Kotick habozás nélkül rúgta ki a Call of Duty atyjait

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Activision egyik, ha nem a legfontosabb frencsájza a Call of Duty, Bobby Kotick, a kiadó vezérigazgatója viszont a sorozat sikere ellenére is probléma nélkül kirúgta az Infinity Ward alapítóit.

2010 márciusában rúgták ki az Infinity Ward alapítóit, Jason Westet és Vince Zampellát, a kiadó fegyelemsértés, vállalati kémkedés és csalás vádjával küldte el a srácokat. A New York Times magával Bobby Kotickkal beszélgetett az ügyről, és mint kiderült, a vezérigazgató habozás nélkül döntött West és Zampella kirúgásáról.

"Megtudod, hogy a két vezetőd felrúgja a szerződéseket, megtartja a pénzt, amit adtál nekik, és 40 alkalmazottat ellop. Te mit tennél? Kirúgod őket" - fogalmazott a vezérigazgató. Az Activision, illetve az Infinity Ward és az EA között zajló pereskedés - a vállalatok oda és vissza is feljelentették egymást - költsége több tízmillió dollárra rúghatott volna, az ügyet végül peren kívül rendezték május folyamán.

A duó azonnali kirúgása kívülállók számára kockázatosnak tűnhetett, hiszen az utolsó Call of Duty, ami az ő felügyeletük alatt készült (Modern Warfare 2) 22 millió példányban kelt el, és akkortájt rekorder cím volt. Azonban az aggodalom alaptalannak bizonyult: a páros távozása után is remekül muzsikálnak a sorozat eladásai, ráadásul a Treyarch szaktudását tekintve felért az Infinity Ward mellé - sokak szerint még az eredeti fejlesztőknél is profibbak.

West és Zampella jelenleg az Electronic Arts számára készíti új játékát a Respawn Entertainment színeiben, számos egykori Infinty Ward-fejlesztővel karöltve.

Ugyanebben a Times-cikkben olvashatjuk, hogy bár rengeteg hollywoodi stúdió szeretné megfilmesíteni a Call of Duty-t, Kotickék eddig az összes kérést megtagadták. Az Activisionnél egész egyszerűen nem foglalkoznak a filmadaptációkkal.

31.
31.
Kratos76
Csak aztán megfelelő szakemberhez fordulj nehogy félrekezeljenek!!
Mert még véletlen megérted a mondanivalóm lényegét.
Véleményed szerint egy hírhez csak az szólhat hozzá aki fan?
Nehogy valami negatívum is elhangozzon a kis kedvencedröl mert összedől a világ.
30.
30.
Scoo
#14: Bocs, hogy a lelkedbe tapostam. Nem állt szándékomban. Csak furcsáltam, hogy rühelled az egész cod-ot, de ennek ellenére elolvasod a hírt és utána még utálkozó kommentet is írtál.

