A videojátékok felelnek a newtowni lövöldözésért?

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Jelenleg is hangos a sajtó a legutóbbi, 27 emberéletet követelő iskolai lövöldözés kapcsán. A Fox News - jó szokásához híven - ismét a videojátékokat tette felelőssé a mészárlásért. Nem unják még?

A rettenetes háttértörténetről már biztosan hallottatok: pénteken 27 emberéletet követelő iskolai mészárlás történt Connecticut állam Newtown városában. Az áldozatok többnyire kisgyerekek voltak. A Fox News minden hasonló esetnél "szakértőket" hív a stúdióba, akik megpróbálják megfejteni az elkövető indítékát.

Ezúttal is a TV, a Facebook és az elmaradhatatlan erőszakos videojátékok felelnek az iskolai lövöldözésért - hiszen honnan máshonnan vette volna az ihletet a gyilkos? A Fox News legalábbis így látja a helyzetet. És Te?

76.
76.
Wolverine
A doom 4-nél annyira nem is mivel ott főként nem valós helyzetek történnek, de a gta 5 megjelenése után biztos ki fogják használni a helyzetet és megint a hasonló esetekre ráhúzzák hogy biztos annak hatására történnek a valóságban a játékban is megtörténő gyilkosságok. Mindíg keresik a bűnbakot..
75.
75.
Sziasztok, feltünt nektek, hogy csak a lövöldözős játékokat tudják szidni. Az olyan esetekre miért nem találnak ki valmi ilyet amikor halálra gázolnak valakit (kiket), hogy mondjuk a midnight club műve. Sajnálom azokat akik ott haltak meg. Egyetértek az első hozzászólóval.
74.
74.
KőbányaKispest
#73: Innen látszik, nem voltál amerikában. Igen is jól mondja, az a nyomorék, aki meghúzta a ravaszt. Ha te kirabolsz egy bankot, azt te tetted, nem a tanár, nem az állam, nem a polgárok, anyád apád, te tetted. Amerikában nagyon egyszerű okok miatt nem tiltják be, azért, mert iszonyat állatok vannak kint. Amerikában, főleg texasban, nem úgy megy mint itthon. Ti ezt nem bírjátok felfogni, mert nem egy a színvonal, nem ott éltek. Ha ott élnél, te lennél a legelső, aki bemenne fegyverért a boltba, hogy a családod megvédd az ilyen barom állatok ellen. New yorkban mentem brooklynba, ti azt el sem tudjátok képzelni mi van ott. Alap a kés a gatyádban. És nagyon jó szívű voltam. És persze, mert romlott a társadalom, nem, egyszerűen 400 millió ember így él meg egymás mellett. Még itt pesten is vannak hihetetlen dolgok, nem egy 10 milliós városba!!! Ha ameirkába nagyon megszigorítod a fegyvertartásit (amit nem véletlen tettek meg), sok család, főleg vidéken, kurva nagy gázba lenne. Most pl élsz a családoddal NY melletti "faluba", (falu, ami itt egy 100ezres város ott falu), kertes házba, ott az az alap, h a családfőnek 10mm pisztoly, meg sörétes van a házban. Miért? Mert rengeteg piti szar tolvajt meg bűnözőt ez tart vissza. Ez szó szerint így van. Csak a nagyon tökösök mernek kirámolni egy házat éjszaka, vagy keményebb bűnözők. Nálunk ha itt btör valaki egy késsel, beszartok a gatyátokba és bekussoltok, max utána hívjátok a rendőröket. Ott erre lett ez kitalálva, a család megvédje magát. Arról sajnos nem tehetnek, h születi kegy retardált gyerek és kiírt vele egy ovodát. Náluk ez védekezésre van, de sajnos ez a hátulütője. De ez is hazugság, ott se adnak a kutyának fegyvert, vannak szabályok, meg erkölcsi kell hozzá. Max kézen alól vesz egy suttyó fegyvert ott is.
73.
73.
randall13
#72: Szóval csak az a bűnös, aki meghúzza a ravaszt, aki megtölti a halálos lőszerrel, az már nem... :\
72.
72.
slawter
Egy ember húzza meg a ravaszt. Nem a fegyverkereskedő, nem a szülő, nem az osztály, nem a bank, nem a barátok, nem az ellenségek. Így egy dolog felelős, az, aki meghúzta.
71.
71.
Astharose
a főzőshow-ok meg az elhízásért -.-"
70.
70.
Jinbobo
#64: szerintem csak pillanatnyi elmezavarja volt, mire ráébredt mit csinált, már vér tapadt a kezéhez. Vagy, lehet skizo volt...
69.
69.
IceColdKillah
Az újjal mutogatás mindenkinek megy! De mit csináljon mondjuk egy eladó, amikor az apuka bemegy a boltba és vesz a 15 éves fiának egy doboz cigit? Mit csináljon az a tanár akit nemhogy a diákok hanem a szülők is fenyegetnek? Mit csináljon a rendőrség a torrentekkel, ha lekapcsol egy szerver központot, és másik lép a helyébe?
Emberek a baj nem a videojátékokban van! A baj ott kezdődik hogy egy ilyen közveszélyes elmeháborodott felügyelet nélkül éli az életét! A Fox csatorna meg amúgy is melegháza az ilyen erkölcsi illetve etikai hátterű eseményeknek. Lemerem fogadni hogy az elkövető valami nagy hal gyereke, és korrupció jobban fizet mint az igazság! Úgy van, söpörjük csak a szemetet a szőnyeg alá! Hánynom kell attól hogy miket csinál a mai generáció, és még inkább hogy a szülők abszolúte nem tesznek SEMMIT! Ha meg igen akkor meg megy a gyerek az ombucmanhoz és a szülő fogja a rövidebbet húzni!
68.
68.
Trapyd
#60: "ők akarták, pusztuljanak bele a saját társadalmukba..."

