Elkapkodják a THQ eladását

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 4.
  • Biznisz
Link másolása
Legalábbis a vállalat néhány hitelezője így látja. Az ügyfelek azt kifogásolják a bíróságon, hogy a THQ stúdióinak és fejlesztőinek gyors értékesítése pusztán a célt szolgálja, hogy a Clearlake-en kívül más ne tehessen rájuk ajánlatot.

Mint ismert, a csődvédelem alá menekült THQ jelenleg is tárgyal a Clearlake Capital Grouppal az eszközeinek felvásárlásáról, ami minden bizonnyal az egyetlen menekülőutat jelenti a kiadónak. Alapvetően ezzel nem is lenne semmi baj, csakhogy néhány hitelező úgy tartja, a folyamat túlságosan gyors és mesterkélt.

Ezért a Silverback Asset Management, a Third Avenue Focused Credit Fund és a Wolverine Flagship Fund Trading Limited közösen fordult bírósághoz, és hivatalos úton kifogásolta, hogy a THQ az egész procedúrát mindössze 30 nap alatt zavarná le. A panaszosok szerint mindez csupán arra jó, hogy a Clearlake-en kívül más ne tehessen ajánlatot a kiadó fejlesztőcégeire és játékaira, és ami még fontosabb: ne tehessen kedvezőbb ajánlatot.

Emellett szóba jött az is, hogy a cég szempontjából rendkívül kedvezőtlen, hogy a játékokat együtt próbálják meg értékesíteni, sokkal szerencsésebb lenne, ha címenként fizettetnék azokat meg a vásárlóval, sőt a benyújtott dokumentumban azt is kifejtik, hogy a Jason Rubin által vezetett új menedzsment tudatosan hajtott a likviditási nehézségek felé, hogy a THQ csődvédelmet kaphasson.

A THQ szerint a folyamat gyors végrehajtása elkerülhetetlen, másképp a kiadónak január 15-ig elfogy minden pénze.

Nincs NASDAQ többé

További fontos hír a témában, hogy a THQ minden igyekezete ellenére már nem jegyzik a NASDAQ-on a kiadó részvényeit, mivel a papírok nem érték el tartósan az 1 dolláros értékhatárt. A cég részvényegyesítéssel próbálkozott elejét venni ennek, végül a folyamatos zuhanásnak a decemberi csődről szóló hírek tettek be. A részvényekkel most az OTC-piacon kereskednek, 17 centet érnek mindössze.

2.
2.
TheAxySnaker
Reméljük hogy talpon maradnak és lessz S.T.A.L.K.E.R 2
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...