Fény derült a next-gen konzolok kódneveire?

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 11.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykaeső ellen nem véd az esernyő. Belső forrásokra hivatkozva a SemiAccurate megszellőztette az Xbox 720 és a PS4 azon kódneveit, amit a gyártó használ belső körökben. Kíváncsi vagy, hogy mi van a burkolat alatt?

Xbox 720, Xbox Next, PS4 és Orbis - mindegy, hogy hívjuk, szinte biztosra vehető, hogy a szigorú titoktartás mellett már készül a Microsoft és a Sony újgenerációs platformja. A gyártók előszeretettel látják el kódnévvel a masináikat, amire belsős körökben hivatkoznak. A SemiAccurate magazin pletykái fény derítettek a kódnevekre - sőt mi több, a fő alkatrészekről is elhintettek ezt-azt. Természetesen ne vegyetek semmit készpénznek!

A redmondiak következő konzoljának chipjét az AMD szállítja, amely "Oban" kódnéven fut. Az a hír járja, hogy még 2012 vége előtt megindulhat a tömeggyártása, amely arra enged következtetni, hogy jövőre biztosan napvilágot lát az Xbox 360 utódja. Persze csak akkor, ha kiküszöbölik a hibás alkatrészeket, mert a korábbi hírek szerint a központi lapka minősége "fájóan rossz", ennek okán, könnyen lehet, hogy a gyártási folyamat elhúzódhat.

A lap úgy tudja, hogy az Xbox 720-at immáron "Krypton" kódnéven emlegetik a Microsoftnál, bár sokan még mindig "Durangóként" hivatkoznak rá.

Ellenben a Sonynál "Thebesnek" hívják a PlayStation 4-et, amit szintén egy AMD CPU és GPU hajt majd - gyártását pedig a Global Foundries vagy az IBM végzi. Az oldal úgy tudja, hogy a PS4 2014 tavaszán vagy őszén kerülhet a boltok polcaira.

A japánok fejese, Shuhei Yoshida nemrégiben azt nyilatkozta, hogy túl korai lenne nyilatkozni a PS3 utódjáról, elvégre a next-gen konzol megjelenése igen távoli.

Várjuk a Ti véleményeteket is!