Aki ilyen és hasonló módon nyilvánul meg, nem csak itt, hanem bármilyen más témában az nyugodtan hátba veregetheti magát, mert ugyanúgy hozzájárul a társadalom zülléséhez.
66.
66.
SLi
#64: Mi a tökösség abban ha valaki védtelen 5 éveseket lő agyon?
65.
65.
dBLOOD
Borzasztó dolog ami történt, sajnálom azokat a szerencsétlen gyerekeket.
Nem a fegyverviselés a közvetlen oka, sem pedig a játékok. Kell valami az ostoba agymosottaknak amit ki lehet emelni és hordozni mint a véres kardot hogy "íme, ez generációnk megrontója" (habár az ottani fegyverviselési törvény valóban döbbenetesen átgondolatlan). Az egész amerikai/nyugati típusú mentalitás az oka hogy bizonyos emberek egy pontot elérve nem bírják tovább idegileg és kiakadnak.
64.
64.
Gery8922
#63: azért aki ezt tette tökös gyerek lehetett mondjuk meg őszintén nem semmi elkötelezetség kellhetett ehez
63.
63.
ApexPredator
Meg amennyi gyilkolos játékon játszom én leszek a világ legnagyobb bűnözője-.-
62.
62.
ApexPredator
Ennyi erővel mondjuk azt hogy Hitler azért csinálta azt amit csinált mert akkor kurv@ sokat játszott a Rizikón nem? -.-
58.
58.
PAtr0n
#54: Úgy van, ahogy írod.
Bonyolultabb téma ez, mintsem hogy egyből az erőszakos játékok számlájára kelljen írni az ilyen és ehhez hasonló eseteket.
Változtatni meg sohasem késő. A többi már csak az ember elhatározásán, és változtatni akarásán múlik.
57.
57.
Winter
#26: Irónia drága testvérem. Hallottad már e szót?
54.
54.
Trapyd
Ha valaki fegyvert akar szerezni az megteheti és ebben nem gátolja meg semmi csak akadályozza. A fegyvertartási törvény megkönnyíti a hozzáférést. Mindezt miért? Nyilvánvalóan hatalmi és anyagi érdekek miatt. Fegyvert akarsz? Itthon is hozzájutsz erről senkinek, ne legyenek illúziói! Ha valaki szúró, vágó, daraboló fegyverrel támad az bizonyos szempontból még veszélyesebb is, mert az ilyen személynek ez emberfeletti erőt kölcsönöz. Ezt nem én találtam ki ez tény. Mikor ilyen támadás ér a legjobb, amit tehetsz a menekülés semmi esetre sem a védekezés.
2009. Pécs. Egy diák lövöldözött. Erre már senki nem emléxik? Szidjátok itt az amcsikat, pedig ez nem helyhez vagy népcsoporthoz köthető probléma.
A házunk előtt rálőttek egy rendőrre mégsem volt benne a hírekben. Nem dörgölnek mindent az orrunk alá, de attól, hogy nem tudsz róla még létezik.
