Peter Jackson szakít az EA-vel

  • Írta: InGen
  • 2005. október 27.
  • Hír
Link másolása
A Gyűrűk Ura rendezője elégedetlen az óriáskiadó munkájával, így szakításra adta a fejét.
Peter Jackson megszakítja a közös munkát az Electronic Arts -szal, és további játékait már az Ubisoft tapasztalt fejlesztőire bízza. A három csodálatos Gyűrűk Ura filmet a vászonra varázsoló Jakson felettébb elégedetlen az EA munkájával, és munkamódszereivel is.

Elmondása szerint az EA sosem kérte ki a filmet készítő stáb véleményét, illetve javaslatait a játékokkal kapcsolatban (ergo nem engedett beleszólást a játékokba), ennek ellenére viszont hevesen reklámozta a produktumokat a filmkészítők szellemi és fizikális termékeivel: a film eredeti zenéjével, a Weta Digitaltól átvett modellekkel, textúrákkal, a Weta Workshoptól kölcsönzött cuccokkal, stb...

Ezen kívül még egy oka volt Jacksonnak: a frenetikus, ám de anyagilag sikertelen Beyond Good and Evil végigjátszása után mindenképpen a neves, és köztiszteletnek örvendő Michael Ancel -el akart dolgozni.

Eme hír írójának személyes véleménye: maximálisan megértem Jackson döntését, hiszen aki egy kicsit is belemerült a bővített Gyűrűk Ura kiadásokba, az tudhatja hogy az újító szellemet és a kreativitást mindennél többre értékeli. Az EA ezzel szemben egy darab jó játékot tudott felmutatni.

Peter Jackson jelenleg a licenszre, ez pedig A Király Visszatér játékadaptációja volt. A többi (Battle for Middle-Earth, The Third Age, stb...) pusztán futószalagon készült lélektelen fércművek, s gyanítom hogy miután Jackson belenézett a készülő Battle for Middle-Earth 2-be, sikítozva menekült az EA-től. A King Kong remake-jén dolgozik, és az ő Weta Workshop-ja veszi kezelésbe a HALO filmet is a közeljövőben.
6.
6.
Chocho
És ami még jobb, hogy az EA mindíg is idegenkedett az új ötletektől (az Alice volt az egyetlen kivétel). A Ubisoftról mindez nem mondható el...
5.
5.
lewton6
nos, az ubisoft tényleg sokkal jobb játékokat gyárt, mint az EA így maximálisan megértem a döntését!
4.
4.
InGen
A legjobb lenne ha az EA élből cancelolná a BFME2-t (kell a ráknak) visszaadná a jogokat PJ-nek, PJ odadná az Ubinak, és szépen jönnének végre a JÓ LOTR játékok. :D
3.
3.
Ca$h
Hmmmm... en bizok PJ donteseiben, de annak nem orulokl, hogy ez valszeg a BfME2 eltolodasat fogja eredmenyezni... :SSS

2.
2.
InGen
Jaja EA elmehet a rákba a hulladék játékaival, nagyon mérges vagyok rá hogy ekkora gányt csinált a BFME-ből! Sajnos télleg a ROTK az egyetlen jó játék tőlük ebben a témában, azt iszonyatosan sokat toltuk, főleg coopon.
1.
1.
fojesz
Nagyon jól tette, éljen az UbiSoft! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...