46.
46.
A box-ps3 vitara(hogy melyik az izmosabb) csak anniyt, hogy a box hardware-bol tud olyan (pc-n szinten alap dolgokat) amik a sony gepeben nincsennek es kenytelenek software-esen lenyomni a gep torka.
Erosebb a hardware ugyan, de a felhasznalo ebbol mar szart sem lat. Vagy legalabis nem sokat.
A memoria busza meg asszem meg lassabb is mint a box-e.
Nem veszekedest akarok, csak en igy tudom.
45.
45.
Derp
nextgen ? Máris? Fel vagyunk mi erre készülve? :D
44.
44.
trion96
#43: Na és akit nem érdekel az a pár pixel eltérés? Aki nem akar 100 fölött költekezni? Amúgy meg konzolt már csak az exclusive játékok miatt is megéri
43.
43.
xinosz
#41: Most akartam venni boxot, egyáltalán nem vok PC mániás és nem a szokásos PC szöveget írtam barátom hanem azt, hogy mi a helyzet! De ellentétben egyesekkel, megválogatom mivel játszok és milyen minőségben ha már megtehetem! Az egy dolog, hogy boxot szarért húgyért is bírsz venni és azon is elmennek még valahogy a legújabb játékok is, de aki egy kicsit többet ad a képminőségre az szerintem már nem konzolt vesz, legalábbis míg ki nem jönnek a next-gen-ek!
42.
42.
TN71
#34: lehet én tudom rosszul,de az XBOX 360 1-2 évvel hamarabb jött ki mint a PS3,így egában vannak:D
41.
41.
trion96
#40: Bla bla bla szokásos pcs szöveg! Bocs de nincs kedvem érveket írni h miért írtál egy részben baromságot ;)
40.
40.
xinosz
Ráér a next-gen konzol? Valakinek lehet, de ugyan már emberek, hasonlítsátok már össze egy mai valamire való PC teljesítményét egy konzollal! A játékokról meg ne is beszéljünk, szegény konzolos játékokat még lehet hogy jobban is le lehetne butítani de nem kéne, még jó, hogy eddig is így kitartottak a konzolok!
39.
39.
DON GONDOCS
Ráér még a next-gen. Ha megint úgy jönnek ki az új konzolok mint az x360 akkor felesleges várni. Elég sok hibás gép volt megjelenéskor. Ráérnek majd 2014 gyártani új konzolt, bár szerintem jövőre már megjelenik az új xbox egy évre rá a ps.
38.
38.
Bred
Én maradok a köv. gen-nél is a sony-nál. Exclusive címekben mindig odavertek s boxnak. Bár a multiplatformoknál már nem annyira...
37.
37.
randall13
#28: nézz videókat a jövő technikáiról és utána mond ezt :)
36.
36.
p3ti
Szerintem remek volt ez a gen , én a boxot vettem meg , pedig mindig is Sony párti voltam . Sajnos a ps3 kezdeti ára , és a játékfelhozatala annyira siralmas volt , hogy nem bántam meg az MS gépét . Sztem úgy ba*zták el ezt a gent a japók , ahogy az megvan írva ..... Egy ilyen "legendás" gép után , mint a PS2 , simán ők bitorolhatták volna továbbra is a piacot . Engem meggyőzött a Box , szerintem azt fogok venni mikor megjelenik a 2 gép , aztán később pótlom a ps4et is.
Engem sokkal jobban izgat a kreativitás és a tartalom mint a grafikai teljesítmény.... ezért nem is értem azokat akik állandóan a simitásokra , meg a felbontásra panaszkodnak . Az "igazi" gamerek nem a sarkokat számolják , hanem a játék lelkét és tartalmasságát , hangulatát élvezik ... ez platformtól független . Hiába szép grafika , meg erős gépek , ha olyan játékok szinte kihaltak mint a Final Fantasy (VII , VIII , XI) régi resident evil stb. Talán a Resi utolsó 2 része az élő példa arra , hogy milyen irányba torzulta játékipar .... meg a 1kb-os DLC , ami rajta van a lemezen.... Sajnos ezekből a gusztustalanságokból fogunk kapni a jövőben is bőséggel :\
35.
35.
kharami
#34: Relatív melyik a jobb én azt mondom! Azokban a játékokban amik multiplatformok semmi különbség nincs legalábbis mi nem láttunk mikor haverom ps ét és az én xboxom egymás mellé raktuk! Ha valaki a kontraszt és a fényerő különbségekre merevedik annak talán! Hameg összehasonlítjuk a ps es gt 5 és forza 4 et, akkor mindenki döntse el neki melyik a jobb! Blu Ray? Leszedem ncore rol a filmet bd 50 ben a 2tb vinyóra a 40mbit es nettel azt had szóljon! Hameg megnéztem törlöm! Jelenlegi generációban semmivel sem jobb már a ps 3 mint az xbox és szerintem a következő gen is igy fog valahogy kinézni! Hangsúlyozom szerintem!
34.
34.
Ótvar
azért az meredek hogy az MS jövő év elején már futtatni akarja az új xboxot, a Sony pedig csak 2014-ben. Tény és való, hogy a sony jobb gépet fog összerakni (hisz kb másfél vagy két év különbség lesz a 2 között), de az xbox jobb satisztikákkal fog rendelkezni, mert lesz (másfél-két) év előnye.
33.
33.
M.invisible
#31: Ne legyél már Ilyen naív! GOW egy fix kamerás csőpályás játék (persze isteni!), az AC meg egy sandbox. Azért becseszne, ha a jelenlegi hardverekkel olyan minőségű grafikát csiholnának ki az AC3-ból, mint amit egy GOW3 nyújt. Nem lehet! Ahhoz kevesek már ezek a konzolok. Nem vagyok grafika buzi, de elismerem, hogy a PC-k már mérföldeket vernek ilyen téren erre a konzolgenerációra. Más kérdés, hogy a több memória, és magasabb órajelek hozhatnak e innovációt is az elkövetkezendő játékokba?
32.
32.
dzsiádzsó
A hírhedt dokumentum ami kikerült az MS-től már rég leleplezett mindent, valós is lehetett mert utána, MS új biztonsági szigorításokat vezetett be, gondolom azóta az új név Kyrpton...
Ez hogy milyen a minősége egy tömeggyártásba be sem kerülő gépnek hagyjuk már... kamu az egész!

