáltatásával kapcsolatos hírek gyűjtőhelye.

Jó pár évig ne számítsunk a Steam Deck 2-re!

A Valve természetesen nem zárkózik el a dologtól, viszont a kézikonzol ereje szerintük az optimalizáció mellett annak stabilitása és fix mivolta, amelyre a fejlesztők alapozhatnak is.

Tudni fogjuk, hogy melyik játék támogatja a PlayStation-kontrollereket a Steamen

Októbertől a fejlesztők világos feltüntethetik majd a Valve boltjában, hogy a játékuk támogatja-e a DualShock és a DualSense kontrollereket, hiszen ezek használata évről-évre növekszik a Steam-felhasználók körében.

Felújított Steam Decket kínál a Valve

A cég teljesen felújított és tesztelt példányokat kínál eladásra igen komoly kedvezménnyel, ráadásul mindhárom verzióból. Hogy ez időszakos dolog vagy velünk marad, még kérdéses.

A Valve bekeményít az AI-játékokkal szemben

A cég álláspontja szerint a kérdés nem is annyira morális, semmint jogi természetű, mivel a legtöbb AI-t használó játékkészítő nem tudja igazolni, hogy a forrásműveket joguk lenne felhasználni.

Megújult a Steam

Az áprilisban bejelentett frissítést a béta verzióban már kipróbálhatták a játékosok, azonban mostantól a végleges verzió is elérhető mindenkinek, aki frissíti a klienst.

Jövőre már a Steam sem támogatja a Windows 7-et és 8-at

Fontos tudnivaló azok számára, akik valamilyen okból a Microsoft korábbi operációs rendszereit használják: 2024 januárjától a Steam sem lesz elérhető Windows 7-en és Windows 8-on.

Tarolt az Elden Ring az idei Golden Joystick Awardson

Idén már negyvenedik alkalommal rendezték meg a Golden Joystick-díjátadót, ahol a játékosok szavazhatták meg az elmúlt év legjobb játékait.

Visszatérnek a Steamre a Ubisoft játékai?

Elképzelhető, hogy az Activision után a Ubisoft is belátta: jobb, ha nem hagyja ki a Steamet a PC-s megjelenéseivel.

Újabb rekordot döntött a Steam

Töretlen lendülettel erősödik a Steam, a platform a hétvégén ismét rekordot döntött: sosem használták még egyszerre ennyien a szolgáltatást.

Javában dübörög az októberi Steam Next Fest

Tegnap este elrajtolt az októberi Steam Next Fest, aminek a keretei között több száz játék demóját próbálhatjátok ki.