Dreamfall Chapters - az első részletek

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 16.
  • Hír
Link másolása
Miután nemrég újból bejelentették a Dreamfall Chapterst, már az is körvonalazódik, hogy egészen pontosan hogyan fest majd a projekt. Nem lesz epizodikus megjelenés, legalábbis nem a jól ismert formában.

Mint ismert, tovább bővül a The Longest Journey-univerzum, miután Ragnar Tørnquist befejezte a Funcomnál a The Secret World munkálatait, a Red Thread Games nevű formációval belevágott a régóta emlegetett Dreamfall Chapters fejlesztésébe. Az úriember a Polygonnak adott interjút, amiből több részlet is kiderült a projekt kapcsán.

Az előző rész, a Dreamfall: The Longest Journey

Jelen állás szerint a játék három játszható karaktert tartalmaz majd, ebből kettő hölgy lesz. A korábbi hírek ellenére a Chapters nem epizodikus formában jelenik majd meg, legalábbis nem a hagyományos formában: Tørnquist szerint a könyvekére hajaz majd a megjelenési ütemterv, ami állítása szerint fenntarthatóbb, mint a kalandjátékoknál jelenleg használatos epizodikus felbontás.

Tørnquist elismerte: a Dreamfall harcrendszere katasztrofális volt, sőt úgy általában csapnivalóra sikerült a PC-s irányítás, ezt pedig biztosan kijavítják a Chaptersben. Brutális cliffhangerekre nem kell számítani, ugyanakkor néhány szálat nyitva hagynak majd a folytatások előtt. Az eredeti szinkronstábot ezúttal is megpróbálják összecsődíteni, de előfordulhatnak beugró emberek.

A Dreamfall Chapters kapcsán 2013 elején indul egy Kickstarter-kampány, Tørnquist reméli, hogy összejön a tervezett pénzösszeg, ő ugyanis kiadó nélkül szeretné megjelentetni a játékot.

7.
7.
deviques
Hatalmas hír. A Longest Journey minden idők legjobb játéka és a Dreamfall volt talán az utolsó játék ami még könnyet csalt ki a szememből. Azóta is Zoé-nak akarnám a jövendőbeli lányomat keresztelni, még a feleségemet nem sikerült teljesen rábeszélnem!
Mindenesetre ha Kickstarter project lesz hajlamos vagyok egy nagyobb összeget is kifizetni némi extra szolgáltatásért, pl. ha benne lehetne a Credits-ben a nevem :)
6.
6.
Nebuloid
#4: Én nagyon szeretem a point & click jellegű kalandjátékokat, de azt gondolom, hogy a Dreamfall (meg pl. az Indigo Prophecy és a Penumbra sorozat) nagyon kellemes és üde színfolt a kalandjátékok kissé - bocsi, de ezt kell mondanom - egysíkú felhozatalán.
5.
5.
br1Koo
#4: szerintem nem volt rossz a dreamfall.
4.
4.
dBLOOD
Fejik tovább azt a szerencsétlen Longest Journey univerzumot. Mintha nem lett volna elég arculcsapás az első rész után (klasszikus point&click kalandjáték, az egyik létező legjobb IMHO) az az idióta Dreamfall.
2.
2.
bacilus
véééégreee :). Gyerekkoromban meghatározó élmény volt a The Longest Journey, és nagyon rég volt az a 2006, amióta szédítenek a folytatással.
1.
1.
br1Koo
Jólesz ez! Rég játszottam már egy jó kalandjátékkal
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...