De velem van a baj. Délután megyek is orvoshoz.
26.
26.
PAtr0n
#21: Jaja, az első értelmes történet a CoD-ok életében. A BO2meg méltó utódja lett.
Persze az is tény, hogy az MW1 nagyon ütős lett akkoriban, bár történet szempontjából az se nagy durr, csak egyszerűen üdítően hatott a modern éra a sok VH-s fasság után.
24.
24.
mestermagyar
Ennek a képe olyan mint egy trollé. Avagy mint Sztálin-féle jóindulatot sugalló pofa. Aztán fejbelö ha -1dolcsiért adod a játékot.
21.
21.
Ha már COD film, szerintem az első Black Ops az egyetlen olyan rész, amiből tényleg lehetne filmet csinálni. Legalábbis ha élvezhető történetet is akarunk hozzá.
20.
20.
Necreon
Minden éremnek két oldala van, az említett két úriembertől és az IW-től is visszatartott az Activision olyan pénzeket, amiket az üzleti siker esetén garantálva voltak előtte...
19.
19.
#13: Lehet, hogy megnézném, bár mostanában sokat csalódtam több várt adaptációban, pl Avengers, és ezért már nem biztos hogy elmennék rá. Én csak azt mondom, hogy pont egy ilyen ötvenedik megtámadták Amerikát alkotás már uncsi lenne...ellenben egy jó kis Doom mindig jöhetne, nekem tetszett az a film, ráadáásul a Marson játszódott! Ma már az is rettentő nagy dolog, mert minden a Földön, a Földön és a Földön lehet csak...
18.
18.
Dini221
Imádom ezt az embert!! ez nem lacafacázik :DD
17.
17.
Jared
Szégyen amit ezek művelnek :-(
16.
16.
vortel
#15: mivel ők is nextgen címen dolgoznak, kötve hiszem, hogy 1 éven belül kiadnák :DD
15.
15.
Falcon
Respawn Entertainment készülő játékáról mikor fogunk vége hallani valamit? 1 éven belül nem adják ki a játékukat bebukják mert utána már minden a next -gen -ről fog szólni
14.
14.
Kratos76
Scoo :Mondd már el,h neked ebben mi volt a trollkodás?
Ha szerinted ez vitát kelt akkor valami gond van nálad a toronyban!! Nem is kicsi,fordulj megfelelő szakemberhez.
Egyébként pedig nem vagyok COD hater számomra csupán már érdektelen a sorozat.
És,h miért szoltam hozzá? Mert éppen olyan kedvem volt!!
13.
13.
Scoo
#11: Ne értsetek félre, nem hugyoznám magam lábon ha bejelentenék, hogy lesz egy cod film. Egyszerűen csak azt mondom, hogy nem az ördögtől való annak az ötlete, hogy filmet csinálnak belőle és értem azt, hogy hollywood le akar csapni rá (ráadásul sokkal könnyebb filmre adaptálni, mint pl a doom-ot). Tedd a szívedre a kezed, te is elmennél megnézni a moziba valószínűleg (vagy letorrenteznéd).
12.
12.
Sanyeszpaloc$
11.
11.
#5: Ezzel kivételesen nem értek most egyet, minden második amerikai film a mozikban arról szól már, hogy megtámadják a nagyvárosokat, idegenek, transformerek, g.i. joe, tök mindegy, betámadnak, harmadik világháború, leomlik pár nagy épület, gigászi robbanásokkal, stb, stb, stb. Én ezeket már nagyon unom, és a call of duty se lenne másmilyen. Szerintem a Black Ops 2 sztori módja jobb játékban mintha filmben csinálták volna meg.
10.
10.
Hubert Cumberdale
#9: És ilyenre neked szükséged van? :D Mert szerintem fölösleges...
9.
9.
Scoo
#8: Azt nem mondtam, hogy hű de fasza film lenne. Kb olyan Transformers 3 minőségre gondoltam, hatásvadász jelenetek, nulla karakterek és történet.
8.
8.
Hubert Cumberdale
#5: Igen, csupa klisé, sok robbanás, 1000x látott történet... kb 3 másodpercig biztos nem felejteném el...
6.
6.
markoci555
azért az kemény hogy google-n az első kép találat: http://origin.arstechnica.com/news.media/kotick.jpg
5.
5.
Scoo
#2: Már miért ne lehet Cod film. Azért MW1,2 elég rendesen odacsap a látvány (nem a grafika) terén. Elég látványos akció film lenne, az biztos. Atombombák robbanának, ártalat civileket ölnének, a főhős megpróbálja elkapni a nagy gonoszt, közben saját berkein belül elárulják. Megtámadják a nagyvárosokat, stb stb. Simán jó film lenne.

Nekem amúgy bejövős a hír, mivel mindig szeretem a kulisszák mögé pillantani.

Kratos: "Ki érdekel,h mit csinál ez a fazon. Engem a COD sem érdekel igazán "
Akkor egy: miért olvastad el? (pl ami engem nem érdekel azt nem olvasom el)
Kettő: ha meg el is olvastad akkor miért veszed a fáradtságot, hogy kommentálj is?
Hacsak azért nem, mert szeretnél vitát gerjeszteni?

trollok, trollok mindenfelé :)
4.
4.
Kratos76
Nincs miröl írni,h ilyen híréték nélküli hír jelenik meg?
Ki érdekel,h mit csinál ez a fazon. Engem a COD sem érdekel igazán mert már nagyon unalmas az egész sorozat. Inkább Kill Zone-t játszom ps3-on sokkar szórakoztatóbb mint bármelyik modernháborús COD!!
3.
3.
Donpedro
Hiányzott már egy igazi CoD-flame hír. Az első mondat pedig helyesen így hangzana: "Az Activision gyakorlatilag egyetlen frencsájza a Call of Duty [...] " :D
1.
1.
Grabowsky30+
Marha unszimpi ez a manus, de az éremnek mindig 2 oldala van! Abban biztos voltam, hogy valami van a háttérben és csak úgy nem rúgnak ki 2 ilyen "fontos" embert!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...