Nyilván nem mindegy, hány ember hal meg egy erőszakos cselekmény során, hiszen az áldozatok száma súlyosbítja a szomorú tényeket, de ami igazán durva, hogy emberek halnak meg pedig egyáltalán, nem kéne ennek így lenni. Háborúk, népirtás és hasonló kegyetlenségek történnek napjainkban is a bolygónkon. Ezek miatt miért nincs ekkora felháborodás?
Akik a nevelésben látják a probléma okát, részben helyesen vélik. Nagyon kevesen tudják, (ezért sokan kiröhögnek, majd és azt mondják ez baromság) hogy generációkra visszamenően családban történt események károsan befolyásolják egy ember lelki életét. Ezenkívül már magzati korban sem mindegy, milyen élményeket érzéseket él át az ember és ezek után jön a nevelés kérdése. Sokan azt sem tudják megkülönböztetni, mi a különbség nevelés és ellátás között. Sőt sok esetben azt sem tudják miért, vagy nagyon is helytelen okokból vállalnak gyermeket. A párválasztásnál nem vesznek figyelembe az emberek alapvető direktívákat amik, ha nem teljesülnek boldogtalan párkapcsolatot, házasságot eredményeznek és az ilyen családban felcseperedő gyerkőc látja kárát. Ez csak pár dolog, ami káros befolyással bír egy ember lelki életére. Minden pozitív és negatív hatás legyen az digitális, valós, hallott, látott a tudatalattiban kifejt bizonyos hatást attól függően milyen is az. Nyilván ezek a források önmagukban nem okolhatók vagy tehetők felelőssé ilyen esetekben. Az ember lelke vágyik a jóra a békére a szépre a katarzisra, de igen könnyedén torzul. A társadalmunk tükre mikor ilyen mocskot kiköp magából. Nem vagyok tökéletes én sem és vannak problémák amikkel meg kell birkóznom, de azon kívül, hogy ezt belátom nap mint nap teszek is azért, hogy megoldjam őket. Elég körbenézni egy kicsit a családban a közlekedésben, munkahelyen, hogy a mindennapokban az emberek hogyan viselkednek saját magukkal és társaikkal szemben. Jelenleg a társadalmunkat pusztulásra ítéltük, de még lehetne változtatni. Persze ha nem így lesz az sem baj hiszen az evolúció azért van, hogy az életképesnek adja át a teret. Nem árt ha, mindenki elgondolkodik azon milyen negatív érzései, élményei vannak, mert nem csak a saját hanem a gyermekeink és az eljövendő generációk sorsát is nagyban befolyásolhatjuk.
53.
53.
SLi
#38: Miről beszélsz? Nálunk nem fegyverrel rabolnak szerinted? Indiától kezdve Ugandán keresztül, Argentínáig mindenütt fegyverrel rabolnak. Szerinted Amerikában a bűnözők a fegyverboltban vásárolt, saját nevükre íratott fegyverrel rabolnak, vagy követnek el gyilkosságokat ? Ne hülyéskedjünk már...

