Újabb androidos asztali konzol készül

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Ouya sikerét meglovagolva újabb csapat vágott bele androidos asztali konzol fejlesztésébe, és bár a GameStick hardvere gyengébb, mint a riválisé, cserébe lényegesen kisebb lesz, és még olcsóbb is.

Az Ouya után újabb androidos konzol készül, amit csakugyan a Kickstarteren keresztül finanszíroznának a készítői. A GameStick a tervek szerint mindössze 79 dollárba kerül majd.

Az asztali konzol teljes mértékben vezeték nélküli lesz, ami azt illeti, a hardverkoncepció már nagyon érdekes: a teljes kütyü mindössze 2 hüvelyk hosszú, úgy néz ki, mint egy pendrive, a játékosnak pedig nincs más dolga, mint bedugni azt a tévé a HDMI-csatlakozójába; a gép ezen keresztül vesz fel áramot, illetve továbbítja a hang- és a videojeleket is.

A GameStick bármilyen HID-kompatibilis kontrollerrel, egérrel vagy billentyűzettel együttműködik, de a gyártó egy kisebb vezérlőt maga is mellékel, ebben a képen is látható módon elrejthetjük a konzolt is. A GameStick Wi-Fi-vevővel jön, ezért tudunk rá új játékokat letölteni, már ameddig azt a 8 GB-os belső memória engedi.

Technikai értelemben a GameStick az Androidra elérhető 700 ezer játékkal mind kompatibilis, igaz, miután azokat érintőkijelzőre optimalizálták, így összesen 200 olyan cím létezik egyelőre, ami tökéletesen játszható kontrollerrel. A GameStickben Amlogic 8726-MX processzor és 1 GB RAM dolgozik, a hardvere tehát valamivel gyengébb, mint az Ouyáé.

A projekt mögött a PlayJam áll, a fejlesztőcég eddig okostévékre készített free-to-play játékokat. Nagyjából egy éve dolgozik a GameSticken, amire most Kickstarteren szeretne 100 ezer dollárt összegyűjteni, hogy idén áprilisra forgalomba is hozhassa a konzolt. A gyűjtésből még 28 nap van hátra, 84 ezer dollár viszont már meg is van.

Update! Egy nap sem kellett hozzá, összegyűlt a megfelelő összeg. Még mindig 28 nap van hátra a gyűjtésből, eddig 139 ezer dollár folyt be.

14.
14.
jszili32
Nem tudom elképzelni, hogy ez kinek kellene!?

13.
13.
McDuff
ne na bassz már,mi az a kis szar?az maga egy "konzol" akar lenni????az egy pendrive!magamhoz nyúlok mindjá,mik nem vannak,komolyan...amúgy meg én azt egy USB csatinak nézem,nem HDMI-nek.
12.
12.
p3ti
Csak szerintem hasonlít egy Wii Padre ?:o
11.
11.
mestermagyar
és? kínában tömegszámra van sokféle ilyen kütyü, és azok is ilyen olcsók. Igen, még kontroller is van hozzá.
10.
10.
Obiwan HUN
Nem rossz ötlet: viszont az Ouya-hoz mérten gyengébb hardware-e miatt szerintem egy picit drága. Kb. a fele kéne legyen...
8.
8.
shatterhand
#4: Ezért baromság a xbox/ps fikázás egymás ellen. Senkit nem kell meggyőzni, viszont a harc miatt csak jobban jár a játékos.
6.
6.
Dontrip
#3: Én is egyből erre gondoltam. :D
5.
5.
metercsiken
#4: Az szerintem sem árt! : )

És bár nekem egyik sem kellene, ha választanom kéne, én ezt választanám, valahogy jobban tetszik ez a koncepció, mint az Ouya!
4.
4.
Split
#2: Az egészséges konkurenciaharcnak a felhasználó mindig csak a győztese! :D
3.
3.
LeonAran
2.
2.
Gamelord
És már csinálják is egymásnak a konkurenciát :)
1.
1.
DON GONDOCS
Bőven elég 1 androidos konzol. Nem kell még ebből is slim meg arcade
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...