Konzolok meg továbbra is TV-n pörögnek tehát 1080p kell max 3d-vel de az is idővel kikopik a divatból, erősebb gépeket nem érdemes csinálni! UHD felbontás meg a kövi konzolgen végére sem lesz magyon elterjedt, szóval ezek a gépek bőven elegek!
31.
31.
samatagrav09
#29: Lehet tovább fejleszteni de az már hasztalan inkább tökéletesíteni kéne a dolgokat pl.:a god of war 3 sok éves játék jobban néz ki mint a mostani AC3(pedig rohadt jól néz ki) szóval inkább csak az optimizálással van gond.
30.
30.
Jared
Hát remélem a ps4 majd csak 2 év múlva jön :D mert most még elvagyok a ps3-mal :D
29.
29.
szasznyak
#28: Olyan nincs,hogy nem lehet valamit továbbfejlaszteni!Ha így lenne,akkor a mai napig Atari 2600-asokat tolnánk!Nincs igazam? :-)
28.
28.
samatagrav09
#24: A grafikát jelenleg nincs hova fejleszteni nagyobb felbontásokat meg hülyeségnek tartom
26.
26.
kharami
Max 2014 előbb sehol nem lesz nextgen! Emlékszünk még amikor a mostani masinák megjelentek? Előtte már 1 évvel demozták a játékokat, de legalább 3 negyed évvel előtte! Láttunk már 1 biztos képet, nevet, videót a következő nextgen cimekről? NEM, láttuk már a biztos kinézetet ezekről a gépekről? NEM, kikerült már a hivatalos neve a konzoloknak? PS 4, Xbox 720 etc etc.? NEM! Pedig emlékszem hogy 2004 augusztusi GS ben már olvastam a konzolokról, játékokról meg mindenről, megvolt a kinézet stb stb! Szóval egyenlőre még ne várjuk a nextgent és pl én személy szerint még bőőőőőőségesen elvagyok a mostani boxal, haver is a ps3 mal!
25.
25.
Terawatt
#22: off: nekik nincs battlelogjuk.
24.
24.
galmat
#19: Már rég elérték a maximumot a jelenlegi konzolgenerációnak, ezért nem fejlődik 2 éve a PC-s grafikája se különösebben a játékoknak, mert a prioritás a konzol, ott pedig már határon vannak egy ideje. Pl a VGA kártya RAM-ja meg a rendszer RAM nagyon limitálja a fejlesztőket, alacsonyabb felbontású textúrák, élsimítás hiánya, meg stb. Arról nem beszélve, hogy még így se tudják a Full HD felbontást, sőt még a 720p-t se. A játékok natív felbontása még a 720p-t se éri el, ezt konvertálgatja az xbox felfele, és küldi tovább jelként a tv-nek.
23.
23.
Ind.x-et olvastam elotte es ettol tokre beparaztam.
"..AMD szállítja, amely "Oban" kódnéven fut...."
Mondom mifasz ?
Mert alapbol "javitott" az agyam es beletette az r betut.
De aztan megnyugodtam..
22.
22.
robogo98
hamár konzol akkor
akinek konzolon van meg a bf3 az hogy tudja használni a battle logot?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...