Itt nem bűnözőkről van szó, hanem arról hogy nem vizsgálják meg kinek adják el a fegyvert, mert fegyvert vásárolni állampolgári joga bárkinek. Egyébként ahol ez a mostani eset történt ott pont elég szigorúak a szabályok, a már említett M-16-oshoz gyak. csak valamely fegyveres testület tagja juthat hozzá
52.
52.
KőbányaKispest
Ja és annyit még, nálunk is megy ám a szarság, nem csak ott, csak náluk nagyobba. Nálunk egyenlőre személyekkel csinálják meg, odakint már tömegekre mennek, na pont ez az 50 év. Ne aggódjatok, majd nálunk is fel fogja ütni a fejét 1-1 mozi robbantás, vagy piac támadás, csak még hozzánk ide nem ért. De persze ne legyen így.... isten ments.
51.
51.
KőbányaKispest
Igazság szerint ez egy beteg ember volt. Nem kell semmire fogni egyszerűen ez megtörtént, 7 milliárd ember van ma a földön. és sajnos vannak ilyen emberek, ez brutálisnak brutális, de amikor nappal megvernek az utcán, kifosztanak, és még sorolhatnám, sajnos ez egy ilyen világ.

DE. Amikor codokba mészárol a tizenéves, egy küldetés alatt megölsz 200 embert, az már szerintem túltesz a jóízűség határán. Persze, játék, na de a mozi is csak mozi és még is van mondanivalója. Itt nem a a játék volt a hibás, hanem az, hogy ma amerikában a fegyvertartási szabályok, kiadások stb nagyon laza. Itt európában hogy egy huszonéves egy olyan fegyverrel mászkáljon tízmillió az egyhez, és valószínűleg nem örült. Ugyanez kint, amikor a schoolba viszi a srác fater magnumját és vagánykodik vele, na ott kezdődik a baj és nem a Mass effectel. Nekem miert nincs csak egy szimpla kis stukkerem se? Mert a törvény nem engedi! Nem tudok hozzájutni, ha csak nem már nagyon leadom a szintet és az alba mozgok.
De egyébként mi nem bírjuk ezt nagyon felfogni, 50 évvel le vagyunk maradva amerikához képest, aki volt kint az tudja, én voltam, mi iszonyat "senkik vagyunk" hozzájuk képest- és lehet ott sok a buta ember, de nálunk mégtöbb van higgyétek el. Csak ott könnyű lehülyézni 400 millióból, mint nálunk 10-ből.
50.
50.
Jinbobo
Amerikában ezek az esetek már hagyatékok...nem is Amerika lenne ha nem történnének ilyenek.
A facebook meg max annyira lehet hibás, hogy a srác lehet közzétette mire készül, és like-olták az ötletét, mivel azt hitték kicsit ideges. A srác meg úgy volt, hogy ha ennyi like-ot kapott, akkor uccu neki! Persze ez csak feltevés, mert nem értem a facebooknak mi más köze lehetne egy ilyen elhomályosult emberhez?! De a tv-t és a videojátékokat sem lehet hibáztatni. Szerintem jóval több ilyen idióta lenne, ha csak romantikus meg ismeretterjesztő műsorok mennének, a játékok meg csak a simsből meg az én kicsi pónimból állnának---tuti bekattanna szinte mindenki!
49.
49.
M.invisible
Pár napja olvastam a hírt a lövöldözésről, említettem is a barátnőmnek, hogy magamat idézzem: "na kíváncsi leszek mikor szedik elő, hogy ez is a videojátékok miatt történt".
Hát tessék!

Az egészre reflektálva egy szóval: Baromság!
48.
48.
Adamknight
No comment. Az első 2 hozzászóló elmondott mindent amit lehetett.
44.
44.
shatterhand
De. Majd pont az felel érte. Ott a fegyvertartás, meg a média. Élőben adnak szinte mindent. Sima pisztoly nem elég. Bárki vehet akár egy gatlingot is.
Le merném fogadni,hogy a fegyvergyártók lobbija tereli mindig az ilyen esetet a játékok felé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...